Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No a právě „vo tom“ to přesně je
Jezevčík má být aktivní a na zvěř, protože je to lovecké plemeno. Pokud by byl flegma, byl by myslivci víš na co… ![]()
Ale jinak, ať už jsou psi s pp, bez pp, nebo voříšci, to tu stejně nevyřešíme, hlavně ať k nim každý přistupuje poctivě a zodpovědně, chovatelem počínaje, pak nebude žádný problém a všichni budou spokojeni. Každý ať má psa, který mu vyhovuje a chová se k němu jak přísluší a není co řešit.
@Lette píše:
@smajlik34 zákon na to bohužel není. Pokud je ale například majitel psa s PP členem chovatelského klubu, tak to pro něj může znamenat jeho vyloučení a v chovu psů s PP si už „ani neškrtne“. Což ale tebe jako skalního příznivce bezpapíráků nemusí zajímat
tak členové snad nejsme jen vím že někde na internetu v klubu jezevčíku je někde zapsan jen že se narodil těm a těm rodičům..jako že by mě vyškrtli by ani nevadilo..ale nevíš zda by to neohrozilo ty lovecké zkoušky? až taky příznivec nejsem abych upřednostnovala pouze jedno
jako spíš bych koupila bez papíru, ale klidně by vzala i papíraka
spíš jsem si ho vybírala podle fotek až pak jsem zjištovala zda papíry má
@Lynetteškoda že bydlíš daleko jinak bych už jsem si do budoucna zamluvila štěnatko tohle plemeno je totiž nadherné jen ho tady u nás skoro nikdo nemá což je škoda
@smajlik34 nemůžu radit. Můj postoj k chovu kříženců a psů bez PP je zcela jednoznačně negativní ![]()
@Pipet píše:
@smajlik34 NO jo, ale tak jezevčík je lovecký pes, že, takže „správný“ jezevčík je ten druhý
Ohledně toho „matka s PP otec bez“ že má pes PP neznamená, že jeho štěňata taky budou mít PP. Musí projít bonitací - prohlídkou, jestli je OK. A pak dostane štempl „chovný/á“ a až teprve potom jeho štěňata můžou mít PP.
A proto je taková nevole vůči „krásná štěňátka bez PP po rodičích s PP“, protože proč ti rodiče nejsou uchovnění? Buď mají vadu, nebo jsou majitelé zdechlí a nechtělo se jim psa zbonitovat. A ani jeden případ ve mně nebudí důvěru, pokud si pořizuju psa - kamaráda na X let. Když se majitelům „nechtělo“ na bonitaci, chtělo se jim na veterinu? Kupujou kvalitní žrádlo? Protože pokud to všechno svědomitě plní, tak přece není až takový problém tu fenku i uchovnit.
Ale jinak, ať už jsou psi s pp, bez pp, nebo voříšci, to tu stejně nevyřešíme, hlavně ať k nim každý přistupuje poctivě a zodpovědně, chovatelem počínaje, pak nebude žádný problém a všichni budou spokojeni. Každý ať má psa, který mu vyhovuje a chová se k němu jak přísluší a není co řešit.
@Lynette mylis se pokud pes nema PP tak mit nic nemusi to uz je povinosti noveho panicka psa tetovat ci cipovat a to uz je ti pak smlouva k nicemu nikdo ti nedokaze jestli je to ten samej nebo ne a hlavne u takovejch vorechu (nic ve zlem
) je takova smlouva trosku vedle
jinak zakladatelko ja bych dala 800kc stim ze bych chtela aby se treba prisli lidi podivat aby jsi trosku vedela a urcite az PO VANOCICH! jak bylo uz psano at to neni levnej darek pro dite co se pak starat nebude a pes poleti jinam.
@michi13 píše:
@Lynette mylis se pokud pes nema PP tak mit nic nemusi to uz je povinosti noveho panicka psa tetovat ci cipovat a to uz je ti pak smlouva k nicemu nikdo ti nedokaze jestli je to ten samej nebo ne a hlavne u takovejch vorechu (nic ve zlem) je takova smlouva trosku vedle
jinak zakladatelko ja bych dala 800kc stim ze bych chtela aby se treba prisli lidi podivat aby jsi trosku vedela a urcite az PO VANOCICH! jak bylo uz psano at to neni levnej darek pro dite co se pak starat nebude a pes poleti jinam.
Já když se koukám na ty fotky, tak ten /ovčák/ taky není čistokrevnej, takže absolutně těžko říct jak tito voříšci budou vypadat… a myslím si, že bude ráda, když se jich zbaví zadarmo… Útulky jsou plný takovýchto kříženců…
@Misuldy ted jsem docetla celou diskuzi a musim stebou naprosto souhlasit a ty keci jak by fenka mela mit stenata rakovina a blabla bla to uz je vazne mitus ale tak kazdyho vec at si vsichni uz delaj co chtej u kkchs je to taky neco jineho tam bych mozna oci zavrela pokud bude mit kvalitniho psa co fenu nakryje tak to budou cistokrevna stenata a mamka mela proste vadu no. ale krizi zamerne nekolik ras dohromady??? a jeste za to chtit 1000 a vic??
chdaci stenata ty zas dopadnou! ano jak nekdo psal ovcak i stafik jsou BOZI PSI, psi chuvy (Hlavne stafik) ale ne kdyz je to nakrizene!!! ztoho bude,,zmetek´´ pokud nebude mit sakra pevnou ruku! ja to nemyslim zle ale uz je mi do breku z preplnenych utulku, tyranych psu, nezvladatelnych psu atd…
zakladatelko snad je to utebe jen tak ze to byla nehoda a uz se to opakovat nebude.
@michi13 píše:
@Misuldy ted jsem docetla celou diskuzi a musim stebou naprosto souhlasit a ty keci jak by fenka mela mit stenata rakovina a blabla bla to uz je vazne mitus ale tak kazdyho vec at si vsichni uz delaj co chtej u kkchs je to taky neco jineho tam bych mozna oci zavrela pokud bude mit kvalitniho psa co fenu nakryje tak to budou cistokrevna stenata a mamka mela proste vadu no. ale krizi zamerne nekolik ras dohromady??? a jeste za to chtit 1000 a vic??![]()
chdaci stenata ty zas dopadnou! ano jak nekdo psal ovcak i stafik jsou BOZI PSI, psi chuvy (Hlavne stafik) ale ne kdyz je to nakrizene!!! ztoho bude,,zmetek´´ pokud nebude mit sakra pevnou ruku! ja to nemyslim zle ale uz je mi do breku z preplnenych utulku, tyranych psu, nezvladatelnych psu atd…
zakladatelko snad je to utebe jen tak ze to byla nehoda a uz se to opakovat nebude.
Mě je z plných útulků taky do breku.
Této problematice se věnuji a je to katastrofa.
Dobry den. Chtela bych od vas poradit. Mam doma 4letou fenku Jorksira a tet sme si poridily stenatko bostonskyho teriera v dospelosti vetsi nez jorksir. A mam problem - poradte prosim co mam delat prvni den se jorksirka bala teriera pote na ni zacala zarlit i po tom ze se venujeme obou pejsku stejne. A tet na sebe vrci stekaj jorksir se stale boji stenete. Uz i stene si zacina dovolovat na jorksira. Tak vas prosim o radu co stim?? Zda si zvyknou nebo co stim stenatko mame doma tepr 4 den. Moc dekuji za odpoved