Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojík…
tak mates ted vstává v 5 ráno
dostane Sunar a tak do 6ti se válíme…
Pak tak do 9ti si hrajeme…nebo on si htaje a já piju kafe a jukám sem
a jde spát…do půl 11 asi.
Pak si hrajeme,nebo on se tady v kuchyni placatí–ještě nechodí.
Oběd…pak dělám,co mi doma dovolí…
kolem 3-po sváče jdeme ven–at je jakékoliv počasí…
Přijdeme,nají se,v půl 7 vana,v 7 Sunar v půl 8-8 večer spí…
Někdy přijde kamarádka s prckem,jindy jdeme my někam…nebo jdu dopoledne nakoupit,tak spí v kočárku…
Ale odpoledne jdeme ven vždycky
Kuba vstává v 5 až v 6.. dneska teda v půl 6.. to mi ten den přijde nekonečnej
nepřijde Ti to pak furt stejný?.. mě moc nebaví to hraní- on totiž u ničeho nevydrží a dělá jen co nemá… Jinak ven chodíme -nejradši když máme za kým tak na celej den vypadnout ![]()
Ahoj holky, no mám něco podobného, malý už běhá, neposedí, navíc jsme po nemoci, tudíž s ním ještě nemůžu ven…
Snažím se ho zabavit, teď jsme třeba koupili barevná leporela se zvířátky a ty ho baví ![]()
Nebo dostal od tchýně velký vláček s vagonkem, tak nakládáme, vozíme, vykládáme hračky. ![]()
Hodně si stavíme z barevných dřevěných kostek -tedy já stavím, on bourá ![]()
Vláček je dobrý nápad, pořídíme. Taky mám pocit, že se začínám opakovat. Moje dítko má rádo některá leporela (teď vede Hrubínovo Kuřátko a obilí), honí po bytě tahací dřevěnou hračku na provázku http://www.rajnoch-toys.com/…ohybem/od=4/ , hodně si hraje s hracím stolkem Chicco http://www.terulka.cz/…CHICCO-2-v-1, a to bude tak všechno, když nepočítám hrabání se v koši a ničení počítače. Taky nevím, uvítám inspiraci.
Jo, a hodně ji baví básničky - variace na paci-paci a tak, ale to taky nejde dokola.
Tak u nás ted vede kuchyňská skříňka----vyndat a kramařit…
A jooo den je opravdu dlouhej,když vstává v 5 ![]()
a na nějaký cvičení či plavání chodíte? to je ale stejně jen jednou tydně ze… No ja si dala i inzerát, ze hledam maminy ve svym okolí, protoze kamradky se vytratily, kazda mame uz sve zivoty a jedině tak. Jít spolu na seznamovacku do obchodaku kde maji koutek nebo do bazénu. Muj bracha taky rad chodil pravidelně na nadrazi pozorovat vlaky. Tak kdyz vylozene neleje a mate nadrazi, udelejte si z toho pravidelnou prochazku, myslim ze vlaky zajimaj kazdyho kluka. Sama netusim co to je rocni dite, buh vi co ceká mě za tazmanskýho čerta…
My jezdíme plavat…ale ted jsme už 3 krát vynechali…Mates marodí a měl i antibiotika.
Jednou za měsíc máme sraz tady s holkama z okresu a ted jsem byla na dvoudenním srazíku s holkama z e-mimina…samá Dubňátka ![]()
Také si dopoledne hrajeme a odpol. ven..
Ještě nechodí, takže leze od hračky k hračce, pohlraje, pokramaří, do koupelny, na wc, do botníku a pořád dokola.
Ale asi před týdnem jsem vyřazovla věci po starší , které jsou jí už malé, že je zavakuuju do pytle a uskladním a měla jsem horu hadrů v obýváku a to se malá vyřádila. Rochnala se v tom snad půl hodiny a přehazovala a bylo to všude po bytě - ale zábava..
Mě to teda nevadí, že je to to samé.
Hodně se mazlíme na posteli, když už začíná knourat nudou, vezmeme knížku a já vyprávím, nebo jdeme koukat z okna na popeláře a autobusy, honíme králíka po pokojíčku..
Myslím, že dětem je to šumák, že je to pořád dokola. ![]()
aha no to si nerekla ze musite byt doma. Tak me nic nenapadá. Něco varit spolu nebo udelat ocistu v hrackach a poslat nám
malovat Ale to neni nic noveho…
taky vim ze je bavi valet se v horach veci…u nas to byly zaclony
nnada píše:
Vláček je dobrý nápad, pořídíme. Taky mám pocit, že se začínám opakovat. Moje dítko má rádo některá leporela (teď vede Hrubínovo Kuřátko a obilí), honí po bytě tahací dřevěnou hračku na provázku http://www.rajnoch-toys.com/…ohybem/od=4/ , hodně si hraje s hracím stolkem Chicco http://www.terulka.cz/…CHICCO-2-v-1, a to bude tak všechno, když nepočítám hrabání se v koši a ničení počítače. Taky nevím, uvítám inspiraci.
Jo, a hodně ji baví básničky - variace na paci-paci a tak, ale to taky nejde dokola.
Tak vidím, že hrabání se v koši není oblíbená činnost jen našeho malého
Fakt nevím, proč je to tak přitahuje
verunkamandarinka píše:
a na nějaký cvičení či plavání chodíte? to je ale stejně jen jednou tydně ze… No ja si dala i inzerát, ze hledam maminy ve svym okolí, protoze kamradky se vytratily, kazda mame uz sve zivoty a jedině tak. Jít spolu na seznamovacku do obchodaku kde maji koutek nebo do bazénu. Muj bracha taky rad chodil pravidelně na nadrazi pozorovat vlaky. Tak kdyz vylozene neleje a mate nadrazi, udelejte si z toho pravidelnou prochazku, myslim ze vlaky zajimaj kazdyho kluka. Sama netusim co to je rocni dite, buh vi co ceká mě za tazmanskýho čerta…
Na vláčky chodíme taky, to bych zapomněla
Ale to jen když můžeme ven, to je pak o něčem jiném. Když je hezky a je zdravý, chodíme dovnitř akorát na jídlo, jinak jsme pořád venku a jemu se to moc líbí.
Na plavání ani na cvičení nikam nechodíme, bydlíme na vesnici a já se s autem nijak zvlášť nepřátelím, takže jsme celý den jen spolu. Někdy taky děláme stejné věci, ale dítěti je to fakt asi fuk ![]()
Tomášek vstává v půl osmé,přebalíme dáme najíst a chvíli si hrake a když neprší tak jdeme na procházku,potom příjdeme,udělám oběd a jde se hajat,no mě pak čeká uklízení nebo žehlení
fakt odpočinek,pak se Tomík probudí kolem půl třetí a jde se na svačinku,pustím mu pohádku,nebo mu čtu a nebo si stavíme domečky,potom jdeme zase chvíli ven,to už je tak kolem šesté a to koupáme pak má večeři a po večeří se dívá na pohádku a jde spát a spí celou noc,snažím se to nechávat volné,protože nikdy nevím jakou bude mít Tomášek náladu a hlavně na co,ale chce to vymýšlet pořád něco nového,třeba ho něco naučit nového,zkoušet s ním nové věci a nebo jsou taky dětské koutky a nebo bazén ![]()
Dobrý den,
zkuste se podívat a poptat v okolí, jestli nemáte nějaku hernu pro děti. Jsem z Mělníka a máme tu výborné rodinné centrum na Chloumku, 2×týdně cvičení a 2×týdně odpo volná herna. Děti se mají zábavu a my mamky chvilku popovidáme a chvilku si s dětma pohrajeme. Je to super. Mějte se krásně Žaneta ![]()
Maminky, co celý den děláte v tomto počasí?.. Už sem z toho nějaká otrávená, mám ročního syna- cekem akčního
už chodí, spíš lítá.. v postýlce nechce být vůbec. Už mě moc nebaví se celý den plácat..nějaké rady ???..