Program pro děti Ostrov objevů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
10.2.12 12:02

Program pro děti Ostrov objevů

Ahoj,

navštěvujete někdo program pro děti Ostrov objevů? Byli jsme se podívat na ukázkové hodině a váhám zda chodit, či ne. Jak se Vám kurz líbí? Co dětem? Zvládají děti udržet svoji pozornost? Plní úkoly? Cokoliv, co Vás napadne…

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
294
10.2.12 14:01

Ahoj, my jsme byli také na ukázkové hodině - dokonce dvakrát protože na poprvé nás pozvali na špatný termín, takže jsme byli u starších dětí. Nevím, mám skorodvouleťačku a udržet pozornost se nedařilo vůbec :? , jinak se mi líbily používané materiály i koncepce, jen mi zrovna nesedla lektorka. Pak jsme byli na ukázkové hodině kroužku montessori a to malé sedlo o 100% víc, takže nakonec chodíme tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.2.12 19:54

Díky za reakci. Ještě popřemýšlím. Mám z toho ne uplně 100% pocit. Právě s tou pozorností měla dcera trochu problém, ale z jiného kurzu vím, že to jde.
Na lektorce taky hodně záleží, to dělá hodně.

A jak probíhá ten montessori kroužek? Chápu, že jedou podle principů montessori, spíš co konkrétně se dělá a jestli Vám jako maminkám někdo vysvětluje, že tohle se dělá tak a tak, proto a proto? Docela mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
10.2.12 22:48

Molekulo, tam je to o tom že každé činnosti je věnován určitý čas, děti mají všechny pomucky připravené - chvíli věnují pozornost tomu (třeba přelévání vody z menších nádob do větších apod. - pak to po sobě uklidí a přejdou k další aktivitě.Prostě vždycky má konkrétní aktivita začátek - vysvětí se co a jak a proč - pak samotný průběh , zkoušení, a pak i konec , že po sobě vždy všechno uklidíme a ukončíme činnost a pak můžeme přejít k další. Elišce to třeba sedlo skvěle protože jí děsně v tomhle věku(2 roky) baví přemisťovat věci, přesypávat, přelévat atd. Navíc už chápe že nemůže jen tak přebíhat z jedné hry do druhé a že po sobě je třeba uklidit (z toho jsem si vzala příklad i já třeba při vaření :mrgreen: ). Vede to hezky k soustředění na aktivitu, kromě toho na začátku a na konci písničjky, říkadla atd. Hrozně se tam těší - je to ale jen přípravka, hodina týdně. ale ráda bych pak pokračovala i v montessori školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
13.2.12 12:51

Tak to by se mi líbilo. Měla bych ještě spoustu otázek, ale s tím už tě nebudu trápit. Budu muset zapátrat, kde je v okolí něco podobného a jít to s dcerou vyzkoušet. Navnadila jsi mě:-)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
13.2.12 19:16

Klidně se ptej, jestli budu vědět, ráda odpovím :) . Vy jste z většího města? My jsme za Praahou tak tu teď je docela výběr soukromých školek a kurzů - zato na státní se nedostaneš ani omylem :evil: . Ale pokud to má určitý benefit pro dítě, pěkně ho to rozvíjí, tak jsem ochotná si připlatit a uvažuju do budoucna i o montessori školce. Třeba dneska jsme zrovna byli na hodině a byla zaměřená na rozvíjení logického myšlení, ale takovou moc pěknou, kreativní formou. Zase jsem se utvrdila že se mi líbí :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
15.2.12 12:52

My jsme taky za Prahou, ale je to malé město a v tomhle duchu tu není nic. Spíš budu muset hledat v Praze.
Vím, že si podle Montessori každé dítě pracuje se svými pomůckami na svém místě. Chápe to i to dvouleté dítko? Nechci svou dceru podceňovat, ale …:-)
A líbí se mi, jak píšeš o tom začátku a konci. To se snažíme doma dělat.
No, myslím, že opravdu chce to vidět, zažít na vlastní kůži. Už mám vytipované RC tady poblíž, kde nabízejí program v duchu Montessori. Tak se chystáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
15.2.12 15:44

Super, tak uvidíš jak vám to bude vyhovovat. Já myslím, že ten systém je pro děti dost dobře pochopitelný - samozřejmě po nějaké době. Dcera tam chodí od listopadu a ze začátku to bylo dost divoký :mrgreen: , ale po čase už to docela dobře zvládá a stejně děti okolo. Dej pak vědět jak se vám to líbilo :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
11.9.14 09:43

Obnovuji diskuzi, máte s tímto kurzem někdo další zkušenost? V pondělí jdeme na ukázkovou hodinu a pevně doufám, že se tam bude synovi líbit. Díky předem za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
11.9.14 14:30

@kerrankin jasný, ozvu se, doufám, že budeme spokojeni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
15.9.14 11:14

@kerrankin tak to máme za sebou, bylo to parádní, dost záleží na tom, jakou povahu má dítě, bylo nás tam 7 rodičů s dětmi a některé děti ve všem spolupracovali, vše si osahali a pak další děti, mezi nimi i můj Maty, se rozkoukávali, chodili všude okolo, jen nedělali to co měli, ale to vůbec nevadilo, program se mi moc líbí, děti si všechno mohou osahat, písničky jsou krásný a po registraci dostaneš ještě tašku s cd, kde jsou všechny písničky a pracovní sešit, kde se lepí, maluje…takže my se přihlásili a moc se těšíme, teda apson já jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
6.10.15 19:51

Obnovuji diskuzi..

Dcere je cerstvych 15m, na ukazkove hodine jsme nebyly.. Uz nejsou. Myslite, ze ma cenu tam s tak malym ditetem chodit? Dcera je na svuj vek hodne sikovna. Chodime cvicit a plavat a pekne spolupracuje.

Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
13.10.16 07:36

Obnovují diskuzi
Chodíme od září, dceři je 17m, na svuj věk jedost sikovna, spolupracuje krasne, hodina má spad, deti se nauici pracovat v kolektivu, reagovat na lektorku.dle me fajn aktivita, narozdil od montesori, kde je kladen důraz nasamostatne hrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.12.16 23:22

Nechci hodnotit zda je něco špatné nebo dobré, neboť vždy záleží na konkrétním dítěti, jak to či ono přijme a jak si s tím naloží. A na mamince, jaký z toho má pocit. Mohu se jen podělit s vlastní zkušeností a s vlastním pocitem z kurzu Ostrova objevů, který máme kompletně za sebou. Skládá se z aktivit, které dítě (pokud žije v normálnímrodinném prostředí a rodiče se mu věnují) prožije tak jako tak. Za celou dobu kurzu jsme vesměs nedělali nic ‚nového‘, nic, co bychom doma už nezkoušeli, přirozeně. Určitě ale splňují tyto aktivity to, co kurz slibuje. Nelíbilo se mi nenavazování činnosti, naprosto chyběl začátek prostředek a konec. Spíše přebíhání mezi aktivitami a ''odškrtnutí ''ze strany lektorky. Takový je můj pocit z toho. Aktivity na sebe prostě vůbec ničím nenavazují, ale třeba to nemá být na škodu a ostatním nevadí. Určitě strašně záleží na lektorce, jak moc dětem rozumí a jak je dokáže vtáhnout do děje a zapojit je, zaujmout. Myslím že konkrétně u nás byl kámen úrazu lektorka, která jakoby si to tam přišla prostě jen odříkat, co se našprtala :( ale jinak byla moc milá, jen se asi nedokázala moc do dětí vcítit. Moje dítě se často vůbec nechytalo, nemělo zájem o momentální aktivitu a třeba jen tak koukalo na ostatní co dělají, ale nechtělo to dělat, nebo se zajímalo zrovna o něco uplně jiného. Práce s pracovním sešitem tak ze čtvrtiny, vlastně jen lepení věcí někam, všechno ostatní nepobíralo vůbec. Ale je pravda, že v tomhle věku je každý měsíc ve vývoji dítěte znát…Mému byli tenkrát čerstvé dva roky. Přesto jaký jsem z toho měla dojem já si myslím, že tam moje dítě chodilo rádo, kontakt s jinými dětmi a činnost ve skupině není jako zkušenost nikdy na škodu. Taková trošku i příprava na školku ale s maminkou za zády dalo by se říct :) CD, které jsme dostali, bylo svého času nejoblíbenější a úvodní píšničku kurzu si zpíváme téměř denně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
9.12.16 23:45

Tak za mě to je úplně parádní kroužek. Máme teda báječnou lektorku, tak možná je to i tím. Chodíme již 2 kurzy a budem chodit dál. Dceru to velmi zaujalo, dokáže se soustředit, protože každá aktivita se dělá tak 5 minut, tak jí to nepřestane bavit… Každá lekce je na nějaké téma- např. ovoce a zelenina: paní lektorka donesla květák, okurku atd a děti to měly přikládat ke správným obrázkům nakresleným na papíře- takže měly srovnání obrázek x skutečná zelenina. Pak 5 minut nějakého záživného pohybu, pak něco na dané téma vytváří- je to velmi jednoduché ale pěkné a děti to zvládnou. Pak něco ochutnají( téma les- borůvky, téma ovoce- hrušku atd)
Já jsem nadšená hlavně z reakce dcery. A je pravda, že u nás ve skupině měl kroužek opravdu úspěch, nikdo nepřestal chodit a všichni jsme pokračovali do dalšího kurzu…
Za mě ANO, stojí to za to. Řekla bych teda tak od roka a půl, dřív to asi cenu nemá, ale pak už ano a po tom druhém roce je to úplná paráda. Trošku taková příprava na školku, řekla bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí