Přišla k nám kočka a asi čeká koťata

1517
13.11.12 10:11

Přišla k nám kočka a asi čeká koťata...

Krásný den přeji.
Je to asi 14 dní co k nám přišla dospělá kočka a už u nás zůstala. Do baráku ji nepouštím, je jen venku. Našla místo v průjezdu ve starém kočárku. Teď o víkendu jsme si všimli, že lehce přibrala a rozjela se do boku. Manžel si myslí, že čeká koťata a i švagrová říkala, že to tak asi bude. Mám pár dotazů..
1. nerodí se koťata na jaře?
2. kdy máme čekat asi narození?
3. co si připravit, mám ji pomoc, starat se o koťata?
4. musím je dát potom do baráku, nebude na ně venku zima?
5. jo a ještě dá se nějak 100% poznat, že je čeká?
Jsem z toho rozhozená. Kočku jsem nikdy neměla, jsem z paneláku a pár měsíců bydlíme na baráku a hned tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
13.11.12 10:19

No, kotata se rodí prubezne porád - kočka mrouzká každé tři měsíce, alespon u domestikovaných koček, březost je dva měsíce a poznat se do dá pohmatem a zvětšenýma cecíkama. Může mít jedno, ale i 8 a více kotat, tak zálezí, jak jsi na tom fin, casove. Můžes si je všechna nechat, ale pak je na tve zodpovědnosti, aby byla všechna odčervena a vykastrovaná, darovaná. Urcite bych ji nechala nekde, kde nemrze, poskytla ji nejaké staré hadry, bedynku a čistila to. Suprove jsou takové ty jednorázové přebalovací ubrousky. Lepší jídlo, nějaký vitamín. Poikud ji vemes do domu, budes potřebovat kočicí WC a písek do něj, wc klidne daruju:D pokud kotata nechces, nechej narodit, nechej jedno nebo dve a zbytek zavolej veterináře na uspání, takle je to daleko lepší než že je někdo topí, vyhodí do popeláku nebo nechá dorust, pak je jich plno přejetých, vyhublých a zablešených a mají znova kotata, kočku si hnedka objednej na kastraci a jak bude mít po porodu nějakou dobu, vetka ti řekne kdy, tak to udělej. U kočky to stojí kolem 1000. Kočka je výborný mazel, společník a lovec se správnou péči ti vráti všechnu lásku a přidá bonus:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
13.11.12 10:24

1.Jen na jaře? :mrgreen: to je blbost.My máme kočičí přírustky 3× do roka :andel: :pankac:
2.Jó, záleží jak velký má pupek, kdybych ji viděla, tak ti řeknu hned :palec:
Kočky bývají v březí průměrně 63dní
3.Udělej jí třeba s krabice nebo většího koše pelech, dej tam pár dek a nebo seno. Zatím ji pomáhat nemusíš odrodí si je sama i bez pomoci člověka. O kotata se také stará sama, ale každý den nakoukni, jestli nemají na očích kysánky.
4.Jestli máte stodolu, kotelnu, tak bych je dala tam, ale jinak asi dovnitř, protože by mohli zmrznout. Chudáčci.
5.Zažnou jí růst bradavky..my tomu doma říkáme cucáky :mrgreen: :mrgreen: a budou pěkně růžové, tak to na 100% poznáš :))

Neboj vše bude OK :palec: je to jen kočka, kdybys chtěla ještě s něčím pomoci, napiš si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
13.11.12 10:25

A když ji budeš chtít dát domů, nezapomen koupit WC pro kočky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 10:25
@Marina8 píše:
1.Jen na jaře? :mrgreen: to je blbost.My máme kočičí přírustky 3× do roka :andel: :pankac:
2.Jó, záleží jak velký má pupek, kdybych ji viděla, tak ti řeknu hned :palec:
Kočky bývají v březí průměrně 63dní
3.Udělej jí třeba s krabice nebo většího koše pelech, dej tam pár dek a nebo seno. Zatím ji pomáhat nemusíš odrodí si je sama i bez pomoci člověka. O kotata se také stará sama, ale každý den nakoukni, jestli nemají na očích kysánky.
4.Jestli máte stodolu, kotelnu, tak bych je dala tam, ale jinak asi dovnitř, protože by mohli zmrznout. Chudáčci.
5.Zažnou jí růst bradavky..my tomu doma říkáme cucáky :mrgreen: :mrgreen: a budou pěkně růžové, tak to na 100% poznáš :))Neboj vše bude OK :palec: je to jen kočka, kdybys chtěla ještě s něčím pomoci, napiš si.

co s tema kotatama deláte není lepší kastrace? (pokud je to vzácná kočka, jak ríkame doma, značková a máte to na chov, tak bezpredmetný dotaz ( :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 10:26

Jinak vše, co jsi napsala @Marina8 jsem už napsala taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
13.11.12 10:28

Pokud ji budeš chtít dát vykastrovat tak to jde i teď dokud není „tak moc březí“ - veterinář odebere dělohu i s koťaty.. Není to rizikový zákrok - stojí do 1000kč a je klid už na pořád :) Pokud koťátka chcete tak pozor na to co s nimi.. Kočky většinou nikdo nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 10:30
@Almira-Alm píše:
Pokud ji budeš chtít dát vykastrovat tak to jde i teď dokud není „tak moc březí“ - veterinář odebere dělohu i s koťaty.. Není to rizikový zákrok - stojí do 1000kč a je klid už na pořád :) Pokud koťátka chcete tak pozor na to co s nimi.. Kočky většinou nikdo nechce…

pravda, a le to jde jen do malého stupne a pokud j to už videt, tak ti to jen tak nejaký neudelá. a stojí to hodne moc. Nehlede na zdraví té kočky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
13.11.12 10:31

@MarieOVMUC Nooo mě doktor říkal do poloviny březosti a bez zdravotních rizik.. Nakonec jsme stihli kočku vykastrovat než se začla mrouskat ale bavili jsme se i o těchto rizikácha říkal, že není poblém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
13.11.12 10:32
@MarieOVMUC píše:
Jinak vše, co jsi napsala @Marina8 jsem už napsala taky :D

Všimla jsem si :mrgreen: My máme kocoura, který nás stál 10 000 a kočka je domácí, jinak kotata dáváme lidem, kteří o ně mají zájem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 10:38

No, když jsou šmrncnutá značkou, tak jsou asi pro lidi zajímavější, tady je tolik toulavých koček, které nikdo nechce a všichni dělají že neexistují.. soused, co už se na to nechtěl dívat a jsou celkem finančně dobře na tom má už teď asi
30 koček kolem baráku, všechny nechal vykastrovat a všechny krmí, ale i tak to je děs… kotata se spatne udávají. Já mám dve gaucovky, obe z utulku asi před 12 lety (jeste jsem bydlela v centru ostravy) a obe pry byly v popeláku nalezené jako mimi. Jedna kocka, co jsem sousedovi z chalupy vyndala ze zavreneho kybla z vodou mi umrela na rakovinu… lidi jsou hnusní, proto rikam radeji kastrovat nez nechat to na „prirode“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
13.11.12 10:40

@Marina8

Na ty ceciky jsem se jí dívala, ale ty mi nepřijdou zatím větší. Ale dnes jsem ji prohmatala a přišlo mi, že má to břicho na jednu stranu víc než na druhou a včera byla rovnoměrná (doufám, že to chápete). Tak jak když těhotné se tlačí miminko na jednu stranu. Do baráku kočku nechceme a já původně nechtěla vůbec. Vždycky jsem je nemusela, ale tady ta je tak hrozný mazel. Zamilovala jsem si ji.

@Almira-Alm

Jejda to bych teď nemohla ji nechat vykastrovat, chuděrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1517
13.11.12 10:43

Ale potom ji určitě nechám vykastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
13.11.12 10:43
@Romiša píše:
@Marina8

Na ty ceciky jsem se jí dívala, ale ty mi nepřijdou zatím větší. Ale dnes jsem ji prohmatala a přišlo mi, že má to břicho na jednu stranu víc než na druhou a včera byla rovnoměrná (doufám, že to chápete). Tak jak když těhotné se tlačí miminko na jednu stranu. Do baráku kočku nechceme a já původně nechtěla vůbec. Vždycky jsem je nemusela, ale tady ta je tak hrozný mazel. Zamilovala jsem si ji.

@Almira-Alm

Počkejte pár týdnů a budete mít kočičáky. Kočičky si oblíbí každý :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.11.12 10:44
@Romiša píše:
@Marina8

@Almira-Alm

pokud kocky nemusís, tak to je pak probem. Hlavne je prosím nenechej jen tak, nebo neco horsiho, kdyby byla fakt v tom. a hnedka tu kocku pak nechej vykastrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný