Za kolik prodat štěňata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
17.11.12 14:48

@jancik.150 no pokud vím, tak už není považován za věc, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.11.12 14:48

@Verca1989 Pes musí být tetovaný nebo čipovaný, takže pokud to nezajistí chovatel, musí to zajistit majitel - bez toho nelze psa registrovat na úřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 14:49

@Lynette Dle zákona jakého?
Pravděpodobně je nějaká „vyhláška“ pro chovatele s PP, ale normální vořeši a štěňata bez PP trvale neznačí skoro nikdo. Max. si ho pak dá očipovat nový majitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 14:50
@Lynette píše:
@Verca1989 Pes musí být tetovaný nebo čipovaný, takže pokud to nezajistí chovatel, musí to zajistit majitel - bez toho nelze psa registrovat na úřadu.

To záleží na nějaké lokální městské vyhlášce, u nás nic takového není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.11.12 14:52

@Pipet Jsi si jistá že u vás nic takového není? Dívala ses na stránky úřadu kam posíláš poplatky za psa? Je to pro všechny psy nejen pro ty s PP. Jedná se o evidenci psů na území ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.11.12 14:55

@Lynette psi s PP musí být tetovaní nebo čipovaní, nebo obojí, to nevím přesně ale u voříšků o tom dost pochybuju. My máme psa bez PP, není tetovaný ani čipovaný a nikdo to po nás ani nechtěl, na úřadě je registrovaný a v pohodě. A loni měla fenka mé mamky štěňata, měla jich 8, rozdali se do různých míst po ČR a pokud vím, čip ani tetování nemá ani jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 14:57

@Lynette Ano jsem si jistá.
http://www.mesto-studenka.cz/…e-ke-stazeni
je tam formulář pro přihlášení psa a o označení tam nic není.
Já psa nemám, ale naši mají bez PP, tetovaný není a čipovaný taky ne, poplatek platí, známku mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
17.11.12 15:03

Dříve bylo, že z hlediska zákona byl pes brán jako věc. Byly kolem toho nějaké emoce a diskuze, možná se to měnilo a už to tak není, už to nesleduji, takže fakt nevím. Jinak, co se týče tetování a čipování, myslím, že u psů bez pp je to dobrovolné. Určitě to není podmínkou přihlášení na úřadě. To sice povinné je, ale evidence se zajistí tím, že od toho úřadu dostanete kovovou známku na obojek, kde je evidenční číslo a název obce nebo městské části, kde je pes hlášen. U psů čistokrevných a s pp netuším, je-li už povinné tetování nebo čipování, dřív to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
17.11.12 15:06

@jancik.150 Taky bych je prodávala za 500-1000Kč. A možná až po vánocích, aby z nich nebyly nechtěné vánoční dárky a aby pak neskončili chudáčci špatně :( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.11.12 15:09

U PP je to podle mě na klubu daného plemene, jestli tetování - a kam, nebo čipování… Tetovat čivavy a podobné krysopsy je asi blbina, tak tam se určitě čipuje. A celkově se podle mě od tetování ustupuje, je to dlouhé, v dospělosti často nečitelné.
No ale to už zakladatelku asi nezajímá :oops:

Plus mě ještě napadá, přihlásit psa na město musíte až od nějakého věku - u nás mají napsané 3 měsíce… takže pokud budu dávat cca 10ti týdenní štěňata, tak ještě na městě přihlášená nejsou a tudíž nemusí být označená ani v těch městech, která přihlášení podmiňují čipováním… To si zas udělá až nový majitel. :nevim: Takže to by s tou kupní smlouvou taky nic moc nevyřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.11.12 15:18

No já bych je tetovat nechala a do té kupní smlouvy bych to číslo tetování napsala a bylo by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
17.11.12 20:31

@Anabellka Tak to je teda dobry pejskar, takova blbost :lol: Jsem se pobavila. Staford zlaty pes, vyborny k detem a ovcak jakbysmet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.11.12 20:36
@Suzann píše:
@Anabellka Tak to je teda dobry pejskar, takova blbost :lol: Jsem se pobavila. Staford zlaty pes, vyborny k detem a ovcak jakbysmet!

souhlas
ale kombinace to je šílenost teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.11.12 20:37

Vořech nemusí mít zatím žádný čip čip má pes s PP už od chovatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
17.11.12 20:40

@banánice Nemusí, alev případě že by si chtěla zajistit to, že psy nebude budoucí majitel týrat ani je neuváže v lese a nenechá je tam a chtěla by tedy kupní smlouvu napsat jako jí mám já, tak je potřeba mít štěňata aspoň tetovaná aby mohla prokázat, že ten pes je z toho vrhu ke kterému se ta smlouva váže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný