Program na hledání plagiátů - diplomka

14.2.14 22:00

Program na hledání plagiátů - diplomka

Nevíte, jesti na netu existuje volně přístupný program, který zkontroluje diplomku, jestli se nejedná o plagiát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1055
14.2.14 22:08

Na Masarykově univerzitě v Brně vyvinuli program, který se jmenoval „jako vejce vejci“. Ale netuším, jestli je volně ke stažení. Zkus vygooglit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
14.2.14 22:25

@švestička Určitě existuje. Já si to takto nechala kontrolovat a pak mi přišel na mail výsledek, asi za den. Hledala jsem to v poště, ale už jsem to asi vymazala. Tak se nezlob adresu neporadím :? Myslím, že to teda bylo volně z netu, že to nebylo školní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
14.2.14 22:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
14.2.14 22:32

@švestička Já jsem studoval na. Bankovním institutu vysoká škola.
Tam stačilo diplomku nahrát do vlastního úložiště souborů ve studentském informačním systému a přes noc to diplomku samo zkontrolovalo. Druhý den jsem se pak podíval na výsledek kontroly.

Edit: vlastního = myšleno jen pro tvoji osobní potřebu

Příspěvek upraven 14.02.14 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
14.2.14 22:32

Jo jo já jsem jí tam před chvíli taky posílala. je to na www.odevzdej.cz stačí tam nahrát diplomku a čekat co ti napíšou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
15.2.14 09:02

Stačí i zadat třebas půl nějaké věty do googlu, samozřejmě z věty s nějakými specifičtějšími slovy. A zkusit to na více vzorcích. Diplomové práce se bohužel recyklují naprosto běžně, většina diplomových prací má více jak 60% obsahu jen „převzatého“. Lidi už nejsou dnes schopni tvořit. Už jsem narazil i na kousky, kde si ani neodpovídal obsah textu s doprovodnými obrázky, atp. To je pak naprostá drzost. Daná osoba udělá jen CTRL+C CTRL+V a ani to po sobě nezkontroluje, zda mu tato část textu vůbec ladí se zbytkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
15.2.14 16:25

Jo, bylo to odevzdej.cz. Teď mi to cvaklo, jak to tu holky napsaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
15.2.14 18:00
@silento píše:
Stačí i zadat třebas půl nějaké věty do googlu, samozřejmě z věty s nějakými specifičtějšími slovy. A zkusit to na více vzorcích. Diplomové práce se bohužel recyklují naprosto běžně, většina diplomových prací má více jak 60% obsahu jen „převzatého“. Lidi už nejsou dnes schopni tvořit. Už jsem narazil i na kousky, kde si ani neodpovídal obsah textu s doprovodnými obrázky, atp. To je pak naprostá drzost. Daná osoba udělá jen CTRL+C CTRL+V a ani to po sobě nezkontroluje, zda mu tato část textu vůbec ladí se zbytkem.

Tak pozor, ten program už funguje léta a většina normálních VŠ akceptuje maximálně 30% shodu, ale opravdu maximálně a musí se týkat zejména citací odborných textů, nemůžeš oprásknout cizí myšlenky.
Já měla například shodu v Theses O%. To samé mi odpověděl program odevzdej.cz , kam jsem to tehdy pro kontrolu poslala před odevzdáním. Těch 60% je neobhajitelných a myslím, že při 60 a více procentech jsou některé fakulty schopny přistupovat i k disciplinárnímu řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
15.2.14 18:54

@Anjes Já myslím, že problém je v tom, že všechny tyto programu kontrolují pouze internetové zdroje. Pokud tedy někdo diplomku obšlahne s tištěných knih či jiných prací jen na papíře, zřejmě mu to projde. A jak píšeš, když jsme odevzdali DP, čekali jsme asi 2 dny na to až projde kontrolou, kdo měl více jak 30 % shodu, tak měl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
15.2.14 19:52

@LL Jo, to možné jistě je, ale ta databáze se rozšiřuje takovou rychlostí, a obecně digitalizace prací a zdrojů postupuje mílovými kroky, že je velký problém najít ještě k obšlehnutí zdroj s hlavou a patou. Jediné, kde vím, že ještě zoufalci hledají podklad k podvůdku jsou databáze cizojazyčných vš prací, což zahrnuje i slovenštinu. Tu program stále nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.14 10:02

Všem moc děkuju!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
10.11.15 20:28

Můžu to tam poslat i když to nemám zatím naformátované podle norem? Mám nápsáno cca 20 stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
10.11.15 20:51
@Ella7 píše:
Můžu to tam poslat i když to nemám zatím naformátované podle norem? Mám nápsáno cca 20 stran.

Ano, kontroluje to text, nikoliv formu.

• Citovat
  • Upravit
18
10.11.15 21:02
@Cocka nasladko píše:
Ano, kontroluje to text, nikoliv formu.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek