Progesteron a androgen blocker

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5.9.23 17:10

Progesteron a androgen blocker

Ahojky,
Am PCOS a beru na pravidelnou MS Duphaston. Jelikož mě trápí chloupky, pořídila jsem si vitamín, ktery obsahuje zinek a saw palmetto, které by měly snížit testosteron, po dvou týdnech jich mám vážně min, respektive rostou min. Bojím se ale, jestli náhodou nesnižuje testosteron i ten Duphaston a jestli si tím nemůžu udělat zas málo testosteronu, i když jsou to jen vitamíny. Co myslíte holky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
6.9.23 05:28
@katus_kralova píše:
Ahojky,
Am PCOS a beru na pravidelnou MS Duphaston. Jelikož mě trápí chloupky, pořídila jsem si vitamín, ktery obsahuje zinek a saw palmetto, které by měly snížit testosteron, po dvou týdnech jich mám vážně min, respektive rostou min. Bojím se ale, jestli náhodou nesnižuje testosteron i ten Duphaston a jestli si tím nemůžu udělat zas málo testosteronu, i když jsou to jen vitamíny. Co myslíte holky? :think:

PCOS oproti jiným ženským problémům, které způsobuje nadbytek estrogenu (tedy estrogenů), je způsobeno nadbytkem testosteronu. Nejšetrnější způsob snižování hladiny testosteronu je pití mátového čaje, dokáže ho snižovat až o 30%. Progesteron budete mít v pořádku, ten je při metabolizaci hormonů předstupněm testosteronu a estrogenu. A pokud máte PCOS tak ho prostě snížit potřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová