Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím.. syn má 2,5 let a má zácpu. Už tři dny nemůže vytlačit to co tam má. Má to úplně na krajíčku a já už nevím co mám dělat. Zkoušela jsem mu pomoct stlačením nohou k břichu, to tlačí ale prostě to je „zašprajclé“. Zkusila jsem forlax i laktulozu ale nic nezabralo jelikož tam má ten špunt. Doktorce se nemůžu dovolat. Mám doma Laxygal, ten mi vždy pomohl bez nějakých křečí, podává se večer před spaním. Jsou to kapky, projímadlo… Myslíte, že by mu to mohlo pomoci? Potřebuji aby se mu rozpustila celá stolice.. Jsem už fakt zoufalá, syn pořád kňourá ani nespí, nechce jíst
Je tam nějaké dávkování pro tak malé dítě? Jestli ne, neexperimentovala bych a zkusila přírodní produkty. Jinak k lékařce.
A vydloubnout to ven tím malíčkem (ve vyšetřovací rukavici) by to nešlo…?
@Lucie_Sx Už jsem mu zavedla čípek, zavedla jsem mu to ještě maličkem dovnitř a po 20 minutách chtěl tlačit, tak jsem mu pomohla a ten špunt z něj vyletěl. Potom usnul
Zítra mu ještě ráno udělám vývar ze švestek, ať se pořádně vyprázdní. Každopádně děkuji všem, jsem moc ráda že jsme nemuseli na pohotovost.