Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj:o) Chtěla jsem se zeptat a poradit.Druhý termín porodu jsem měla na19,1,2012 a v porodnici na poradě mě akorát udělaly ozvy a pustili mě domů.Týden předtím mi měřily tlak,zkoušely prstama,na kolik jsem otevřená(na špičku prstů),kontrolovaly moč,vážily teď mě dělaly pouze monitorní ozvy…Teď už nemám žádný jiný termín porodu.Myslíte si že to tak má být?Cítím se v pořádku,akorát mývám ˇškubání´do stehen a občas bolesti v bříšku.Děkuji za
odpověď
Ahoj, určitě si tě v porodnici pozvali na další kontrolu. Neboj, oni vědí, co dělají. Víc jak 2 týdny nikde přenášet nenechávají. (Co vím, tak průměrně to je 41+3). Pokud se cítíš fajn a podle doktorů jste ty i miminko v pořádku, tak se nic neděje.
A jak často teď máš KO? Neurčili ti termín indukce? Já chodila do rizikovky, KO co 2 dny.. termín indukce na 41+2tt… rozrodila jsem se tedy sama, ale aspoň jsem věděla co bude nebo nebude kdyby ne ![]()
Ahoj děkuji za odpověď.dneska jsem přesně40tt a v pondělí mám přijít na kontrolu…Nechtěla bych,aby mi ho vyvolávali,ale nějak se malému na svět nechce.Bolesti cítím akorát když si dám vanu nebo se jdu projít,ale to mě spíše škube do stehen,než bolí v bříšku:o(
![]()
kontrakce mám ale strašně malinko jen večer před spaním(většinou po vaně a když si lehnu na bok tak to hned přestane)Já ani nevím co je to indukce
Žádný termín indukce mi neurčily…
Indukce je vyvolání. Mně ho třeba určili až po 2. návštěvě rizikové poradny v porodnici.
já jsem měla termín a1 a 19. srpna a nakonec jsem rodila po vyvolání 26. takže v pohodě, hlavně žádný stres, ono to přijde a když ne, tak to vyvolání je v pohodě. ![]()
To co máš po vaně, to jsou poslíčci bych řekla..
Indukce je vyvolání porodu
Dělali ti Hamiltona?
Nene Hamiltona mi nedělali a vůbec nevím co to je.
Takových názvů během toho těhotenství se člověk naučí ![]()
veronika2901 píše:
Nene Hamiltona mi nedělali a vůbec nevím co to je.Takových názvů během toho těhotenství se člověk naučí
to je bolestivější hmat, kdy se odloupnou blány od plodový obalů ![]()
no, dělají jí převážně pokud už přenášíš, ani ti o tom neřeknou,jen ti strčí ruku až do krku ![]()
Ahojky!!!V den termínu jsem byla první kontrole v porodnici, pak jsem chodila co 2 dny. Dělali mi pokaždé ozvy i vyšetřní. Hamiltona mi dělali 2× ( bez úspěchu
). Indukce ve 41+3tt.
ano, má to tak být…mě teda hamiltona taky dělali (kolem termínu porodu několikrát), ale pak už jsem chodila jen obden na monitory a až 13 dní po termínu na vyvolání, ráno zavedli tabletu a pak už to šlo celkem rychle…ve 13 na sál a přesně v 16hod se malá narodila.. ![]()
Fíííha, to byl fofr. Já dostala tabletu ve 20:30 a malá se narodila druhý den ráno v 8:40 ![]()