Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
take prirodne recepty co poznam, je caj z medunky (medovky) a levandula (salvia?) do spalne ![]()
Myslím, že meduňka se při kojení nesmí. Poradila bych snad jedině homeopatika, ale to by musel poradit opravdu homeopat, to se takhle od boku střelit nedá. Já měla nějaká na tu hroznou únavu.
Taky jsem nespala, nedokázala jsem zabrat, když jsem věděla, že hned zas budu vstávat. Přes den nic, ani jeden mi nespali.
S každým jsem to vydržela rok a pak šli do svého pokojíčku. Cca jednou za 14 dní jsem spala odpo, když šli s tatínkem na vycházku. Bylo to strašný, ale vydržela jsem to a teď už spím do sytosti (téměř, když nesedím u pc
).
Ahojky já když mám problém usnout si dám mlíko s medem…opravdu to zabírá a během kojení to snad můžeš tak ![]()
Morenita píše:
Ahojky já když mám problém usnout si dám mlíko s medem…opravdu to zabírá a během kojení to snad můžeš tak
ano, mklieko s medom je tiez super, takmer som zabudla
ja si davam vzdy na veceru nesquick s mliekom a potom sa mi taaak dobre spinka ![]()
zkusím to mlíčko s medem, kdyz nezabere tak ten homeopat..
vecer mi to usinani moc problem nedela horsi je to jak se mi ten spanek prerusi v noci, to usinam 3hodiny…
Tak já neměla problém když malá v noci vstávala často.. zato ted když mi spí celou noc..usínám mezi 1-2 hodinou a budim se mezi 4-5 hodinou a nezaberu. A to jsem se tááák těšila jak se vyspim až bude spát malá celou noc.. A jsem na tom ještě hůř. Byla jsem na neurologii a řekl mi že mam rozhozený bioritmus ze šestinedělí..a jsem na kapkách které mi pomáhají usnout
..samozřejmě jsem před tím zkoušela přírodní..meduňku, heřmánek, přírodní tabletky… Ale tohle se už fakt nedalo vydržet takže jsem to začala řešit s doktorem. Naštěstí už nekojim..
Taky bych zkusila teple mleko samotne nebo s medem. Manzelovi zabira okamzite ![]()
Neni to sice mnou zalozena diskuse, ale diky. Mam stejny problem jako Anonymni, ktera uz nekoji a presto nemuze spat. Je to des, taky jsem si rikala, jak se vyspim az prestanu kojit..no a nic
Zkusim to mliko s medem nebo caj a uvidim…diky holky, at se nam dobre chrni ![]()
LucaLuca píše:
Myslím, že meduňka se při kojení nesmí. Poradila bych snad jedině homeopatika, ale to by musel poradit opravdu homeopat, to se takhle od boku střelit nedá. Já měla nějaká na tu hroznou únavu.
Taky jsem nespala, nedokázala jsem zabrat, když jsem věděla, že hned zas budu vstávat. Přes den nic, ani jeden mi nespali.
S každým jsem to vydržela rok a pak šli do svého pokojíčku. Cca jednou za 14 dní jsem spala odpo, když šli s tatínkem na vycházku. Bylo to strašný, ale vydržela jsem to a teď už spím do sytosti (téměř, když nesedím u pc).
Já myslím, že meduňka se při kojení smí… alespoň ji obsahuje kojící čaj od lerosu. Pokud vím, tak by se neměla šalvěj a možná ani máta (ale to nevím jistě…)
K dotazu: já si dávám večer právě ten meduňklový čaj… a spím docela dobře. To teplé mléko zkus taky ![]()
Faldy a anonymní, taky jsem nespala po odstavení dítka, budila jsem se „na kojení“, ale teď už je to dobrý. Upravilo se to tak po čtvrt roce. Jak dlouho jste po odstavení?
O medunce nevim, ze by vadila. Urcite ale pozor na smesi s matou, mata snizuje tvorbu mlika.
No ja nekojim tri mesice. Nekdy teda prospim noc bez vzbuzeni, ale to je spis vyjimka ![]()
Ahoj holky, poslední dobou mám strašný problém se spaním. usinam kolem 21hod a o pulnoci se budi malej na krmeni, tak ho nakojim a nez zase zaberu tak jsou 3hod ráno a opet musím kojit, pak se zase marne snazim usnout v 6hod dalsi kojeni po kterym kolem 7usnu a o pul devate me moje mládě zase budí, pak jdu spát az zase vecer… trvá to asi týden a neni jeden den kdy bych spala vic jak 6hodin, jsem vycerpana ale pres den kdyz malej spi proste neusnu… nechci brát žádný leky jen se chci zeptat jestli mel nebo má nekdo stejny problemy se spanim a jak jste to resili, jsou nejake uspavaci caje nebo neco ktere jsou vhodne i pri koj? dekuju za rady