Divoké, nezvladatelné dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23395
10.12.20 20:48
@Anonymní píše:
@Oriseka máš zkušenost? Co by to mohlo znamenat. Syn je pocaty uměle, mám obavy, aby to nebylo způsobeno tímto, vlivné různých léků, hormonů

Ono to pravdepodobne nic neznamena. U nas treba jo, ale tam toho bylo vic. Jestli neni mozne, aby po byte behal, tak tomu proste zabrante. A neni vecer proste pretazeny a proto tak vyvadi? Chodte tam, kde nevadi, ze rve a lita. V dome holt regulovat, at mate dobre sousedske vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2052
10.12.20 20:49

Znamená to, že má v těle hodně testosteronu, to je celé. Doporučuji si něco přečíst, nebo kouknout na YouTube na nějaké video, o výchově chlapců, o tom jak to v tomhle věku mají. Pro začátek je dobré ho pochopit, každopádně bys vlastně měla jásat, protože máš zdravého chlapečka 🙂. Mám doma to samé a ano, je to někdy na mašli, trochu pomáhá školka. V okolí mám pár hodných, klidných děti, ale ty od rána do večera sedí u televize a jsou utlumené. Mně doktorka řekla, že má díky tomu, jak pořád chodíme ven, dobrou kondici, proto tak řádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31914
10.12.20 20:50

Tezko bych to uz dohledala, ale kdybych tu nasla nejake me prispevky z dob, kdy nejstarsi bylo 2.5… Ta byla nejvetsi expert, no, nebo jsme si zvykli na nove standardy :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
10.12.20 20:50
@Anonymní píše:
@MartinaIrena mně taky jako nikdo nic nevytyka, i ti sousedi to říkají s chapavym úsměvem a někdy mě v legraci polituji :lol: mně to spíše vyčerpava, často mám pocit, že mi prasknou ušní bubinky :roll:

Tak vidíš, to je dobře. Ber to s humorem. Njn, ne nadarmo se říká, že nejvíc nás dokážou odrovnat vlastní děti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
10.12.20 21:03
@K92 píše:
Znamená to, že má v těle hodně testosteronu, to je celé. Doporučuji si něco přečíst, nebo kouknout na YouTube na nějaké video, o výchově chlapců, o tom jak to v tomhle věku mají. Pro začátek je dobré ho pochopit, každopádně bys vlastně měla jásat, protože máš zdravého chlapečka 🙂. Mám doma to samé a ano, je to někdy na mašli, trochu pomáhá školka. V okolí mám pár hodných, klidných děti, ale ty od rána do večera sedí u televize a jsou utlumené. Mně doktorka řekla, že má díky tomu, jak pořád chodíme ven, dobrou kondici, proto tak řádí.

No, to sis trochu zaprehanela. Fakt existuji i deti, ktere se nechovaji jako stado divokych prasat a presto jsou intelektove i emocionalne v poradku :lol:

Nic, pobavilo. Drzim palce, asi to bude lepsi, az budou vetsi. Presto bych nevzdavala vychovu k ohleduplnosti k ostatnim ;)

• Citovat
  • Upravit
33123
10.12.20 21:06

@Hobitka U nás se to projevuje trochu jinak. Mladší dítě má tendence ředitelky zeměkoule v kombinaci s u ječenou Růžičkovou ze Slunce seno. Takže je občas fakt k pomilování. Ještě se ráda všude vybavuje (po sousedech, v busu, ve frontě v obchodě) a co neví, tak nepoví. :roll:
Starší neposedí, furt něco packá rukama, poskakuje, pobíhá, mele (cesta metrem ze Zličína na Černý Most se zásadně nese v duchu soucitných pohledů spolucestujících). Ve věku necelých dvou let se s klidem sebral a zdrhal narvaným předvánočním nákupákem, protože „tam“ bylo něco zajímavého. Batolata sedící víc jak 5 vteřin na jednom místě pro mě stále jsou pro mě těžko pochopitelný přírodní úkaz. Naposledy mě u doktora v létě po 45 min čekání (rekord!) začal vyhrnovat sukni, protože s těma ručičkama prostě musel furt něco dělat. :zed:
V autě se přeřvávají oba navzájem, pak se ještě pohádají, kdo koho nepustí ke slovu a komu mám odpovědět první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
10.12.20 21:11

Jo, to znám. Naštěstí bydlíme v baráku. Když jdou ze školy/ školky, nejdřív je slyšíš a pak vidíš. Věkem se to trochu lepší. Když byl starší malý, tak mě pořád utíkal, byl zatraceně rychlý. Teď se člověk aspoň domluví, kde mě má počkat. :mrgreen: Šílených historek mám taky spoustu.
V létě je super trampolína, v zimě je to katastrofa, hupsají všude nebo z patrové postele skáčou dolů do polštářů. Starší ze sedačky přeskakuje konferák. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33123
10.12.20 21:20

@Lidym Jo, gauc jako nahrazka trampoliny u nas „frcel“ nekolik let. Ted skace salta na posteli, z bezpecnostnich duvodu jsem s diky odmitla vyvysenou postel s klouzackou od pribuznych. Na dovolene jsme na palande spali ze stejneho duvodu ja a muz. U kamosky si hraji na paragany a skacou z palandy na matraci, ctyrleta zcela neohrozene. :zed: Mladsi jeste neumela chodit, ale vylezla na kdejakou prolezacku ci zebriny a pak se proste pustila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31914
10.12.20 21:30

@Svistice Ja myslim, ze se to projevuje skoro stejne. Moje nejstarsi dite obchazi cely vecer byt a tu drzi v ruce nuz, tu mava lyzi vytazenou z kouta, kluk si ze vseho zasadne dela trampolinu, neposedi ani minutu, vsichni zvani non-stop, v metru je to predstaveni u tyce :mrgreen:. Nejmladsi ve 3.5r stale neumi chodit, proste utika. A vsechno to, co jsi psala samozrejme taky. :mrgreen:

Příspěvek upraven 10.12.20 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2052
10.12.20 21:32

@PaníKadrnožková jasné že existují, ale já hledala příčinu, proč je mé dítě tak divoké a proč má takovou výdrž a doktorka mi řekla, že si za to můžu sama :D, že se mu moc věnujeme… ale myslela to v dobrém. Jasně že jsem to zjednodušila, bylo by to na větší debatu 🙂.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6043
10.12.20 21:35
@Anonymní píše:
@Nicole 1234 snažím se upoutat jeho pozornost, nalákat ho na nějakou činnost, atak. Někdy na to nereaguje, někdy se mi ho podaří zaujmout na chvilku, 3 minuty, a pokračuje v běhání a rvani. Domlouvam, že hračky se rozbíjí a budou plakat, že pejskem se nehoni, ze se ho bojí…Když už nic nepomáhá, placnu mu na zadek

Plácání na zadek je nesmysl. To nepomáhá a to dítě obvykle ani netuší, proč dostává na zadek. Může a nemusí být ADHD. V takovém případě plácnutí nepomáhá už vůbec. Poraď se s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31914
10.12.20 21:36

Ja nezapomenu, jak bylo detem 4.5 a 2.5, ja s obrpupkem na Zlicine rovnala zbozi z kosiku na pas v tenkrat jeste Sparru a deti najednou zdrhly. No, co ted. Tak jsem obrnila nervy a teda vyskladala, zaplatila, naskladala a sla je hledat, no, nasla jsem je pobihat okolo vystaveneho auta tam pod jezdicimi schody a hrozne nadsene pritom vriskaly. Utekari jsou do jednoho, nejhorsi je ta treti, ta se sebere a zdrhne jako myska. To tuhle udelala babicce - Babi, nedivej se. No, babicka myslela, ze je to nejaka hra, tak zavrela oci a kdyz je v podezreni otevrele, dite nebylo. No, babicku malem trefilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2781
10.12.20 21:39

@Svistice My měli kdysi zvýšenou pro nevlastního syna, výška 160 cm a ten blboun na ni vylezl v 18ti měsících. Teď mají v pokoji 3 postele, jednu klasickou patrovou a za ní normální, taky prasknul rošt jak na ni skákali. Mladší naštěstí není tak šikovný, vylezl tam až ve 2,5 letech. Ani není tak divoký, ale starší ho strhne. Zaručeně všechny děti na návštěvě utahá a rodiče si odváží spící děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33123
10.12.20 21:47

@Lidym Jo, jeden chlapecek v Mirakulu odpadl jeste odpoledne, uondanej, uz ho nikam nelakalo lezt. My odchazeli k velkemu sklamani deti bez znamek unavy se zavirackou a to si to prej jeste nevyzkouseli vsechno. Mladsi tam byla prvne ve dvou letech a odmitala usnout na kocaru, aby o neco neprisla. Takze jsme si odvazeli total pretazene batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
10.12.20 22:04

Nejvíc ti pomůže smíření :lol: smíření ze to dítě je takový jaky je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí