Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Moje skoro šestiletá dcera má na odpis co týden jedny legíny, někdy u dvoje ![]()
Bud tu zaplatu nebo vem stare monterky a usij nakoleniky
. Dite ma prostor a muze zkoumat okoli. To je fajn.
Predstav si, ze i vetsi draci ve skole umi na parketach prosoupat rifle, jak si hraji.
@Vinnareva my jsme venku denně, dcera ted i syn predtim vyrustaj ve staji vpodstate, ale bud sedi v kocarku, nebo leze po trave, nebo sedi na dece kde se vali po nekom z nas, nebo neco zvejka, nebo si s necim hraje. Leze sama kam chce, ale kdyz se blizi nekam, kde to uz neni ok, tak ji samozrejme preneseme/otocime. Je mi jasny ze kazdy je jinak rychly, nebylo to mysleno zle, jen reakce na to ze to bude stejne jeste dlouho trvat…
Teď to nemyslím zle ale mě přijde, že mluvíš o domácím zvířátku než o dítěti
Vypustila na terasu, obehl po čtyřech dům, a ať táhne na trávu.. ![]()
Doporučuju (s klidným svědomím, nejde o reklamu, ale fakt mám výbornou zkušenost) tyto kalhoty , mají přes kolena vrstvu z corduru, což je materiál, který se používá např. u batohů na zesílené dno proti oděru.
Moje děti první podědily, máme v rodině jedny ve vel. 86, ve kterých lezly postupně 4 děti, spodní lem už úplně rozdrbaný a gumičky kaput, ale kolena vydržela. Teď kupuju staršímu synovi a dcera je po něm dědí (v jedněch běhal syn 2 roky ve školce a teď už druhý rok je měla dcera, takže 4 roky).
Tepláky jsem hned nevyhazovala, posloužily ještě zády ke předu, taky jsme měli velkou spotřebu
.
@Vinnareva v roce 20 kg?
To měli moji kluci v pěti letech.
Dávala bych na ven starší tepláky, až je prodře, dala bych na to záplaty..
@Bubla Bůčková můj mladší udělal první krůčky v devatenácti měsících
a je to lemra líná doteď
i když jdeme jenom za barák, tak je to strááášně daleko a bolí ho nožičky a já jsem zlá máma ![]()
edit: a říkám si, že jsem vlastně ráda, že jeden lezl přes zimu a druhý měl panickou hrůzu z trávy a nehnul se z deky ![]()
Příspěvek upraven 13.04.20 v 14:36
@Zlobolka123 to mám spíš jen takovej pro někoho nevhodnej smysl pro humor/způsob vyjadřování. Jinak je pro mě samozřejmě můj chlapeček na prvním místě a snažím se pro něj být pokud možno co nejlepší maminka a nechcu něco pokazit, zanedbat atd. Ale ruku na srdce, copak se rok a kousek starý dítě nechová jako domácí zvířátko? Když vypustím z domu ven pejska, tak taky radostí dvakrát oběhne barák ![]()
@Vinnareva Jojo, jak jsem psala, nemyslela jsem to zle
pobavilo.. A máš pravdu, některé dětičky jsou jako zvířátka. Některá hodná a některá zlobí.. Třeba 2lete ditatko našich sousedů nad námi je jako hroch na lovu, plivajici lama a ukricenej simpanz
snad znej nevyroste T-Rex ![]()
@Tamtama
manžel má dva metry, já 180cm a všichni v rodině jsou hodně vysocí, takže má být po kom velikej. Teď nosí velikost tak na 3-4 letý dítě (104-110)
takže kombinace velikosti a pohodlnosti ho předurčuje k tomu, že si prostě se vším dávná na čas. Ale pokud na něm nic závadného nevidí ani pediatr ani neurolog, tak co nadělám?
Dcera začala chodit v 16 mesicich a tovtrosku na náš nátlak,8 měsíců lezla po ctyrech, všude…na trave byt nechtela, kolena mela červená, normálně na nich mela tu kuzi úplně ztvrdlou…taky vse prosoupala a neslo prostě delat nic…kolem nabytku zacla chodit cca v 11.měsících
@Vinnareva Uz jsem tu psala v jinych diskusich, ze strejdovy deti zacaly vsechny chodit az okolo 2 let. Asi nejaky gen. Jsou z nich normalni zdravi lidi, zadnej Sebrle, ale to asi nikoho netrapi. Jinak ja se vyjadruji podobne „nemaminkovsky“ o svych detech, taky uz jsem si parkrat nabehla. Mne se Tvoje vyjadrovani libi
.
@Vinnareva píše:
@Bubla Bůčková chlapec je samozřejmě pod dozorem neurologa. Všechno mu trvalo dýl, takže i s tím chozením si dává na čas. Taky ale měl jeliman v roce 20 kilo a je hodně velkej pohodář, nikam nespěchá. Ale je zdráv, jen má prostě své pomalejší tempo. Měla bych se z toho hroutit? Pomohlo by to něčemu? Spíš ne
Už se dívám na ty chrániče na webu, to by mohlo být řešení, kdyžtak ještě vyztužit plechem
20kg? Wow, to je… ehm kusisko. Dcera ma na 3,5 letech 16kg a vypada jako by ji bylo uz 5.
@Vinnareva píše:
@Tamtama
manžel má dva metry, já 180cm a všichni v rodině jsou hodně vysocí, takže má být po kom velikej. Teď nosí velikost tak na 3-4 letý dítě (104-110)takže kombinace velikosti a pohodlnosti ho předurčuje k tomu, že si prostě se vším dávná na čas. Ale pokud na něm nic závadného nevidí ani pediatr ani neurolog, tak co nadělám?
omlouvám se, jestli to vyznělo zle, nemělo
mám 181 cm a moje děti byly vždycky nadprůměrně velké, teda doteď jsem si to myslela ![]()
Já dávala softshellove gatě a stačily jedny na to lezou i období. Dávala jsem děti klidně na beton, jim to nevadilo.