Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Liciáš píše:
Fíííha, to byl fofr. Já dostala tabletu ve 20:30 a malá se narodila druhý den ráno v 8:40
gabriela82 píše:
jo to bylale hodně to asi urychlil epidurál, původně jsem ho nechtěla, ale sami mi ho nabídli a zrovna jsem měla dost bolestivou kontrakci, tak jsem srabácky souhlasila
a skoro hned jsem se ze 4 cm otevřela na 8 cm, takže za mě epidurál=báječná věc
Liciáš píše:
Fíííha, to byl fofr. Já dostala tabletu ve 20:30 a malá se narodila druhý den ráno v 8:40
Vidíš a za mě epidurál = nikdy
Rodila jsem 38hodin, z toho 14hodin vyvolávaně a s epi, podotýkám, že jsem se neotevřela ani o milimetr! Nakonec akutní sekce za 5minut 12.. málem bylo po nás.. a následky toho mám dodnes - rehabilitace
takže si vyber ![]()
Monny píše:gabriela82 píše:Vidíš a za mě epidurál = nikdy
jo to bylale hodně to asi urychlil epidurál, původně jsem ho nechtěla, ale sami mi ho nabídli a zrovna jsem měla dost bolestivou kontrakci, tak jsem srabácky souhlasila
a skoro hned jsem se ze 4 cm otevřela na 8 cm, takže za mě epidurál=báječná věc
Liciáš píše:
Fíííha, to byl fofr. Já dostala tabletu ve 20:30 a malá se narodila druhý den ráno v 8:40Rodila jsem 38hodin, z toho 14hodin vyvolávaně a s epi, podotýkám, že jsem se neotevřela ani o milimetr! Nakonec akutní sekce za 5minut 12.. málem bylo po nás.. a následky toho mám dodnes - rehabilitace
takže si vyber
Monny píše:
Pardubice… https://www.emimino.cz/…lo-byt-7910/
Jako ten přístup dělal hodně, kdyby se ke mě jinak chovali určitě by to třeba i dopadlo jinak
Hele, je to 8 měsíců (bez týdne), svým způsobem jsem na to zapomněla.. ale jizvu mám do konce života že jo.. a pěkně křivou ![]()
Nejsem první ani poslední s takovýmhle zážitkem z této porodnice.. ![]()
Děkuji,tak mám Hemiltona za sebou,a asi neůspěšně.teda cítím se akorát unavenně,ale že bych měla rodit to ne.Každopádně pokud neporodím do čtvrtka,tak ve čtvrtek ráno hned na vyvolávání.tak to by mi už snad toho Hemiltona neměli dělat podruhé nebo můžou mi ho udělat ještě ve čtvrtek?Doufám že ne ![]()
Holky nevíte náhodou jestli když jako prvorodička jdu ve čtvrtek na vyvoláváný porod,jestli tam podstoupím tomu zátěžovému testu,nebo rovnou dostanu čípek na vyvolání?
děkuju
veronika2901 píše:
Holky nevíte náhodou jestli když jako prvorodička jdu ve čtvrtek na vyvoláváný porod,jestli tam podstoupím tomu zátěžovému testu,nebo rovnou dostanu čípek na vyvolání?děkuju
zátěžák je právě ta tabletka, ale pokud nebude kam strčit tak kapačkou ![]()
vyvolává se pak oxytocinem..
Jinak já měla Hamiltona asi 5×, ale pak to není odlupování blan,ale ruční otevírání ![]()
veronika2901 píše:
Holky nevíte náhodou jestli když jako prvorodička jdu ve čtvrtek na vyvoláváný porod,jestli tam podstoupím tomu zátěžovému testu,nebo rovnou dostanu čípek na vyvolání?děkuju
Monny píše:veronika2901 píše:zátěžák je právě ta tabletka, ale pokud nebude kam strčit tak kapačkou
vyvolává se pak oxytocinem..
Zátěžák není tableta.To je vždycky oxitocyn,většinou v kapačce,ev se můžepíchnout do svalu,ale to se myslím už nedělá,protože to nejde regulovat.V některých porodnicích se zátěžový test nedělá vůbec.
Já jsem taky měla před vyvoláváním zátěžák. Kapačka s oxytocinem + monitor, aby viděli, jak děloha a mimčo reagují. Tabletku jsem dostala až večer
Liciáš píše:
Já jsem taky měla před vyvoláváním zátěžák. Kapačka s oxytocinem + monitor, aby viděli, jak děloha a mimčo reagují. Tabletku jsem dostala až večer
Taky jsem to měla úplně stejně.
Ahoj,
dneska jsem byla v Podolí na vysetreni.
Pekelne me to bolelo, kdyz do me doktor sahnul (nevim, co tam delal, ale bylo to priserny) a boli to jeste 2 hodiny po tom.
Pry se nic moc nepripravuje… Jen ja jsem z toho uplne hotova, vysla jsem ven a ukaplo mi par slz – jednak fakt z te bolesti a jednak ze strachu, ze takhle bude bolet cely porod…
Je to normalni?
Nejsem nijak hystericka ani citliva, snasim vsechno relativne dobre. Např. prodelanou konizaci beru jako brnkacku…