Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, můj Šimůnek má 4 měsíce a doteď spal dopoledně cca 20min, odpo 2 hoďky mezi jednou a třetí a večer od sedmi do osmi,někdy i do půl deváté (s cca 2-3× nakojením ale papaká stejně v polospánku) Teď začal blbnout že ho třeba ráno kolep páté nakrmím a pak už usne jen na chviličku, dnes vstával v 6:15!!!
kojení odmítá, začne sebou vždycky mrskat a povídat si.Nevím co s tím…nemůžu ho dávat spát později večer už je fakt unavený a po té sedmé usne během 10min…No a přes den ho taky nechci nutit nespat,byl by dřív unavený večer a asi by taky ještě dřív vstával…co myslíte?
Hele neres to bude se to menit jak na bezicim pase.Bud rada ze ti nevstava v 5.
ja bych to nehrotila.
![]()
Ok, asi máš pravdu vzhledem k tomu co jsem tu četla za diskuze o vstávání,ale pospala bych si o něco víc… ![]()
no to ti verim ale myslim ze vazne nema cenu to resit u mych holek se to meni a menilo taky.
![]()
Kluci vstavaj obcas i driv. Jediny co delam je, ze si to pamatuju a v puberte je budu taky tahat v sest z postele ![]()
Mění se to s věkem. Byla období, kdy jsem nevěděla, co to spánek je ![]()
Vydrž,ono se to zase změní…
my tak od roka vstávali v 5…a to skoro 5 měsíců---prostě už neusnul–šílený.
Ted začal spinkat do půl 7---u nás úspěch.
Vím,že mám starší dítlo…ale když byl malinkej,taky se mu to často měnilo.
IMI píše:
Kluci vstavaj obcas i driv. Jediny co delam je, ze si to pamatuju a v puberte je budu taky tahat v sest z postele
Geniální nápad,udělám to taky tak
![]()
Já se jen bojim aby se to vstávání nepousouvalo pořád dřív a dřív…ale tak uvidíme ![]()
Jeste jedna vec - co jsem vycetla. Dite pry spi tim lepe cim lepe spi pres den. Takze ne ho pres den nenechavat spat, ale naopak. At spi kdy chce. Drzim palce.
Ahoj,
já myslím,že ho to prostě nebaví a chce činnost.Nebo je možné,že mu rostou zoubky a už déle spát nemůže. ![]()
tak to jste na tom jeste kralovsky. my jsme zhruba stejne stary a vecer mi usina uz v 16, nejpozdeji v 17 je kaput a nic s tim nenadelam. no a pak samozrejme rano vstava ve 4. hlad nema, rozkeca se, za 2h na chvili usne a ji az potom ![]()
U nás to samý ![]()
Ať jde spát v sedm nebo v osm večer, stejně se každý dvě hodiny budí a po čtvrté ranní už oči jako tenisáky a neusne. Až třeba v sedm či osm tak na půl hodiny. Takže já se s ním plazím po zemi, hážu na něj hračky, snažím se ho zabavit, aby neřval - on totiž všude jinde než na ruce do pěti minut začíná řvát a umírám
![]()
Počítám každej den, kdy je starší a modlím se, aby už spal a neřval, snad už aby šel do školy ![]()
Vítej v klubu
- u nás tomu tak je už půl roku … pěkně v 5:20 si stoupne v posteli, marně se pokoušim kojit a přeprat, aby ještě lehl … a nené, takže nejpozději v šest už jsme na nohou. CHudáci sousedi, protože hned po přebalení cvičíme vojtovku a to je řev jak na lesy ![]()
Koukám, že je to problém většinou u kluků…¨
…že já jsem neporodila hodnou holčičku… ![]()
Bébka píše:
Koukám, že je to problém většinou u kluků…¨…že já jsem neporodila hodnou holčičku…
Tak já to měla i s holkou
Manžel usne i ve stoje a kdekoliv, mohl by prakticky spát pořád. To já jsem nespavec a tak se obávám, že to dětičky genově zdědily po mně ![]()