Projev roztroušené sklerózy

Anonymní
12.7.20 17:20

Projev r.sklerozy

Dobry den. Projevila se vam RS pred potvrzenim i jinak nez brnenim a problemi s ocima?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
12.7.20 17:34

Naštěstí nemluvím za sebe, ale pokud vím, někdo může zakopávat, vidět rozmazaně nebo mít dvojité vidění. Pocity celkové slabosti a vyčerpání…Poruchy citlivosti končetin. Jeden známý třeba necítí zimu a chlad v nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.7.20 21:01

@pe-terka Tyhle problémy mimo jiných mám už od mladých let, mám formu neuropatie a neuroboreliózu :nevim: RS vyloučena při MR, neurologie je taky pořádná svi. ňa :?

• Citovat
  • Upravit
25179
12.7.20 21:08
@shadowbabe píše:
@pe-terka Tyhle problémy mimo jiných mám už od mladých let, mám formu neuropatie a neuroboreliózu :nevim: RS vyloučena při MR, neurologie je taky pořádná svi. ňa :?

Jaký máš vývoj potíží a jakou to má prognozu do budoucna? Asi se ti dost ulevilo, že to není ta RSka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.7.20 21:55

No asi ani moc neulevilo ( docela lékaři s RS počítali ), do budoucna zhoršení jistý. Máme holt neuro v rodině :nevim: Mamka již léta plný ID, mně neuroborelióza vše jen zhoršila a každá kontrola na neuru znamená nějakou novou lahůdku :palec: Ale už se směju, ono se ani nic jinýho dělat nedá 8)

• Citovat
  • Upravit
466
12.7.20 23:22

Ahoj, kromě brneni a problémů s viděním to byla změna citlivosti dolních končetin, zakopvani a problémy s rovnováhou. A mimo to taky časté střevní potíže, což prý taky není nic výjimečného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.20 06:12

Jaké mate problémy s viděním?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.20 07:24

Me prave mimo jine jakoby boli kuze pri dotyku na pravem kolene a holeni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.20 10:42

Já se před diagnózou trochu motala a podlamovala se mi noha. Při diagnóze už to byly slabé nohy a necitlivost

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.20 10:51

Tak me se taky mota hlava trochu ale casto a koleno se mi taky obcas podlomi. A jak dlouho od tehle priznaku te potvrdili rs? me by to asi ani nenapadlo ze to patri k prvnim priznakum.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.20 20:38
@Anonymní píše:
Tak me se taky mota hlava trochu ale casto a koleno se mi taky obcas podlomi. A jak dlouho od tehle priznaku te potvrdili rs? me by to asi ani nenapadlo ze to patri k prvnim priznakum.

Asi 3 až 4 měsíce než začala necitlivost. Pak už se to začalo řešit :) ale ničeho bych se nebala, ono to může být i že stresu

• Citovat
  • Upravit
6161
14.7.20 20:40
@Anonymní píše:
Dobry den. Projevila se vam RS pred potvrzenim i jinak nez brnenim a problemi s ocima?

Muj kamarad s diagnózou RS zmiňoval hodně časté močení. Každopádně podstupuje biologickou léčbu a je na tom dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.20 20:46

Stresu mam az az prave proto ze se uz docela dlouho bojim co mi je. Porad se mi stridaji a vraci ruzne priznaky ted treba mi pali kuze na nohou a ruce.Furt neco.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.20 20:46

Když jsme u toho, jakou máte léčbu? A jak dlouho jste beze změny? Má to příbuzný,… Jen informativně, prosím anonym :)

• Citovat
  • Upravit
79
16.7.20 15:17

Já jsem viděla jakoby v mlze a na jedno oko jsem navíc viděla dvojitě, pak se přidali ještě křeče na půlce obličeje, po třech dnech už mi to bylo divný, praktik mě poslal na pohotovost na neurologii, po vyšetření mě hned poslali na MR, po dalších 6 hodinách lumbálka - tam se na výsledky čeká asi měsíc. Na MR 2 ložiska, lumbálka to potvrdila. Už jsem cca 3,5 roku na biologické léčbě a za tu dobu jsem měla 2 x lehkou křeč do té tváře při stresové situaci, jinak nic, díkybohu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí