Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat mate někdo zkušenost prodavačky na 12ti hodinové směny pokladna+samoobslužné pokladny a tahání těžkých předmětů rovnání palet u vchodu do obchodu aby nebyli díry jak litam na sco neni mi vůbec dobře boli me záda a celé bricho a chvilkami mívám i mžitky před očima. Mam strach abych oto nepřišla s přítelem sme se snažili dlouho první dcera co mam z předchozího vztahu sla předčasně císařem v 6 měsíci a hrozilo ze obe zůstaneme na stole měla jsem komplikace na které se přišlo az skoro pred porodem ze mi rostla placenta k hrudníku.
@majka157 píše:
Chtěla bych se zeptat mate někdo zkušenost prodavačky na 12ti hodinové směny pokladna+samoobslužné pokladny a tahání těžkých předmětů rovnání palet u vchodu do obchodu aby nebyli díry jak litam na sco neni mi vůbec dobře boli me záda a celé bricho a chvilkami mívám i mžitky před očima. Mam strach abych oto nepřišla s přítelem sme se snažili dlouho první dcera co mam z předchozího vztahu sla předčasně císařem v 6 měsíci a hrozilo ze obe zůstaneme na stole měla jsem komplikace na které se přišlo az skoro pred porodem ze mi rostla placenta k hrudníku.
Jak se to stane, že placenta roste k hrudníku?
Vždyť placenta je v děloze ![]()
Tak zaměstnavatel by měl najít myslím vhodnou činnost. Třeba zatím jen pokladnu bez doplňování. Co zkusit mluvit s ním?
@majka157 píše:Řeš to se svým lékařem. A až budeš na neschopence, tak začni pilovat češtinu.
Jak bylo psáno…požádej zaměstnavatele o přeřazení na práci vhodnou pro těhotné…třeba jen ta kasa, informace nebo doplňování nejakeho lehkeho zboží…měl by ti vyhovět…nejlépe písemně…pokud řekne nebo lépe odepíše že takovou pozici nemá tak tě musí nechat doma na překážkách za 100% a nebo si můžeš skusit vyškemrat u svého gynekologa neschopenku..budeš ale omezena vycházkami až do nástupu na mateřskou…
Mmch jak se stane že placenta přiroste k hrudníku? To ses asi trošku spletla…
Nespletla opravdu mi přirostla k hrudníku a na silvestra jsem jela do nemocnice vezla me rychla stim ze mam vysoký tlak nakonec jsem jela na vyšetření k Apolináři do Prahy a tam zjistily ze je nejaky problém ten večer mi vyletl šílené tlak a v Čáslavské nemocnici me předávkovaly praskami na tlak a akutka Hradec kde jsem musela okamžitě na stůl a malá ven a řekly mi ze mi prirostla placenta k hrudníku proto mala nedostávala potravu a nepribirala a proto me začalo Bolet na hrudníku
@majka157 píše:
Nespletla opravdu mi přirostla k hrudníku a na silvestra jsem jela do nemocnice vezla me rychla stim ze mam vysoký tlak nakonec jsem jela na vyšetření k Apolináři do Prahy a tam zjistily ze je nejaky problém ten večer mi vyletl šílené tlak a v Čáslavské nemocnici me předávkovaly praskami na tlak a akutka Hradec kde jsem musela okamžitě na stůl a malá ven a řekly mi ze mi prirostla placenta k hrudníku proto mala nedostávala potravu a nepribirala a proto me začalo Bolet na hrudníku
No prostě ne Majko.
Ze zkušenosti v bývalém zaměstnání, když jsem měla pod sebou prodavačky a dělali jsme 10 hodinové směny - těhotná má nárok na 8 hodinové směny a měly zakázáno tahat cokoliv těžkého, natož dělat palety. To je myslím i v zákoně, ale už si to nepamatuju přesně
@hanka.br. píše:
No prostě ne Majko.
Mam to napsané i ve zprávě takze asi vim co říkám
@Mall126 píše:
Ze zkušenosti v bývalém zaměstnání, když jsem měla pod sebou prodavačky a dělali jsme 10 hodinové směny - těhotná má nárok na 8 hodinové směny a měly zakázáno tahat cokoliv těžkého, natož dělat palety. To je myslím i v zákoně, ale už si to nepamatuju přesně
Takze si myslíte ze mam jit za vedoucí a říct ze jsem těhotná a ze bych chtela zkrátit úvazek ze na neschopenku zatím jit nechci
@majka157 kolikátý TT jsi? Jinak samozřejmě je nejlepší se se zaměstnavatelem domluvit a říct o těhotenství a případném tahání těžkých věcí
" U nás" těhotné holky měly nějaké omezení, jako třeba že nesměly lozit do výšek, tahat palety, atd…ale jinak normálně pracovaly. Byly na to postupy, co a jak. Vždy se nějaká práce našla co šla dělat. Dokonce chodily i na noční ( po dohodě).
To asi musí spíš zhodnotit tvůj lékař jestli je Tvé těhotenství rizikové. Ne my.
@majka157 píše:
6tt
Tady můžeš něco potřebného nastudovat: https://www.aperio.cz/…a-zamestnani