Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak jsem zjistila ,že toto je pouze potravní doplněk a nikde se nedělali žádné studie na to jak velice to funguje. Tyto testy se dělají pouze a jen u léků. Mluvila jsem se svojí farmakoložkou. Pokud to prosím bral někdo z vašich partnerů můžete mi zdělit zda došlo ke zlepšení pohybu spermíí a celému spermiogramu ?
Díky
Četla jsem na různých diskuzích, že to dost lidem nepomohlo, někdo sice psal, že ano, ale kdoví, čím to bylo, protože toho většinou brali víc.
škoda, že už nefunguje stará neplodnost, tam o tom holky psaly, že to někomu pomoho,
já bych udělala jednu věc - podívala bych se na složení - co je tam tak extra - jinak bych asi zůstala u klasiky, selen, zinek a vitamíny
je pravda ,že jsem našla slození a ,že to více vitamínů pohromadě a v určitém složení ,ale žádnou extra složku jsem taky nenašla.
Přece jsem našla jeden výzkum ,ale stejně uspěch malý.
Toto je složení:
Jednotlivé komponenty
Podáváním vitálních látek, obsažených v PROfertilu® je možno dosáhnout zlepšení kvality ejakulátu.
Látky, obsažené v PROfertil®:
L-Karnitin: Jle to látka tělu vlastní, která souží jako energetický substrát pro mužské pohlavní buňky. L-Karnitin způsobuje zvýšení pohyblivosti a počtu spermií.
L-Arginin: Aminokyselina, kterou tělo potřebuje ve velkém množství a při výzkumu vedla k významnému zlepšení počtu a pohyblivosti spermií.
Zinek: Kromě funkce antioxidantu (=látka, která váže volné radikály a nebo zabraňuje vzniku nových) a účastní se na řadě biochemických procesů v těle, způsobuje stopový prvek zinek zvýšení počtu mužských pohlavních buněk, růst rychle se pohybujících spermií a zvýšení hladiny testosteronu, hormonu důležitého pro dozrávání mužských pohlavních buněk.
Vitamin E: Díky svým účinkům podporuje zlepšení pohyblivosti spermií a schopnosti spermií oplodnit vajíčko.
Glutation a selen: Dva vysoce účinné pohlcovače volných radikálů projevily v řadě výzkumů svůj pozitivní vliv na zvýšení pohyblivosti spermií.
Koenzym Q10: Může vést k zvýšenému počtu oplození, ke zvýšenému počtu mužských pohlavních buněk a ke zlepšení pohyblivosti mužských pohlavních buněk.
Kyselina listová: Je neodmyslitelnou složkou pro růst a dělení buněk (krvetvorba) a také pro metabolismus nervové soustavy a podílí se i na ochraně kardiovaskulární soustavy. Už dlouho je znám její pozitivní účinek na kvalitu ejakulátu.
Mužský faktor" při nesplněné touze po dítěti M.Imhof, Ch.Matthai, J.C.Huber
„Mužský faktor" při nesplněné touze po dítěti
M.Imhof, Ch.Matthai, J.C.Huber
Oddělení pro endokrinologii a léčbu sterility, Universitní nemocnice ve Vídni
Pro tělo jsou nezbytné určité významné substance, aby došlo ke správnému vývoji a dozrávání spermií. Mezi tyto substance patří aminokyseliny, stopové prvky, vitaminy a vitaminům podobné látky. Právě tyto substance byly předmětem pilotní studie ve vídeňské Všeobecné nemocnici /AKH/, kde se vědci zaměřili na terapeutické účinky těchto látek na kvalitu spermií.
Dramaticky snížená kvalita spermií
Kvalita a kvantita mužského ejakulátu jsou ovlivňovány řadou faktorů. Různé problémy, související se životním prostředím (škodliviny, těžké kovy atd.), přitěžující faktory životního stylu (např.nikotin,alkohol atd.) a změněné životní podmínky (výrazný stress) zhoršují v současné době tvorbu semene, stejně jako pohyblivost, vzhled a počet spermií. Tvorba spermatu je velmi složitý a biologicky náročný proces, který trvá několik týdnů a je velmi lehce negativně ovlivnitelný. V průběhu dozrávání mužských pohlavních buněk potřebuje tělo při různých vývojových fázích speciální pomocné látky.
K těm počítáme různé aminokyseliny, stopové prvky, vitaminy, a látky podobné vitamínům. Jen s pomocí těchto speciálních, životně důležitých látek, je dán optimální předpoklad pro normální vznik zdravých spermií. V důsledku určitých životních okolností a nesprávného způsobu života, může rychle dojít k nedostatku těchto látek a postižený to většinou ani nezpozoruje. Z tohoto důvodu je neodmyslitelný pravidelný přísun těchto látek.
Podle aktuálního vědeckého článku v odborném časopise „Enviromental Health Perspectives" dokonce i poškození ozonové vrstvy negativně ovlivňuje kvalitu semene. Tyto faktory zřejmě způsobily, že většina vědeckých prací na toto téma v průmyslových zemích, hovoří už o dramatickém zhoršení kvality semene. Tyto stavy lze kompenzovat jen s pomocí vysokých medicínských nákladů: Při závažných hormonálních poruchách, varikokéle, anebo při závažných infekcích jsou sice dány způsoby terapie, ale u převážné většiny pacientů se jimi nedosahuje uspokojivé zlepšení kvality spermií. Snížená kvalita spermií se zpravidla kompenzuje jinými technikami oplození (umělé oplození, oplození in vitro, intracytoplazmatická injekce spermií ).
Vídeňský výzkum s kombinací látek:
Mnohé jednotlivé látky, důležité pro dozrávání spermií (např.L-Karnitin, L-Arginin Koenzym Q10 atd.) už byly opakovaně vědecky zkoumány, a zjišťovala se jejich účinnost pomocí „dvojitě slepých", placebem kontrolovaných studií. V jedné pilotní studii ve vídeňské Všeobecné nemocnici /AKH/ se testovala kombinace těchto „mikroživin" u pacientů se sníženým spermiogramem , a minimálně dvouletou touhou po dítěti. Cílem bylo především zjistit, do jaké míry je výhodnější kombinované podávání oproti podávání jednotlivých dávek. Preparát PROfertil® (LENUS Pharma GesmbH Wien) se podává jako vyvážená dieta a obsahuje L-Karnitin, L-Arginin, vitamin E, Koenzym Q10, zinek, kyselinu listovou, selen a glutathion.
Rozsah a rámec studie: Studii dosud ukončilo 31 mužů v průměrném věku 36,8 roků s dlouholetou touhou po dítěti, a minimálně se dvěma patologickými spermiogramy. Pacienti s azoospermií, varikokélou a nebo rychle postupující infekcí urogenitálního traktu byli ze studie vyloučeni. Pacienti ve studii užívali kombinovaný preparát,celkem 3 měsíce, denně 2 kapsle. Po uplynutí 3 měsíců vyplnili dotazník a provedl se kontrolní spermiogram na ověření účinnosti preparátu.
Jednoznačné zlepšení parametrů kvality při průběžném hodnocení :
Průběžné hodnocení prokázalo nárůst počtu spermií z 31 milionů /ml na 52 milionů/mů (nárůst o 69,1%), což odpovídá průměrnému přírůstku 21,3 milionů spermií /ml. Procentuální počet progresivně pohyblivých spermií vzrostl v průměru z 8,6% na 18,7% (nárůst o 17%).
Celková mobilita spermií kumulativně vzrostla z 36% na 52%(nárůst o 44,4%).
Počet spermií normálního tvaru vzrostl z 33% na 39% (nárůst o 20%) a objem ejakulátu vzrostl průměrně z 2,93 ml na 3,55ml (nárůst o 21,2%).
Je kombinované podávání účinnější než podávání jednotlivých látek?
Po zhodnocení výsledků v polovině výzkumného procesu, mělo 9 z 31 pacientů opět normální nálezy spermiogramu a vzniklo 6 těhotenství.Tyto výsledky dokazují, že kombinace vědecky ověřených jednotlivých substancí způsobuje jednoznačné zlepšení kvality semene a tak se potvrzuje předpoklad, že užívání jejich kombinace je efektivnější, než podávání izolovaných substancí.
VÝSLEDEK
Tyto výsledky otevírají nové perspektivy léčení „mužského faktoru" neplodnosti. Zvýšená kvalita spermiogramů snižuje medicínské náklady, potřebné na léčení snížené mužské plodnosti, resp.může v ideálním případě úplně vyloučit potřebu takovéto léčby. S ohledem na signifikantně pozitivní výsledky této pilotní studie, bude výzkum rozšířený o potvrzení výsledků v plánované, randomizované, dvojitě slepé kontrolované studii.
Zajímavý výzkum, jen mě v něm zaujalo, že se prováděl na mužích, kteří měli alespoň dva patologické spermiogramy, a po Profertilu se spg zlepšil z 31 mil na 52 mil!!! To přece patologický spermiogram není a muž, který takový má, bude určitě na Profertil líp reagovat než muž, který ho patologický má, ten těžko může počítat se zvýšením počtu o 20 miliónů. To je můj laický názor, Nepalko, doufám, že se nezlobíš, že jsem to tak zkritizovala
Já si jen říkám, že kdyby to byl takový zázrak, tak by mohly CARy zrovna zavřít.
ja jsem to manzelovi nakoupila po jednotlivych vitaminecvh, vyslo to tak 4× levneji - akorat kdyz si prepocitas to mnozstvi, tak to vyslo asi na 8 tablet denne, coz samozrejme manzel odmitl brat -to je podle me jedina vyhoda profertilu, ze do chlapa spis nacpes jednu tabletu, nez 8
spg se zlepsil, ale my ho meli i tak skoro dobry i tak, jen horší procento progresivně pohyblivých, po přechodu do car to bylo rázem v norme, asi meli jiné normální hodnoty
Tak jsme koupili tento lék a jsem zvědavá jak zabere. Jenže manža má problém s polykáním jsou to bílé více jak 2 cm velké kapsle . Takže ani nevím zda to bude brát pravidelně. Potom to vyměním za wobenzym na další 3 měsíce a jsem zvědavá jak pak bude vypadat SPG.
manža jsi koupil celé balení na tři měsíce a pak uvidíme zda to mělo uspěch měl problémy s polykáním a tčed už mu to jde.
Rodo ,manžel si taky musí uvědomit ,že pokud je problém u něho a chce děti musí pro to taky něco udělat. Chlapům to déle trvá musíš na něho třeba naléhat i drsně jako já na toho svého. Musí si taky uvědomit ,že pokud bych se sním rozvedla neboť s jiným chlapem budou děti bez problémů tak bude třeba bezdětný což moc nechce tak jí profertil a snaží se cvičit dnes jsem objednala dvd Mojžíšové bude cvičit cviky pro chlapy. Konečně se snaží.
Hurá sláva už vím přesné složení tohoto zázraku ???
dvě cps. obsahují
L-karnitin 440 mg
L-argini 250 mg
Koenzym q 10 15 mg
Vitamín E 120 mg
Zinek 40mg
kys.listová 800mcg
Glutation 80 mg
Selen 60 mcg
Takže zajdu za známou farmakoložkou zda se to dá nějak sehnat v těchto dávkách a brát třeba 8 tbl a mělo by to být levnější.
Uvidíme koncem března jaký bude SPG.
Rodo zatím nechci pak to chci vyměnit za wobenzym až na to budou peníze. Proč to ten tvůj nechce brát , Když je trošku vina na jeho straně , Přečti jsi co jsem psala o pár řádků výše . Musí si to totiž uvědomit.
Hato a spol.
manža ho bere tak dva měsíce a je vidět zlepšení. Cvičí také dva cviky mojžíšové na zlepšení spermiogramu a na sníženou pohyblivost. Takže ted mívá 27 mil a 9 % pohyb a minule měl 17 mil a pohyb nejlěpší kdy měl 15% .Třeba se to jěště zlepší ted bude brát macu a cvičit. To cvičení se má děla dlouhodobě učinek je tak po půl roce pro chlapi jsou to cviky tak na 10 minut. (DVD cvičení pro zdraví zdraví Ludmily Mojžíšové 3 díly).
Předešle SPG max 8 mil a pohyb 1%
Tak my to taky zkusíme.I když my nepoočítáme spermie v milionech, ale v jednotkách;-) Nám jich stačí pár dobrých - aby byla na IVF - ISCI.
ahojte,tak ja dnes idem do lekarne po ten profetil,som zvedava čo to spravi.inak nas čaka pravdepodobne IVF ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď