Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslíte, že se v dnešní době dá prodat kůň za relativně dobrou cenu?
@luckyhorse píše:
Myslíte, že se v dnešní době dá prodat kůň za relativně dobrou cenu?
pardon to mě pobavilo, sem čekala že to bude náká sranda ![]()
Pokud je kůň dobrej, zdravej a nemá potřeštěnou povahu…
je něco, co by tomu bránilo?
Asi podle toho co je to za kone, co umi, kolik mu je atd…v dnesni dobe se kone se daj sehnat za hodne malo penez, protoze jich je vsude hodne…co znamena relativne dobra cena?
![]()
No je to o tom, že mám doma dvě děti a času je stále mín a přemýšlím o prodeji. Manžel na mě tlačí, dřív jezdil, ale už nejezdí vůbec. Finančně to zatím zvládáme, tudíž koně nechci prodat pod cenou, např. za takových 10-15 tisíc bych ho prostě nedala, už jen proto, že je to mazel, kterého jsem si vychovala. Zkoušela jsem dát inzerát na pronájem, že by byl někdo, kdo by ho jezdil a platil část ustájení, ale ozval se mi jen jeden pán, který nakonec ani nepřijel na sjednanou schůzku. Nevím, kolik si za něj říct, jelikož ceny koní šly opravdu hodně dolů, já toho svého koupila před 8 lety za 25000 jako neobsednutého dvouletého hřebce. Nevím, jakou cenu si představit, je to ČT, vysoký, mohutný, bez zlozvyků, bez zdravotních problémů, kovář, veterinář v pohodě, ve stádě nekonfliktní, vhodný i pro těžkého jezdce, KVH cca 180 cm, věk 10 let.
Prodat ho za cenu za kterou jsi ho koupila, víc by za něj určitě nikdo nedal si myslím.
@luckyhorse ja bych ho asi neprodavala
zkus jeste hodit nejaky inzeraty, trebas se ozve este nekdo dalsi. Prodej by byla asi posledni moznost. A kdyz uz, tak aspon za cenu co sis ho porizovala.Byla by to skoda.
Má nějakou vadu? Potřebuje nějakou zvláštní péči? Dobře krmitelný? Jezdí jen rekreaci nebo je možno i víc? Je poměrně velký - ujezdí ho i dítě (venku ve všech chodech)? Já bych si řekla tak 35tis. k jednání ale počítala bych tak s 28-30tis. (to bych dala za spolehlivého, 10ti letého valacha bez zdravotních problémů - do rodiny- já).. Ceny koní dolů šli ale nejdi moc pod cenu - 15tis. je žalostně málo pokud je kůň opravdu zdravý..
@Almira-Alm Vadu nemá, jestli ho venku ujezdí i dítě, to nevím, ale na jízdárně ho jezdí moje sedmiletá dcera v pohodě, není to žádný „hajzlík“, krmitelný je výborně, používáme ho jen na rekreaci, rád skáče, ničeho se nebojí.
@Lucyje83 No právě že inzeráty jsem zkoušela, ale nikdo se jaksi do ježdění nehrne. Nevím, jestli je to tím, že je překoňováno a každý kdo chce jezdit víc, tak si koupí svého nebo prostě jen upadl zájem o tenhle sport.Tak škoda by to byla určitě, obrečela bych to, ale fakt to nedávám, jezdím jen o víkendu, přes týden nemám jak, děti jsou docela malý, hlídání není…
@luckyhorse Takový kůň bude prodejný
Třeba si na svého kupce chvilku počká ale věřím, že ho najde i za rozumnou cenu.. Je překoňováno ale i přesto je někdy problém kvalitního koně sehnat.. A ježdění za příspěvek na ustájení není moc šance
Je problém sehnat jezdce i zadarmo. Pokud do toho někdo investuje peníze i čas tak většinou už pořídí koně vlastního.. Toť oje zkušenosti, když jsme váhala prodat/neprodat.. Chvilku to bolí ale pak je člověk rád, že to udělal
Znám ty výčitky, když víš že máš někde koně a není čas a pak ani chuť k němu jet..
@luckyhorse To se mi zdá divné, že by nikdo nechtěl jezdit. Zkuste to ještě. Prodávat takového fajn koníka, kterého jste si vychovala, to je velká škoda. Později budete mít na něj třeba zase více času. Mohlo by vás ještě někdy mrzet, že je prodaný.