Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, zakládám téma, kde bych poprosila maminky - zdravotní sestřičky - zda by neprozradily ke svému povolání např. jak náročné je studium, co je nejtěžší naučit se zvládnout při praxích, apod. - jednoduše - cokoliv ze svého povolání Určitě bych ráda upozornila touto diskusí na profesi, která je velmi náročná a dle mého názoru - málo doceňovaná. díky ![]()
Jsem sestra a mohu rict, ze s tebou souhlasim, prace je narocna a pri studiu na VOS jsem nekolikrat myslela, ze s tim fakt seknu, ze to nedam…Zatim asi nejhorsi zazitek pro me bylo videt smrt cloveka, to se neda popsat ![]()
@cucik14 Ahojky, děkuji za příspěvek
Mohu se optat, jak dlouhé sestra slouží směny? Zda jsou jen dvanácti hodinové či se půlí denní směny a co bylo těžké naučit se na praxích? děkuji moc a zdravím
@Simonea Já sem už asi 2 roky mimo (rizikové těhotenství a teď RD), jinak sem dělala předtím dva roky v DP, takže sem měla ranní a dva víkendové dny v měsíci denní. To asi záleží na zaměstnavateli. A studium? Asi taky jak který vyučující má velké nároky, náročná byla anatomie a pak patologie.
Ahoj. Jako sestra pracuji 10.rokem a pokud bych mohla vrátit cas, jdu studovat něco jiného. Velice náročná práce, hodně zodpovědnosti, neodpovídající plat. Zalezi ale i v jakém oboru, oddělení sestra pracuje. Jinak děláme 12tky, pokud nestihneme během směny udělat papirovou práci, zůstáváme déle bez možnosti proplacení přesčasu. V dnešní době je sester nedostatek, takže se pracuje v minimálním poctu což je vycerpavajici, velký stres a odráží se to i na osobním životě. Během studia pro mě byla narocna patologie.
@Coleen87 Ahojda, děkuji za příspěvek. Jak jsem již psala, klobouk dolů před všemi, kteří tuto profesi vykonávají. V naší společnosti platí lékař za Pána Boha, ale málo kdo si asi uvědomí, že bez ošetřovatelské péče - sestřiček okolo - by se nezadařilo. Sama jsem si to začala uvědomovat, když jsem byla hospitalizovaná v nemocnici a sestřičky kolem nás všech kmitaly, neustále v práci. Občas se našla i ´´méně příjemná ´´ sestra - kulantně řečeno - ale ani se není čemu divit při tak velkém nasazení. Však to pozoruje každá maminka, která má více dětí, že pokud je unavená, může být podrážděnější. Já to znám ![]()
Jak časté jsou 12ti hodinové směny, jak vlastně takový pracovní týden vypadá?
Přála bych sestřičkám, aby - pokud mají svoji organizaci - ta velmi naléhavě hájila jejich práva /na mysli pracovní doba, zvýšení platu/. Neustále se mluví jen o lékařích…(i v novém doku na CT mi tento pohled chybí..jak to vidíte? /prosím o vysvětlení jednomu hlupákovi, jak se liší zdravotnický personál dle oblečení - bílá, zelená..pak ještě myslím modrá? / Prostě divačka ![]()