Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lynette píše:
@banánice Nemusí, alev případě že by si chtěla zajistit to, že psy nebude budoucí majitel týrat ani je neuváže v lese a nenechá je tam a chtěla by tedy kupní smlouvu napsat jako jí mám já, tak je potřeba mít štěňata aspoň tetovaná aby mohla prokázat, že ten pes je z toho vrhu ke kterému se ta smlouva váže.
tak to jo ale otázka zase je kdo si za tu cenu koupí takového křížence jestli víš jak to myslím myslím si že je to nešťastná křižovatka
@banánice za jakou cenu? Za cenu že v případě špatného zacházení zaplatí 50 000 a o psa přijde?
@Suzann píše:
@Anabellka Tak to je teda dobry pejskar, takova blbostJsem se pobavila. Staford zlaty pes, vyborny k detem a ovcak jakbysmet!
taky jsem se zasmala…
a to bych tomu stafordovi verila vic nez ovcakovi
@careynka Presne! A kastrovala bych maximalne lidi, co ze psu udelaji to, co nekdy bohuzel treba v tv vidime.
@Lynette píše:
@Verca1989 Pes musí být tetovaný nebo čipovaný, takže pokud to nezajistí chovatel, musí to zajistit majitel - bez toho nelze psa registrovat na úřadu.
jestli to je napsano v nějaké vyhlašce mužeš dát odkaz pls docela by mě zajímalo zda to je pravda
máme dva psi jedno s PP a druhého bez papíru oba jsou bez problému registrovaný na úřadě, ale nejsou čipovaný ani tetovaný
@smajlik34 píše:
jestli to je napsano v nějaké vyhlašce mužeš dát odkaz pls docela by mě zajímalo zda to je pravdamáme dva psi jedno s PP a druhého bez papíru oba jsou bez problému registrovaný na úřadě, ale nejsou čipovaný ani tetovaný
jak ten s PP muze byt netetovany a necipovany? To asi PP teda nema
@careynka píše:
jak ten s PP muze byt netetovany a necipovany? To asi PP teda nema
pp má máme i smlouvu ale není čipovan ani tetovan
@smajlik34 píše:
pp má máme i smlouvu ale není čipovan ani tetovan
tak to vypravej vis komu, ze ty papiry jsou jeho
na co by mu je asi vydali, kdyz primo v tech PP je kolonka na cip nebo tetovani
Samozřejmě že zadarmo. Kterej debil by koupil křížence???
popřípadě maximálně za vet. poplatky!!!
@Misuldy
Tak budeš se asi divit, ale jen v mém okolí je těch „blbů“ celkem hodně, každý nechce nebo nepotřebuje čistokrevného psa, případně se mu nechce za takového psa platit x tisíc, kolikrát jsou ceny nepřiměřeně přemrštěné. A on ten odchov něco stojí + veterina, dokonce si troufám říct, že skoro stejně, jak u psů čistokrevných, takže nějaká částka za štěně je na místě i když je to „jen“ kříženec.
Mimochodem, kolikrát kříženci jsou na tom zdravotně i lépe, než přešlechtěná plemena s pp a kór v dnešní době určitá moderní plemena, si sebou nesou genetické dispozice k celkem závažným chorobám např. labradoři - klouby, horší chrupavky atd.
@Helii píše:
@Misuldy
Tak budeš se asi divit, ale jen v mém okolí je těch „blbů“ celkem hodně, každý nechce nebo nepotřebuje čistokrevného psa, případně se mu nechce za takového psa platit x tisíc, kolikrát jsou ceny nepřiměřeně přemrštěné. A on ten odchov něco stojí + veterina, dokonce si troufám říct, že skoro stejně, jak u psů čistokrevných, takže nějaká částka za štěně je na místě i když je to „jen“ kříženec.
Mimochodem, kolikrát kříženci jsou na tom zdravotně i lépe, než přešlechtěná plemena s pp a kór v dnešní době určitá moderní plemena, si sebou nesou genetické dispozice k celkem závažným chorobám např. labradoři - klouby, horší chrupavky atd.
Jenže těchhle vořechů jsou plné útulky, tak proč je někdo tak blbej a množí další??? Když mi fena hárá, tak si ji buď hlídám, nebo dám vykastrovat, že… zvlášť pezpapíráky. Tady nejde jen o nemoci, ale taky o život těch psů. Idiotů co si koupí rádoby jorka, čivavu, ovčáka atd je spousta, ale už nikoho nezajímá odkud ten pes je… třeba že žije v kleci a jen rodí a rodí za účelem zisku. Však jo, proč by lidi měli chodit do práce, radši zavřou 10 fen do klece a rodíme holky. Blbců co si koupí bez Pp psa za 5 a více litrů je hodně, tak proč si nepřivydělat že?
V tomhle tom případě se dá mluvit o blbosti majitelů, a to že už ty štěnda mají je jejich blbost. Jsou to kříženci, ok vet. poplatky beru což je max 500. Nikdo neví co z nich vyroste, takže když se budoucím majitelům až vyrostou nebudou líbit, co s nimi udělají??? Zbaví se jich. skončí v kleci v útulku. Já přispívám a pomáhám útulkům a když vidím jací jsou lidi kreténi a množí mezi sebou všechno, tak mě to dokáže akorát nas…rat !!! A ještě by je chtěli prodat za co nejvíc peněz.
![]()
@Misuldy
Tak to máš pravdu, s tím souhlasím a taky mě to dokáže vytočit. Pokud se stane omylem, jednou, tak OK, člověk je omylný a vždy to uhlídat nemusí, měl by se z toho poučit a pro příště to zabezpečit. Ale pokud to někdo dělá plánovitě a ještě za účelem zisku, tak to bych ho nakopala a všechny ty štěňata mu nechala na krku a jak by se o ně řádně nepostaral, tak hned k zodpovědnosti dle zákona a hotovo. No, jenže realita je jiná, známe… Toto bohužel asi nevyřešíme. A s těma útulkama to je fakt, taky tu u nás do jednoho chodím a co tam je kolikrát vidět…A, že ty psy tam nikdo nechce, taky pravda. Jak se tam objeví nějaký pitbul nebo labrador, jednou tam byl dokonce moskevský strážní pes, kterého majitel nezvládal
, tak takoví psi se udají skoro hned, ale jak je to kříženec, tak třeba jeden je tam chudák, už inventář, asi 2 roky. Lidi se toho bojí, protože jak píšeš, nedá se dopředu říct, co z toho povahově vyjde, hodně se dá ovlivnit výchovou, ale to by ho museli mít doma od štěněte. Štěnda se tam udávají taky celkem relativně ještě dobře, ale dospělí kříženci, teda prakticky vůbec, tak 1 - 2 za měsíc a to ještě musí jakž takž vypadat, nebýt moc malý ani velký, moc živý ani moc pasivní,,, no škoda se rozepisovat, bohužel. ![]()
@Helii jen bych ráda upozornila, že chovatelé psů s PP to nedělají pro výdělek, ono se na tom moc vydělat nedá. Laikovi se zdá, jakej je to fajn byznys, fena porodí štěňata, zaplatí se očkování a odčervení a pak si chovatel řekne za štěně třeba 12 tisíc…jenže ono je za tím trochu víc, spoustu peněz stojí všelijaké zdravotní testy, uchovnění, i za krytí se někde platí…ve finále to ten člověk opravdu dělá jen pro radost, protože když se to vše sečte, nedá se mluvit o nějakém výdělku. Chov psů s PP má svá pravidla a o tom to je, lidé co množí psy bez PP pravidla nemají, nikdo na ně nedohlíží a pak vznikají voříšci, kteří mnohdy končí opravdu nehezky. Nemám nic proti voříškům, sama jsem jich měla několik ale prostě bylo by lepší, kdyby lidé kupovali psy s PP, u kterých mají alespoň nějaké jistoty. Já jsem v tomhle možná dost radikální ale já bych majitele psů bez PP, kteří je množí normálně pokutovala…je mi jasné, že takový zákon asi nikdy nevznikne ale ono by to hned vypadalo jinak a lidi by si dali sakra bacha, nebyly by přeplněné útulky, plné týraných psů. To samé s výcvikem psa, i ten by měl být povinný, pak by nebylo tolik případů pokousaných dětí a dospělých…zkrátka co si budem povídat, mnoho lidí množí jen proto, že jim z toho kápne nějaká koruna ale už vůbec nepřemýšlí, jak ti psi dopadnou a to je škoda, měl by na ně být nějaký bič…
@Ester13 píše:
Ahoj, já mám doma toho samého křížence a je to úžasný pes. Opravdu je dávej až po Vánocích, a ať se budoucí pánečci přijdou podívat už teď, uděláš si obrázek.Jinak nic ve zlém, ale pejskař, který řekne, že NO má v sobě zlobu a staford ještě větší, viděl psa maximálně v psím atlase plemen, ne?
@Verca1989 píše:
@Helii jen bych ráda upozornila, že chovatelé psů s PP to nedělají pro výdělek, ono se na tom moc vydělat nedá. Laikovi se zdá, jakej je to fajn byznys, fena porodí štěňata, zaplatí se očkování a odčervení a pak si chovatel řekne za štěně třeba 12 tisíc…jenže ono je za tím trochu víc, spoustu peněz stojí všelijaké zdravotní testy, uchovnění, i za krytí se někde platí…ve finále to ten člověk opravdu dělá jen pro radost, protože když se to vše sečte, nedá se mluvit o nějakém výdělku. Chov psů s PP má svá pravidla a o tom to je, lidé co množí psy bez PP pravidla nemají, nikdo na ně nedohlíží a pak vznikají voříšci, kteří mnohdy končí opravdu nehezky. Nemám nic proti voříškům, sama jsem jich měla několik ale prostě bylo by lepší, kdyby lidé kupovali psy s PP, u kterých mají alespoň nějaké jistoty. Já jsem v tomhle možná dost radikální ale já bych majitele psů bez PP, kteří je množí normálně pokutovala…je mi jasné, že takový zákon asi nikdy nevznikne ale ono by to hned vypadalo jinak a lidi by si dali sakra bacha, nebyly by přeplněné útulky, plné týraných psů. To samé s výcvikem psa, i ten by měl být povinný, pak by nebylo tolik případů pokousaných dětí a dospělých…zkrátka co si budem povídat, mnoho lidí množí jen proto, že jim z toho kápne nějaká koruna ale už vůbec nepřemýšlí, jak ti psi dopadnou a to je škoda, měl by na ně být nějaký bič…