Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já se tady jen tak pripichnu jenom kvůli tomu hrudníku
ne taky by mě zajímala ta zpráva. A taky to jak mohli v nemocnici přiotrávit plodovou vodu ![]()
@majka157 píše:
Ja nejsem doktor říkám jen co rikaly oni a co mam napsane v lékařské zprávě
prosím tě, hoď sem fotku té zprávy. osobní údaje zamaž a nech tam jen tu část o přirostlé placentě.
Mimochodem… když byla placenta v hrudníku… kde všude byla plodová voda???
Dámy…. já sice nejsem odborník v gynekologii, ale když už se tu do ní tak hezky pouštíte… slyšely jste někdy pojem “placenta percreta”…? ![]()
Příspěvek upraven 13.04.23 v 21:02
@neumisa píše:
Mimochodem… když byla placenta v hrudníku… kde všude byla plodová voda???
no přece až v hlavě
U placenty se muze stat, ze az prilis priroste k delozni stene a dokonce muze prorust az skrze ni do okoli, ale urcite ti neprirostla k hrudnimu kosi. To je fyzicky nemozne. Najdi si tu zpravu, o ktere se tu zminujes.
@BohunkaP píše:
Dámy…. já sice nejsem odborník v gynekologii, ale když už se tu do ní tak hezky pouštíte… slyšely jste někdy pojem “placenta percreta”…?Příspěvek upraven 13.04.23 v 21:02
a ty si přečti, kam taková placenta vrůstá? Hrudník to asi fakt není
@hanka.br. píše:
A mohla bys tu větu citovat?
Nemam u sebe tu lékařskou zprávu ma ji doktorka na gynekologii ale tohle mi bylo řečeno proto me pry bolelo na hrudniku a když jsem si chtěla odkaslat citila jsem jak kdyby mi tam bodaly noze ze to tam tlačilo prej
@BohunkaP píše:
Dámy…. já sice nejsem odborník v gynekologii, ale když už se tu do ní tak hezky pouštíte… slyšely jste někdy pojem “placenta percreta”…?Příspěvek upraven 13.04.23 v 21:02
jakože až do hrudníku? ![]()
@thalasan píše:
Já se tady jen tak pripichnu jenom kvůli tomu hrudníkune taky by mě zajímala ta zpráva. A taky to jak mohli v nemocnici přiotrávit plodovou vodu
Tak ze mi dali tri prasky na tlak během hodiny a pul protože jim to neslo srazit
@neumisa píše: úplně jednoduše, ne? V děloze díra jako kráva, takže placenta v pohodě vycestovala vzhůru, při postupu proti gravitaci si odstrkala z dráhy střeva, našla mega díru v bránici, trochu pošoupla plíce a začala pokojně přirůstat. Pupeční šňůra samozřejmě visela těmi dírami dolů do dělohy, aby se děťátko nemuselo cpát vzhůru.další možností je, že přirostla zvenku, ale na to mi nestačí ani má velmi bujná fantazie.
Příspěvek upraven 13.04.23 v 20:49
Poprvé v životě jsem dala chlapovi přečíst něco odsud a nelituju, děkuju!!! Tak jsme se dlouho nesmáli
![]()
@BohunkaP no já k tomu našla toto:
Placenta Percreta je porodnická komplikace, která pramení z abnormálního připoutání a růstu placenty.Za normálních podmínek se placenta připojuje ke stěně dělohy, když plod roste během těhotenství, ale když je přítomen stav, proniká skrz zeď děložní a připevňuje se k jiným orgánům v břiše
@majka157 píše:
Nemam u sebe tu lékařskou zprávu ma ji doktorka na gynekologii ale tohle mi bylo řečeno proto me pry bolelo na hrudniku a když jsem si chtěla odkaslat citila jsem jak kdyby mi tam bodaly noze ze to tam tlačilo prej
tak já ti to usnadním, jo? Koukni na obrázek a řekni mi, KUDY se ta tvoje placenta dostala do hrudníku, když má v cestě dělohu (to je to velké růžové), střeva, žaludek, játra a bránici…
Nepletes si hrudnik a dutinu brisni? Ktera se samozrejme behem tehotenstvi zvetsi na ukor hrudniho kose, jak roste deloha, resp. dite v ni.
@kocourGarfield píše:
@BohunkaP no já k tomu našla toto:
Placenta Percreta je porodnická komplikace, která pramení z abnormálního připoutání a růstu placenty.Za normálních podmínek se placenta připojuje ke stěně dělohy, když plod roste během těhotenství, ale když je přítomen stav, proniká skrz zeď děložní a připevňuje se k jiným orgánům v břiše
ano - poslední věta - připevňuje se k jiným orgánům v břiše @BohunkaP v břiše, ne v hrudníku