Profi sada na vymalování bytu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Profi sada
Krásnou neděli přeji ![]()
Chtěla bych si vymalovat obývací pokoj vzhledem mému zdravotnímu stavu bych nezvládla škrábání staré malby
. Informovala jsem se na cenu vymalování a cena vy byla cca 8000 Kč. Ti bych nemohla uhradit jsem sama a dvě děti studují. Napadlo mě koupit plnící váleček myslím, že se to jmenuje Profi sada. Nemáte někdo zkušenosti s plnícím válečkem? Děkuji za Vaše názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Cenarius píše:
A tu stenu k oskrabani ti to vyresi jak?
Profi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, že údajně s tímto válečkem se nemusí škrábat na protože se na něj nelepí stará malba jak u klasického Válečku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katern píše:
Krásnou neděli přeji
Chtěla bych si vymalovat obývací pokoj vzhledem mému zdravotnímu stavu bych nezvládla škrábání staré malby. Informovala jsem se na cenu vymalování a cena vy byla cca 8000 Kč. Ti bych nemohla uhradit jsem sama a dvě děti studují. Napadlo mě koupit plnící váleček myslím, že se to jmenuje Profi sada. Nemáte někdo zkušenosti s plnícím válečkem? Děkuji za Vaše názory
To, jestli je třeba škrábat původní malbu záleží na tom, jaká je původní barva a jaká má být nová (tj. jestli původní není tmavá a nová světlá - tj. jestli to nová barva překryje a nebude to prosvítat) a jestli ta původní barva „drží“ a nebude se při malování loupat (tj. kolik je tam vrstev původní barvy, jaký je podklad…). Často není potřeba nic škrábat, protože ten podklad drží. Případně se dá nejdřív natřít penetrací, která zpevní podklad a pak vymalovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to blbost, jsou to jen reklamní taháky. Nesmíš věřit každé reklamě. Každopádně pokud to není nějaká stará mnohovrtstevna malba, tak se skrabat nemusí.
Zkus poprosit o pomoc někoho z rodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katern píše:
Právě, že údajně s tímto válečkem se nemusí škrábat na protože se na něj nelepí stará malba jak u klasického Válečku
Ale prosímtě…to je kravina jak Brno. Záleží na podkladu, jestli váleček plní zevnitř nebo ho namáčíš v barvě je úplně jedno.
Reklama je velká čarodějka.. Do válečku se vejde cca 0,5l barvy, tudíš taky častěji plníš, ale natahuje se barvabarva podobně jako stříkačkou, tedy přes nádstavec ponořený do kýblu. Cena cca 1000kč Wagner. Vše zas musíš dokonale vymýt, beze zbytků, dá se k nim dokoupit i náhradní díly, jako těsnění, váleček…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš dvě děti, co studují. A? Oni nemají ruce? To je tak těžké namočit zed´, vzít špachtli a vše oškrábat, naučit je s válečkem, napenetrovat a vymalovat? Když ty zdravotně nemůžeš? Kde je problém? Oni sedí u učení 12 hodin děnně? Nebo mají lachtaní nemoc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvě studující děti? Takže SŠ nebo víš? Tak jim dej škrabky a máš za půl dne hotovo
Místo toho se na ty, už skoro samostatné děti, vymlouvat.
Plnící váleček je blbost, vemte to normálně. Bude to levnější a dětem taky ruce neupadnou. Stejně jsou teď nonstop doma ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
To, jestli je třeba škrábat původní malbu záleží na tom, jaká je původní barva a jaká má být nová (tj. jestli původní není tmavá a nová světlá - tj. jestli to nová barva překryje a nebude to prosvítat) a jestli ta původní barva „drží“ a nebude se při malování loupat (tj. kolik je tam vrstev původní barvy, jaký je podklad…). Často není potřeba nic škrábat, protože ten podklad drží. Případně se dá nejdřív natřít penetrací, která zpevní podklad a pak vymalovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plnicí valecek je kravina. Jestli nechcete skrabat, vemte to normálním menším valeckem a ta nejhorší místa pak štětcem/stetkou. Pokud budete skrabat, budete muset i penetrovat. Většinou to ale jde i bez toho. Lze i částečně skrabnout ta nejhorší místa přímo při malování a přechody zahladit tmelem, ze to ani nepůjde poznat;-). Platí, ze čím rychlejší pohyb valecku, tím víc toho bude upadavat.
Takže můj recept malý valecek, pomalejší tahy a kdyžtak skrabnout jen to odchliply, lehce otmelit a domalovat to místo stetkou.
Já jsem názoru, ze pokud tam bydlíte, je nejlepší jít na to co nejjednodušší cestou, takže skrabat až to, co začne se odlupovat
co nehoří, to bych preventivně nehasila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit