Prohýbání do luku

Anonymní
23.5.24 19:39

Prohýbání do luku

Ahoj, prosím potřebuji poradit co by mohlo znamenat, když můj syn (8 týdnů) druhý den pláče, jinak moc nepláče, vlastně skoro vůbec, při usínání nemáme problém, usíná v náručí, někdy si jen lehnem vedle sebe a usne, jindy i sám v postýlce při šumění, ale teď dva dny strašně brečí, nemůže usnout, prohýbá se mi do luku, bylo mi řečeno že je to nějaká vývojová porucha? Mám strach že jsem něco pokazila nebo zanedbala je to moje první miminko, snažím se dělat vše co je třeba, dávám ho i na bříško, hlavičku mi zvedá nevšimla jsem si nějakého problému. Trápí nás prdíky používáme Biogalu a Balonix med a to nám docela pomáhá. Nevíte proč by tyhle dva dny mohl být tak mrzutý?:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23.5.24 20:52

Ahoj, muze to byt klidne rustovy spurt. Miminka tak reaguji neklidnym spankem, vyssi potrebou hladu, nosenim, mazlenim… mam 3 deti s vzdy v nejaky urcity tyden se s nimi opakovane delo prave toto, vcetne propinani do luku. Zkus vydrzet a koj podle potreby miminka, to ho take uklidni. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.5.24 12:12

Booooze vývojová vada, kterej chytrolin ti dal diagnózu z gauce? :lol:

Na to se vyprdni a buď v klidu. Tohle prohýbaní je celkem běžné, malý v tomto období také dělal a ubezpecuju tě, že to přešlo a vadu nemá. Dost možná prdiky, už neví jak z toho ven. Případně i spurt, boli ho tělo. Určitě přes den klubíčkuj co to jde. Jak se začne prohybat, ber ho do náruče do klubicka.

Bříško nahřívej ideálně hned po probuzení, a cvič nožičkami at se střeva rozhýbou a před spánkem zkuste teplou vanu a masáž těla.

Nám velmi dobře zabíral Virbucol čípek, jen nedávej těsně před spanim, nech mu prostor aby se vykakal.

BabyCalm nefungoval, když se malý takhle trápil, dala jsem Espumisan (pokud kojis, vezmi si ho taky). Zkus to alespoň tři jídla po sobě.

Pokud by to trvalo déle nebo bylo intenzivnější, zkus se zeptat pediatra na poukaz na fyzio.

Příspěvek upraven 24.05.24 v 13:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
24.5.24 13:05

Měl to bratr, musel na rehabilitace. Ale on se narodil mrtvý a byl oživován, takže u něj to bylo asi jako následek. Vojtovku ale cvičil jen pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
25.5.24 01:09

Určitě u pediatra vyžádat žádanku k fyzioterapeutovi, nebo si ho sama zaplatit. Může mít nějakou blokádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí