Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 15 měsíčního syna, který ještě nechodí, ale valí po čtyřech. Doteď se vozil furt jen v kočárku, včera jsem ho poprvé vypustila na terasu, co máme kolem domu. Moc se mu to líbilo, oběhl po čtyřech několikrát dům po zámkovce. Ale za tu půlhodinku, co byl venku kompletně prošoupal celkem zánovní silnější tepláčky a trošku si i kolínka odřel. Tak přemejšlim, co s tím ???? jaký pořídit gatě, popř co nebo jaký materiál našít na kolena, aby mu to chvilu vydrželo. Ráda bych ho takhle ven vypouštěla, přijde mi škoda, aby byl furt zavřenej doma, když terasu máme zabezpečenou, aby nikam nezdrhl a nic si neudělal. Chodit ještě nebude dlouho, je hodně opatrnej ![]()
Máte nějakou zkušenost? Moc děkuji ????
@Vinnareva píše:
Mám 15 měsíčního syna, který ještě nechodí, ale valí po čtyřech. Doteď se vozil furt jen v kočárku, včera jsem ho poprvé vypustila na terasu, co máme kolem domu. Moc se mu to líbilo, oběhl po čtyřech několikrát dům po zámkovce. Ale za tu půlhodinku, co byl venku kompletně prošoupal celkem zánovní silnější tepláčky a trošku si i kolínka odřel. Tak přemejšlim, co s tím ???? jaký pořídit gatě, popř co nebo jaký materiál našít na kolena, aby mu to chvilu vydrželo. Ráda bych ho takhle ven vypouštěla, přijde mi škoda, aby byl furt zavřenej doma, když terasu máme zabezpečenou, aby nikam nezdrhl a nic si neudělal. Chodit ještě nebude dlouho, je hodně opatrnej
Máte nějakou zkušenost? Moc děkuji ????
no, v tomto veku mela dcera spotrebu teplaku asi 4 kusy na mesic a to lozila jenom po hladke podlaze v dome. Nez jsem stacila vymyslet, jak to budu resit, preci jenom kupovat co tyden nove teplaky zacalo lezt do penez, tak zacala vic obchazet nabytek a pak chodit, takze razem bylo po problemu.
U tohoto asi nic moc nevymyslis, nepomaha koupit ani nejake super extra special kvalitni. Jak to tre a dre, tak se roztrhaji vsechny, mozna to trva o den dva dele, ale roztrhaji.
Vzhledem k tomu, ze synovi je 15m, tak si myslim, ze chuze uz musi byt na spadnuti.
@Vinnareva 15 mesicu a nebude dlouho chodit?
ja nevim, v kolika deti chodej? Syn chodil v 11 mes, dcera za chvili 9 a uz se pousti kdyz obchazi nabytek. Jako kolena do krve?? Tak ho dej na deku na travu, cokoli…
Ustříhni starý ponožky a natáhni mu je na kolínka, stejně tak rukávy za starých triček nebo svetrů.
@Vinnareva píše:
Taky jsem mu říkala, ať táhne na trávu, ale nechtěl![]()
Tak od toho tam je rodič, aby si dítě nedělalo, co chce
Koupila jsem nažehlovací záplaty za pár korun dlouhej šedivej pás a jednou týdně vezmu všechny tepláky a legíny a dám na to vystřižené ovaly. Leze doma. Dobrý tip jsou ty ponožky, asi to zkusím (má otlacene kolena, leze už víc jak 7 měsíců).
Kromě zmíněných nažehlovacích záplat se dají sehna chrániče na kolínka.
@M-A no jo, bohužel, každé dítě je jiné a tohle dítě je jak na sviňu prostě pomalejší. Prej existujou i zdravý děti, který začnou chodit třeba ve dvou letech, tak to má tento ještě 9 měsíců čas
jako on je aktivní hodně, litá jak ďas, jen prostě zatím po čtyřech. Takže když ho dám na deku, tak tam vydrží asi nenosekundu a je pryč
mám velkou postel na kolečkách s ohrádkou, tam je na matraci, zcela bezpečně, jenže co to je za život, být zavřenej v kleci a čučet přes mříže ven? Já si myslím, že neomezený pohyb na čerstvém vzduchu je nejlepší cesta, jak ho podpořit, aby se rozchodil, jen prostě musím nějak vyztužit ty kolínka. A nebojte, nemá je sedřený do krve, prostě jen maličko odřený, do svatby se mu to zahojí a přijdou ještě horší úrazy, to se nebojím ![]()
@Vinnareva ty si pohodářka, mně se z toho nechozeni už dělalo mdlo ![]()
@Bubla Bůčková chlapec je samozřejmě pod dozorem neurologa. Všechno mu trvalo dýl, takže i s tím chozením si dává na čas. Taky ale měl jeliman v roce 20 kilo a je hodně velkej pohodář, nikam nespěchá. Ale je zdráv, jen má prostě své pomalejší tempo. Měla bych se z toho hroutit? Pomohlo by to něčemu? Spíš ne ![]()
Už se dívám na ty chrániče na webu, to by mohlo být řešení, kdyžtak ještě vyztužit plechem ![]()
@Vinnareva 20 jo
tak to já teda neurologa nemám, jen mi vždy zaplesala dušička, když někdo psal, že dítko začalo chodit kolem roku a půl.
Prodávají se navleky na kolena. Nechutně drahá blbost, ale loni v létě jsem to na pár dětech viděla a jejich mámy si to pochvalovaly. Já jsem to řešila tak, že jsem po rodině posbirala staré oblečení a usila z toho spoustu teplaku a zbytky nechala na záplaty. Když byly díry na kolenach malý, jen jsem zasila nebo dala tu záplatu. Když byly velký nebo látka už hodně tenká, vyhodila jsem je. A mrzet mě to nemuselo když byly zadarmo.
Na kolena nazehlovaci zaplaty.. Trosku si odrit kolinka mu neublizi
kdyby mu povrch vadil, urcite by to dal najevo.
My kdyz se nastehovali do novostavby, nebyla terasa zadna, zahrada samej bodlak a tehdy 9mesicni nemel lepsi zabavu, nez zdrhat jen v pline a tricku po ctyrech ven 😁