Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
prosím o radu. Dluhy, exekuce a insolvence jsou věci, které jdou totálně mimo mě a vůbec se v tom neorientuju - naštěstí. Na bazaru jsem našla něco, co bych si ráda koupila a dotyčná osoba to tam prodává velice levně. Jsme už domluvení na převzetí. Ale bylo mi to divný a tak jsem googlila a zjistila, že dotyčná osoba podniká a je v insolvenci.
Je to podezřelý? Kupovat, nekupovat a jak? Na co si dát pozor?
Děkuji všem!
Příspěvek upraven 02.05.20 v 16:52
Vas se to nijak netyka. Jen si ohlidat, aby to nebyla nejaka bouda, ale to si clovek hlida vzdycky ![]()
Drtivá řada lidí v insolvenci jsou podvodníci, takže tady bych si dával pozor.
Z insolvence bych strach neměla. Je v ní každý 5. Jde o nezvládnutí splácení půjček, plateb státu a tak. Zažila jsem že si žena vzala několik půjček na sebe, kvůli chlapa, aby třeba rozjel své podnikání a on ji pak v tom nechal a ona to nedokáže splácet, tak si zažádala o osobní bankrot=insolvenci, kde ji splátky upravili, část se odpustila a z minima žije, než ji insolvence skončí. Může se do toho dostat každý, špatným rozhodnutím, ale je to dobré východisko z těžké finanční situace
@hni Já si právě říkám, že je to znak toho, že to člověk řeší. Uvidíme, jak to dopadne. Díky!
Dobrý den, mám dotaz. Prodávám nějaké věci na bazaru. Byla jsem domluvená na prodeji, ale rozmyslela jsem si prodej. Můžu to zrušit?
Muzes, proc by ne? Nemas snad sepsanou zadnou zavaznou smlouvu ne? Prostě tomu kupci slusne rekni, ze ses rozmyslela ![]()
Jo já jsem mu napsala, že prodej ruším, že jsem si to rozmyslela. Smlouvu nemám žádnou, ale nedalo mi to abych se nezeptala, protože mi to přijde neslušné a nevím, jak funguje bazar. Děkuji za odpověď