Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím maminky.
Chtěl bych se zeptat na Váš názor. Mám možnost mít v Praze na Černém Mostě prodejnu ( cca 140 m2 ) se zázemím. Napadlo mě v nich udělat bazar s dětským oblečením a nejenom oblečením, ale třeba i hračky, kočárky ( i dkyž vím, že tu jsou AAA kočárky ), školní potřeby atd, atd.
Prostory jsou myslím dost velké,aby se tu dal udělat „dětský“ koutek aby maminka mohla v klidu nakoupit, v zázemí je i malá kuchyňka, která by se dala využít, 2 toalety - které ale nejsou volně přístupně z prodejny.
Lokalita tak myslím není k zahození, hned vedle obchodní centrum, konečná metra a busů, velké sídliště, parkování před prodejnou.
Zajímalo by mě, co by jste v takovém obchodě chtěli najít, co by se Vám líbilo tam mít, aby to nebyl třeba jen obchod oblečením, ale aby se tam mohli mamči scházet třeba na kafe ( v létě by byla teoreticky možnost venkovní zahrádky )
Budu rád za každý Váš postřeh, názor, tip, …
Děkuji všem
Ahoj,
já bydlím na čerňáku a popravdě řečeno pochybuju, že by se tu takový obchod uživil. AAA kočárky jsou daleko, ty jsou někde v Kobylisích ne? Hlavně je tu velké Chicco, kde poslední dobou hodně obměnili sortiment a hned vedle je Babypark. Takže mně osobně přijde že je tu toho dost…
AAA kočárky jsou kousek od centra prof Cecha, myslim, ze jde o prostor po babystaru.. kazdopadne myslim, ze by to uspech nemelo. jete hracky si nikdo nekoupi, kocarky ano, obleceni asi take, ale proste bazary moc nejedou. treba ja bych uvitala potraviny pro deti, od UM po dzusy, prikrmy, caje proste vsechno, ruzne znacky, velky vyber a stejne tak drogerii
Jj, to vím že je tam nějaká prodejna, ale nevěděla jsem že je to stejná prodejna jako v těch Kobylisích. S tím prostorem po Babystaru mě to taky napadlo…
Dneska jsem byla v globusu a procházela jsem kolem dětskýho a je tam celý jeden velký regál s jídlem. Já to zatím nesleduju, nás to teprve čeká, ale tam se vybrat nedá?
Já si teda myslim,že když uděláš nákej obchod,kde bude příjemnej personál a bude to vypadat slušně,tak se babypark a chicco můžou poslat do pr…V těhle obchodech je naprosto nehoráznej personál…díky nim jsem jela radši na Zličín koupit kočárek než to nechávat ěem krůtám co tam jsou a jen se mezi sebou bavěj…Základ je slušnost,příjemné prostředí a hlavně když to budou použitý věci,tak aby byli čistý a upravený. Držim palce ať se ti v budoucím podnikání daří ![]()
Co se u nás teď úžasně chytlo, je obchod s tvořivými hračkami, fakt bych vytipovala sortiment, který tam aktuálně není k sehnání v místě a lidi pociťují díru na trhu. Je fakt, že v Praze dojedou, vše je v dosahu, my jsme maloměsto.
Nejedná se o Babypark, je to prodejna hodně blízko sídliště, opravdu hned vedle CČM.
Souhlasím s tím, že personál je základ. POkud bude někdo koukat na kyselej obličej, tak se vracet nebude. S personálem myslím problém nebude, jednu šikovnou a usměvavou paní bych měl ![]()
Spíš mi jde o to, aby ty maminky měli důvod sem chodit. Protože Praha má výhodu velikosti, ale je to taky její nevýhoda, jelikož se tady dá skoro všechno sehnat.
Co se týče těch hraček a dlabání, tak si nejsem úplně jistej, jestli by tady na to byla „maminkovská“ základna.
Ono něco jiného je provozovat web a věci skladovat někde v „garáži“ a mít minimální výdaje a něco jiného je mít prodejnu, platit nájem, personál, energie atd.
Pro mě je důležité spokojenost zákazníka, to je ta nejlepší reklama, ale zároveň musím koukat na výdaje vs. příjmy.
Proto bych se rád nějak „odlišil“ a proto mě zajímají Vaše názory.
Děkuji Vám za ně.