Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
chtěla bych prodávat vlastní zavařeniny, zeleninu, ovoce a jiné produkty vyrobené doma. Co všechno musím udělat, abych je mohla prodávat (např. živnostenský list atd…)? Máte někdo zkušenosti? Děkuji
@kačule.j Tak živnosťák určitě, ale tady možná bude problém i hygiena… ![]()
To bude asi nejjednodušší se zeptat na živn. úřadě…
ale když to budeš prodávat takhle ofic, tak se obávám, že bys musela dodržovat různé šílené hygienické normy a pod.
Nevím, jak to funguje se zpracovaným zbožím (vařené, pečené a pod), ale když prodáváš nappř. ovoce ze sadu (cedule u silnice, bývá to vlétě), tak pokud to prodáváš jako „přebytky“ z vlastní zahrady, tak na to nemusíš mít nic, Tak možná by šlo to naroubovat i na tvůj případ… ![]()
Mam pocit, ze pokud to jsou „prebytky“, nic neni potreba. Prodavala jsem takto na trhu sve vyrobky a bylo mi receno, ze zl ani nic jineho neni treba.
Nedavno byl na ct1 porad, bud reporteri CT nebo 168 hodin, a byla tam reportaz o asi 11ti letém chlapci, který si na novy pocitac vydelal prodejem křížal. Celou dobu jsem premyslela, jak to muze JEN TAK provozovat… prodava to na internetu a tak… nic o zivnosti tam nerikali, v zaveru jen maminka povidala, ze po pravni strance to take budou muset resit, ze takhle to dlouho byt nemuze…
Tak to asi JEN TAK jde…
@LLLL Tam je roční příjem menší než 30 tisíc nebo kolik je hranice, tak to jde bez ŽL, říkali to tam, ale už si nepamatuji tu hranici.
Zkus třeba Fler.cz, vím, že se tam toto také prodává
ŽL není nutný.
@Kamila Jakub píše:
@LLLL Tam je roční příjem menší než 30 tisíc nebo kolik je hranice, tak to jde bez ŽL, říkali to tam, ale už si nepamatuji tu hranici.
Diky za upřesnění, to jsem nepostřehla ![]()