Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
Am PCOS a beru na pravidelnou MS Duphaston. Jelikož mě trápí chloupky, pořídila jsem si vitamín, ktery obsahuje zinek a saw palmetto, které by měly snížit testosteron, po dvou týdnech jich mám vážně min, respektive rostou min. Bojím se ale, jestli náhodou nesnižuje testosteron i ten Duphaston a jestli si tím nemůžu udělat zas málo testosteronu, i když jsou to jen vitamíny. Co myslíte holky? ![]()
@katus_kralova píše:
Ahojky,
Am PCOS a beru na pravidelnou MS Duphaston. Jelikož mě trápí chloupky, pořídila jsem si vitamín, ktery obsahuje zinek a saw palmetto, které by měly snížit testosteron, po dvou týdnech jich mám vážně min, respektive rostou min. Bojím se ale, jestli náhodou nesnižuje testosteron i ten Duphaston a jestli si tím nemůžu udělat zas málo testosteronu, i když jsou to jen vitamíny. Co myslíte holky?
PCOS oproti jiným ženským problémům, které způsobuje nadbytek estrogenu (tedy estrogenů), je způsobeno nadbytkem testosteronu. Nejšetrnější způsob snižování hladiny testosteronu je pití mátového čaje, dokáže ho snižovat až o 30%. Progesteron budete mít v pořádku, ten je při metabolizaci hormonů předstupněm testosteronu a estrogenu. A pokud máte PCOS tak ho prostě snížit potřebujete.