Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Muze a nemusi to byt normalni. Zalezi, jak se jinak projevuje a jestli ho nejak regulujete v jeho chovani.
@Nicole 1234 snažím se upoutat jeho pozornost, nalákat ho na nějakou činnost, atak. Někdy na to nereaguje, někdy se mi ho podaří zaujmout na chvilku, 3 minuty, a pokračuje v běhání a rvani. Domlouvam, že hračky se rozbíjí a budou plakat, že pejskem se nehoni, ze se ho bojí…Když už nic nepomáhá, placnu mu na zadek
Tak já nevím, ale pokud to křičení není ze vzteku, tak mě na tom nic nenormálního nepřijde. Naše děcka taky piští a lítají po baráku a nikdy mě nenapadlo, že to je nenormální ![]()
@Oriseka máš zkušenost? Co by to mohlo znamenat. Syn je pocaty uměle, mám obavy, aby to nebylo způsobeno tímto, vlivné různých léků, hormonů
Mám velmi aktivní a hlasité obě děti. Prostě temperament. neumí chodit pomalu, neumí mluvit potichu, nic si nenechají líbit, na vše mají svůj názor a nebojí se ho říct…
Geny člověk holt neumlátí. ![]()
Nauč se nebrat okolí osobně, přijmout dítě takové, jaké je a bude se Ti lépe žít. ![]()
@PeBa12 není to vztek, ale šílená rozdivočelost. Kéž by to bylo v pohodě, díky!!!
Mně to přijde normální. Taky máme doma tryskomyš. Když jdeme, tak skáče celou cestu, mluví… Pokud pustím, tak běží 3 kroky přede mnou, pak se vrátí…
Je pořád v pohybu. Přijde domů, zuje boty, přeskáče 3× obývák, udělá kotrmelec, vylezen po futrech nahoru, kde má tyč, pověsí se, skočí, doběhne ke gauči, stoupne si na hlavu…
Ale jak po něm něco chci, je jak zpomalený film.
I když už je to o dost lepší než to bylo, ale je mu 6.
Mam to jako @Svistice, rovnou tri kousky. Moc se to nelepsi, spis horsi (vic decibelu a pitomejsi napady), je jim 8r, 6r a 3r. To jsem Te asi nepotesila
. ![]()
Já jsem zažila takovýhle děti v čekárně u lékaře. Přišla tam maminka, s sebou čtyřletou dívenku a k ní roční a půl trojčata. A to teda byla smršť. Litali a řvali celou hodinu a půl čekání. A nikdo si nedovolil říct ani n.
@MartinaIrena mně taky jako nikdo nic nevytyka, i ti sousedi to říkají s chapavym úsměvem a někdy mě v legraci polituji
mně to spíše vyčerpava, často mám pocit, že mi prasknou ušní bubinky ![]()
No, nas znaji vsichni, kazdy dite bezi jinym smerem, jedno visi hlavou dolu na plote, druhe se houpe na spicce stromu, treti si prave smirgluje usmev o chodnik nebo pada do rybnika. S povzdechem si mumlam pod fousy, ze jednou bych rada sla domu s detmi a ne s bandou opic (ja si teda myslim ponekud ostrejsi slovo
). Nervy uz me nastesti opustily. Navic me deti trpi na snizenou potrebu spanku, takze to jeste vylepsuje situaci
. Ale jinak jsou chytre - no, jak ty opice. ![]()
Dobrý večer. Prosím o anonym. Už jsem zoufalá. Syn, cca 2,5 roku vice jak půl roku, je velice divoký, impulsivni, hlučný. Denně večer běhá jak zběsilý po bytě, křičí, piští, vříská, skáče, honí pejska, vykrikuje aaaaaa, jauuuuuuu… Doma se mu, hlavně já, snažím věnovat. Hrajeme si, mazlime, pomáhá mi během běžných domácích činností, chodíme ven 2 x denně, na hřiště, do lesa, do parku, kde si myslím, ze se " vyřádí". Chodí pěšky i jezdí v kočárku.

Už mi říkali i sousedé v domě, že nás jde všude slyšet…Někdy to dělá i venku, jdeme třeba po ulici a on řve ( ne pláče, ale různě vykřikuje) a lidé se po nás dívají i otáčejí…achjo
Já už nevím, co s ním
Je to normální? Měli jste to také tak někdo s dětmi? Přešlo to? Je to vůbec normální??? Děkuju za vaše zkušenosti!!!