Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím vás děvčata, máte prosím některá zkušenosti s proktoanalním abscesem? Během 4 měsíců mi to už 6× řezali, stále dokola, už si nevím rady, na chirurgii kde docházím se střídá asi 5 doktorů, každý jen řeže, nic vám neřeknou. Ani na internetu se nic nedozvíte, léčba je jen chirurgická. Prosím o radu, jestli si tím někdo prošel. Děkuji
Zkus se objednat přímo na proktologii. Tam by ti mohli něco poradit.
Mela jsem, nastesti jen jednorazovy, ale zjistil se pozde a byl to teda pekny hnus, malem jsem zkolabovala. Ani pri opakovani ti nedali antibiotika? Pokud vim, jako doplnkova lecba se nekdy pouzivaji. Ale jinak je to boj, vim, ze nekterym se vraceji (na ruznych mistach tela) a ze to je beh na dlouhou trat
No moc nepomuzu, ale teda mas moji soustrast, je to hodne neprijemne ![]()
Antibiotika jsem užívala jen poprvé, když mi to řezali v anestezii na Štědrý den. Pak už 5× ambulantně, s tím že antibi jsou zbytečné, že se k tomu nedostanou. Jediné řešení prý říznout a proplachovat. Byla jsem teď v pátek i na proktologii, kde mi pan doktor napsal antibi na 25 dnů a 2 masti, kortikoidy a nějaký vaginální krém, že to mám mazat na tu ránu. Bohužel už to mám znovu zatvrdlé a nateklé a zase to bolí jak čert. Zítra jdu znovu na chiru, asi řezat do nekonečna.
![]()
@Drahušdraha píše:
Zdravím vás děvčata, máte prosím některá zkušenosti s proktoanalním abscesem? Během 4 měsíců mi to už 6× řezali, stále dokola, už si nevím rady, na chirurgii kde docházím se střídá asi 5 doktorů, každý jen řeže, nic vám neřeknou. Ani na internetu se nic nedozvíte, léčba je jen chirurgická. Prosím o radu, jestli si tím někdo prošel. Děkuji
Mela jsem, 2× incize s drenem. Nakonec periproktalni pistel. Operace dopadla vyborne. Je to 10 let a jsem bez obtizi. Res to na proktologii
Sice na to jede pořád hloupá reklama, ale užívala bych wobenzym. Na podporu hojení a zbavování těla „odpadů“. Když se to tak táhne, určitě bych to tím podpořila.