Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den,
několik let jsem spoluvlastníkem podílu nemovitosti (1/4 mám já, 1/4 moje sestra a zbytek mají naše 2 sestřenice a 2 bratranci), už na začátku jsem to chtěla prodat, i má sestra, ale příbuzní, že ne, že tam budou jezdit atd…my bydlíme hodně daleko, barák chátrá a nikdo tam nic nedělá, max. občas přespí a náklady platíme my (a to se dušovali, že se to mezi všechny podělí
) Tak jsem znova nadhodila, že bych to ráda prodala, klidně i sestřenicím/bratrancům, ale říkali, že nemají na vyplacení a nechtějí to ani prodat, nový odhad se nedělal, tehdy před pár lety měla nemovitost cenu do 1mil. Už jsem vážně naštvaná a uvažuji o prodeji jen te mé části nemovitosti, na netu jsem našla, že jsou takové firmy, co to odkoupí. Máte prosím někdo s nimi zkušenosti, případně jaké? Děkuji
@maty009 píše:
Dobrý den,několik let jsem spoluvlastníkem podílu nemovitosti (1/4 mám já, 1/4 moje sestra a zbytek mají naše 2 sestřenice a 2 bratranci), už na začátku jsem to chtěla prodat, i má sestra, ale příbuzní, že ne, že tam budou jezdit atd…my bydlíme hodně daleko, barák chátrá a nikdo tam nic nedělá, max. občas přespí a náklady platíme my (a to se dušovali, že se to mezi všechny podělí) Tak jsem znova nadhodila, že bych to ráda prodala, klidně i sestřenicím/bratrancům, ale říkali, že nemají na vyplacení a nechtějí to ani prodat, nový odhad se nedělal, tehdy před pár lety měla nemovitost cenu do 1mil. Už jsem vážně naštvaná a uvažuji o prodeji jen te mé části nemovitosti, na netu jsem našla, že jsou takové firmy, co to odkoupí. Máte prosím někdo s nimi zkušenosti, případně jaké? Děkuji
Můžete se sestrou podat žalobu na zrušení a vypořádání spoluvlastnictví. Buď to od vás koupí či se to celé prodá. Pokud to není lukrativní adresa a v dobrém stavu, tak podíl prodáš za zlomek toho kolik má cenu. Ty náklady, které vám dluží za poslední dobu po nich můžete také vymáhat.
No takto rozporcovane vlastnictví nemovitosti je vstupenkou do pekla a dokonalý rozvracec rod. vztahu.
Takže ano, co nejdříve svuj podil prodat, zvlast pokud je Komu. Na sliby příbuzných a řeči nedej, první to ofiko nabidni jim k odkoupení, ale tak, aby to bylo pro tebe prukazne, že si tento krok udelala a oni že odmítli, takže dat do nabídky termín a formu, jak ti mají oznámit, že o odkup mají či nemají zájem.
Kdo vám to provedl
!
Tak takové firmy samozřejmě existují. Ale jsou to překupníci s mafiánskými praktikami k donucení odkupu zbývajících podílů do jejich vlastnictví a pak to střelí dál. Rozhodnutí je na tobě, ale počítej s tím, že budete (ty i sestra) v očích ostatních jako ti nejhorší příbuzní na světě, co prodali dům „po babičce“ (nebo po jiném příbuzném) mafiánům, a ti teď zbytku rodiny dělají ze života peklo.
Ještě varianta, že jim tím můžeš alespoň pohrozit..
Kontaktovala bych takovou firmu, nechala si od ní udělat nabídku, pak bych z internetu vyjela diskuze k praktikám podobných firem vůči ostatním vlastníkům nemovitosti a předložila to spoluvlastníkům s tím, že buď se rozumným způsobem dohodnete na prodeji či vypořádání spoluvlastnictví nebo to téhle firmě prodáš.
@Ahep dum je po prarodicich, pak to zdedily jejich dcery (nase mamky) a ted my. Ja si uz hned rikala, kdyz tam nechce nikdo bydlet, ani rekonstruovat, tak prodat.
@werajsik píše:
Tak takové firmy samozřejmě existují. Ale jsou to překupníci s mafiánskými praktikami k donucení odkupu zbývajících podílů do jejich vlastnictví a pak to střelí dál. Rozhodnutí je na tobě, ale počítej s tím, že budete (ty i sestra) v očích ostatních jako ti nejhorší příbuzní na světě, co prodali dům „po babičce“ (nebo po jiném příbuzném) mafiánům, a ti teď zbytku rodiny dělají ze života peklo.
Ještě varianta, že jim tím můžeš alespoň pohrozit..
Aha, zatímco teď má peklo jen ona a ještě vydaje-to je jako ok?
@Ahep píše:
Aha, zatímco teď má peklo jen ona a ještě vydaje-to je jako ok?
Kde píšu, že teď je to ok??
Ale je mi víc než jasné, že příbuzní zakladatelky se budou vydávat za oběti, se kterými nikdo nic nekonzultoval a prodal podíl takovým vykořisťovatelům. A je úplně jedno, že to byli právě oni, kdo to vše blokoval, ale v očích všech okolo budou za oběti a zakladatelka a její sestra za ty špatné.
Nemovitosti jsou nyní na stropu, fakt bych to prodala, i za cenu zhoršení vztahů, beztak na to jen dojíždíte.. tu máš inzerci takových lahůdkových firem jako skyocapital nebo maxima.. https://www.google.com/search?… to budou v rodině koukat.. myslím, že by ty firmy zajistily aktuální odhad na „vlastní náklady“ šla bych do toho, protože 1/4 je ti reálně fakt ho-wnu
leč ty sama musíš zvážit, zda ti to v rodině za tohle peklíčko stojí
PS : včetně toho, že tyhle společnosti nemají problém do té své ideální 1/4 nastěhovat např. cikán-skou familii apod… s tím už musíš počítat jako s „rizikem podnikání“
No mas i dalsi moznosti, muzete jeste vyckat a at ty naklady hradi oni. Nebo to proste prodat cele a rozdelit si zisk podle vyse podilu. Nabidku od tech lichvaru si klidne nech udelat, ale jim to prosim neprodavej. Mam v okoli pripad kde bratr kamaradky takto prodal svou polovinu domu za 500.000 (ano, v dnesni dobe) oni pak po ni chteli 2 mil aby odkoupila jejich podil (dost neprijemne jednani s vyhrozovanim soudem, pripravena zaloba, jejich bezna praxe), no dum se prodal za 5mil. Jsou to hajzlove.
Neni fer abyste naklady porad platili vy. Nebuďte mrchy, ale ani blbky.