Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Mauzik2 píše:
My jsme za nase psy dali pytel granuli..
Ano, i takto se to často dělá, pokud jsou to granule kvalitní a hlavně fena od štěňat je žere.
Naše třeba nepozře ani ty nejkvalitnější..ale šla by s každým za vepřové kůže a vařenou rýži. ![]()
Ahoj, já mám doma toho samého křížence a je to úžasný pes. Opravdu je dávej až po Vánocích, a ať se budoucí pánečci přijdou podívat už teď, uděláš si obrázek.
Jinak nic ve zlém, ale pejskař, který řekne, že NO má v sobě zlobu a staford ještě větší, viděl psa maximálně v psím atlase plemen, ne?
Kdyžtak zde je odkaz, budte tak hodní a sdílejte, děkuji vám moc
http://www.facebook.com/photo.php?…
@Ester13 píše:
Ahoj, já mám doma toho samého křížence a je to úžasný pes. Opravdu je dávej až po Vánocích, a ať se budoucí pánečci přijdou podívat už teď, uděláš si obrázek.Jinak nic ve zlém, ale pejskař, který řekne, že NO má v sobě zlobu a staford ještě větší, viděl psa maximálně v psím atlase plemen, ne?
Štěňátka jsou nádherní
a jestli bude mít v sobě zlobu tak za to může většinou páníček
Když se nám narodila štěňata čist. něm. ovčáka tak jsme je prodávali za 500,– jen aby se pokryli náklady… Navíc se nám jich narodilo 12 a to byl počet, který byl již po 3
Chudák naše holka… tak jsme dokrmovali flaštičkou aby se nestrhla a štěnátka se dostali k fajn rodinám s domkem… Hlavně zjisti jestli už psa někdy měli a kde ho budou mít. Podle reakce bych řešila jestli jim je dát nebo ne…
Hlavně napiš dobře kupní smlouvu. Já při koupi našeho pejska podepsala kupní smlouvu, kde se podpisem zavazuji k řádné péči o psa, k tomu, že jsem povinna kdykoliv na žádost prodávajícího psa ukázat i dovolit prohlídku prostředí ve kterém žije a že v případě zanedbání péče mi může být pes hned na místě odebrán prodávajícím a zaplatím pokutu 50 000. Člověk který má v plánu se o pejska starat celý jeho život dobře, nemá problém něco takového podepsat. ![]()
@Lynette pokud ta štěňata nemají tetování nebo čip, tak je smlouva celkem k ničemu, protože nemáš jak dokázat, že tento např. týraný pes je ten samý, jako jsi prodala.
Přeju štěnům, aby všichni našli ty nej páníky
Myslím si, že to nemusí být jednoduché, protože (aspoň u plemene, které příležitostně chováme, tak situaci velmi sleduji) je teď opravdu velké množství už odrostlých štěňat, které nikdo nechce ani za minimální cenu ta to, že se jedná o jedince s PP.
@Lynette
Teď se omlouvám za OT, ale jen pro zajímavost a čistě ze zvědavosti. Je vůbec „legální“ aby tě ve smlouvě někdo nutil podepsat, že jsi povinnapsa kdykoliv ukázat? Zaplacením kupní ceny se pes stává tvým majetkem a ze zákona je pes brán jako věc. Takže, ve finále, ty nejsi povinna nikomu svůj majetek přece ukazovat. Teď neberme v potaz, že jde samozřejmě v té smlouvě jen o formalitu, je jasné, že o psa se řádně staráš. To se mi zdá, že kdybys psa ani prostředí chovu původnímu majiteli neukázala, tak má celkem smůlu, ne? Nebo na to zákon pamatuje a záleží, jak je ta smlouva napsaná? Já, aniž bych samozřejmě měla s pejskem nějaké špatné úmysly,
bych mu takovéto podmínky asi nepodepsala..
Příspěvek upraven 17.11.12 v 14:41
@Lynette tak to máš ale zřejmě psa s PP z nějaké chovné stanice, u těch má kupní smlouva nějaký smysl, protože se dá dokázat, že jde opravdu o toho psa, kterého jsi koupila ale u psů bez PP to žádný smysl nemá, jak píše Pipet, když nemá pes čip nebo tetování, tak je to zbytečné.
Jinak k tématu, štěňě bych prodala max. do 1000 Kč, aby to pokrylo náklady za očkování, odčervení, stravu atd. A pokud seženete zájemce už teď, klidně je pozvěte teď, ať na pejsky mrknou a vy si o nich můžete udělat obrázek…
A jinak nevím jak k tomu došlo, že máte štěňátka ale nechala bych fenu nebo psa kastrovat, není dobré množit voříšky ![]()
@Verca1989 píše:
A jinak nevím jak k tomu došlo, že máte štěňátka ale nechala bych fenu nebo psa kastrovat, není dobré množit voříšky
s tím 100% souhlasím
@Pipet Všechna štěňata musí být dle zákona označena tetováním nebo čipem. ![]()
Polud vím, tak pes už není považován za věc ne? nebo se mýlim?
@Lynette mám v okolí spoustu lidí, co nedávno měli nebo mají teď štěňata a nikdo z nich je nenechal ani tetovat, ani čipovat, takže nevím nevím…
@Helii Já si myslím, že co je ve smlouvě to platí, takže na to nárok má. Ono je to tam formulované tak, že se napsa může kdykoliv přijet podívat. Né, že bych musela jet přes půlku ČR já se psem aby se ona přesvědčila. A sice je tu někdy bordel, ale pes je pořád jako ze škatulky a všechno má v pořádku, takže bych s tím problém neměla. ![]()