Prodej podílu nemovitosti

432
12.5.22 13:02

Prodej podílu nemovitosti

Dobrý den,

několik let jsem spoluvlastníkem podílu nemovitosti (1/4 mám já, 1/4 moje sestra a zbytek mají naše 2 sestřenice a 2 bratranci), už na začátku jsem to chtěla prodat, i má sestra, ale příbuzní, že ne, že tam budou jezdit atd…my bydlíme hodně daleko, barák chátrá a nikdo tam nic nedělá, max. občas přespí a náklady platíme my (a to se dušovali, že se to mezi všechny podělí :cert: ) Tak jsem znova nadhodila, že bych to ráda prodala, klidně i sestřenicím/bratrancům, ale říkali, že nemají na vyplacení a nechtějí to ani prodat, nový odhad se nedělal, tehdy před pár lety měla nemovitost cenu do 1mil. Už jsem vážně naštvaná a uvažuji o prodeji jen te mé části nemovitosti, na netu jsem našla, že jsou takové firmy, co to odkoupí. Máte prosím někdo s nimi zkušenosti, případně jaké? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.5.22 13:10
@maty009 píše:
Dobrý den,několik let jsem spoluvlastníkem podílu nemovitosti (1/4 mám já, 1/4 moje sestra a zbytek mají naše 2 sestřenice a 2 bratranci), už na začátku jsem to chtěla prodat, i má sestra, ale příbuzní, že ne, že tam budou jezdit atd…my bydlíme hodně daleko, barák chátrá a nikdo tam nic nedělá, max. občas přespí a náklady platíme my (a to se dušovali, že se to mezi všechny podělí :cert: ) Tak jsem znova nadhodila, že bych to ráda prodala, klidně i sestřenicím/bratrancům, ale říkali, že nemají na vyplacení a nechtějí to ani prodat, nový odhad se nedělal, tehdy před pár lety měla nemovitost cenu do 1mil. Už jsem vážně naštvaná a uvažuji o prodeji jen te mé části nemovitosti, na netu jsem našla, že jsou takové firmy, co to odkoupí. Máte prosím někdo s nimi zkušenosti, případně jaké? Děkuji

Můžete se sestrou podat žalobu na zrušení a vypořádání spoluvlastnictví. Buď to od vás koupí či se to celé prodá. Pokud to není lukrativní adresa a v dobrém stavu, tak podíl prodáš za zlomek toho kolik má cenu. Ty náklady, které vám dluží za poslední dobu po nich můžete také vymáhat.

• Citovat
  • Upravit
5683
12.5.22 13:11

No takto rozporcovane vlastnictví nemovitosti je vstupenkou do pekla a dokonalý rozvracec rod. vztahu.

Takže ano, co nejdříve svuj podil prodat, zvlast pokud je Komu. Na sliby příbuzných a řeči nedej, první to ofiko nabidni jim k odkoupení, ale tak, aby to bylo pro tebe prukazne, že si tento krok udelala a oni že odmítli, takže dat do nabídky termín a formu, jak ti mají oznámit, že o odkup mají či nemají zájem.

Kdo vám to provedl :roll:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
12.5.22 13:12

Tak takové firmy samozřejmě existují. Ale jsou to překupníci s mafiánskými praktikami k donucení odkupu zbývajících podílů do jejich vlastnictví a pak to střelí dál. Rozhodnutí je na tobě, ale počítej s tím, že budete (ty i sestra) v očích ostatních jako ti nejhorší příbuzní na světě, co prodali dům „po babičce“ (nebo po jiném příbuzném) mafiánům, a ti teď zbytku rodiny dělají ze života peklo.
Ještě varianta, že jim tím můžeš alespoň pohrozit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.5.22 13:19

Kontaktovala bych takovou firmu, nechala si od ní udělat nabídku, pak bych z internetu vyjela diskuze k praktikám podobných firem vůči ostatním vlastníkům nemovitosti a předložila to spoluvlastníkům s tím, že buď se rozumným způsobem dohodnete na prodeji či vypořádání spoluvlastnictví nebo to téhle firmě prodáš.

• Citovat
  • Upravit
432
12.5.22 13:31

@Ahep dum je po prarodicich, pak to zdedily jejich dcery (nase mamky) a ted my. Ja si uz hned rikala, kdyz tam nechce nikdo bydlet, ani rekonstruovat, tak prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
12.5.22 13:32

@Janli zkusim to, uvidime, co na to povi, dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.5.22 13:42
@werajsik píše:
Tak takové firmy samozřejmě existují. Ale jsou to překupníci s mafiánskými praktikami k donucení odkupu zbývajících podílů do jejich vlastnictví a pak to střelí dál. Rozhodnutí je na tobě, ale počítej s tím, že budete (ty i sestra) v očích ostatních jako ti nejhorší příbuzní na světě, co prodali dům „po babičce“ (nebo po jiném příbuzném) mafiánům, a ti teď zbytku rodiny dělají ze života peklo.
Ještě varianta, že jim tím můžeš alespoň pohrozit..

Aha, zatímco teď má peklo jen ona a ještě vydaje-to je jako ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
12.5.22 13:52
@Ahep píše:
Aha, zatímco teď má peklo jen ona a ještě vydaje-to je jako ok?

Kde píšu, že teď je to ok?? 8o 8o Ale je mi víc než jasné, že příbuzní zakladatelky se budou vydávat za oběti, se kterými nikdo nic nekonzultoval a prodal podíl takovým vykořisťovatelům. A je úplně jedno, že to byli právě oni, kdo to vše blokoval, ale v očích všech okolo budou za oběti a zakladatelka a její sestra za ty špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
12.5.22 14:19

Nemovitosti jsou nyní na stropu, fakt bych to prodala, i za cenu zhoršení vztahů, beztak na to jen dojíždíte.. tu máš inzerci takových lahůdkových firem jako skyocapital nebo maxima.. https://www.google.com/search?… to budou v rodině koukat.. myslím, že by ty firmy zajistily aktuální odhad na „vlastní náklady“ šla bych do toho, protože 1/4 je ti reálně fakt ho-wnu ;) leč ty sama musíš zvážit, zda ti to v rodině za tohle peklíčko stojí
PS : včetně toho, že tyhle společnosti nemají problém do té své ideální 1/4 nastěhovat např. cikán-skou familii apod… s tím už musíš počítat jako s „rizikem podnikání“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2744
14.5.22 04:31

No mas i dalsi moznosti, muzete jeste vyckat a at ty naklady hradi oni. Nebo to proste prodat cele a rozdelit si zisk podle vyse podilu. Nabidku od tech lichvaru si klidne nech udelat, ale jim to prosim neprodavej. Mam v okoli pripad kde bratr kamaradky takto prodal svou polovinu domu za 500.000 (ano, v dnesni dobe) oni pak po ni chteli 2 mil aby odkoupila jejich podil (dost neprijemne jednani s vyhrozovanim soudem, pripravena zaloba, jejich bezna praxe), no dum se prodal za 5mil. Jsou to hajzlove.

Neni fer abyste naklady porad platili vy. Nebuďte mrchy, ale ani blbky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel