Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, no upřímně so myslím, že už je pozdě cokoliv řešit, obzvlášt pokud si s nima podepsala smlouvu. Nám se taky ozvali, ale shodou náhod mi to manžel říkal na pivu, že zítra přijdou a známý to slyšeli a hned nás varovali. Naslibují hory doly, exkluzivní smlouva není jejich pravidlem a na smlouvě je miniaturním písmem pod čarou zmínka o exkluzivitě. Ti známý znají pár lidí, co se s nima soudí. Nicméně jsme je k nám nechali přijít a jednání rpobíhalo podle nám řečenýho scénáře. Jednak nás hned v úvodu makléř sjel, že za takovouhle cenu teda né, že oni si to budou nabízet za tolik a tolik… cca o 250tisíc mín, než jsme chtěli. Exkluzivita žádná… smlouva asi na 5 stránek a já tu větu fakt vyštourala. Když mu manžel řekl, at se zklidní, že my jsme je nekontaktovali, ale oni nás, tak byl ještě drzej a mlel něco ve smyslu, že jestli si myslíme, že to prodáme s jinou RK, tak jsme na omylu a že nejhorší jsou rádoby odborníci apod. Nakonec jsme to prodali zá námi požadovanou cenu bez exkluzivity s jinou RK a jsem moc ráda.
Takže ti jen držím palce, at dopadneš v rámci možností dobře
Jo a ještě, když jsme se bavili o tý exkluzivitě a já se ptala, čím že se teda zavážou oni, tak mi řekl, že ničím, že nám nemůžou přece zaručit, že bude zájem o náš byt. A že se rozhodně nebudou zavazovat, že byt prodají v určitý lhůtě. Podle mě prostě šmejdi!!!
Já jim hned říkala, že už nemovitost prodávám přes jinou rk, že exkluzivitu nechci. To jsem říkala mimochodem všem. Bohužel nakonec to exkluzivní je. Makléřka mi prostě ve všem lhala co mi řekla. Smlouvu mě nenechala ani přečíst, pořád mi do toho kecala abych se nemohla soustředit. Vylíčila mi navíc smlouvu úplně jinak. Taky jsem jim nevolala, ale oni mě několikrát, až jsem teda kývla. Vím, že jsem blbá, ale oni mi lhaly ve všem co mi řekly. Mě se to nelíbí a přemýšlím taky o soudu nebo aspoň trestním oznámení. Děkuji moc za info. Jsou to opravdu hrozní
. A to jsem si myslela že jsem sama nebo že jsem přecitlivělá, že to je normální a já si jen namlouvám, že to není normální.
chápu te, člověk rád věří a je fakt, že my jsme na ně byli připravení a fakt jsem byla ráda, že byl doma i manžel. Držím ti moc palce a neboj, nejsi přecitlivělá a jejich jednání určitě není normální
Pamatuji si, jak jsme chtěli kupovat přes Prolux dům, když jsem byla ještě děcko (bylo mi asi 16 nebo 17), volali jsme tenkrát, že máme zájem o prohlídku, makléř sladkej jak med a příšerně ukecanej, zkontaktuje majitele a zavolá nám s termínem, ovšem už nějaký ten rok čekáme
. No a potom měli ty aférky a podvody v televizi. Takže já osobně bych k Proluxu nešla ani kdyby mi za to nabízeli bůhvíco, ať už jako prodávající nebo jako kupující. ![]()
jéjda, tak to jsem ani nevěděla, že byli i mediálně propíraný… no ještě že jsme byli loni v létě na pivku se správnýma lidma a manžel mě nezapomněl informovat
. Ale je to hnus, co si dovolí ![]()
Anonymní, zadej si vyhledat zkušenosti s touto společností na netu, najdeš několik stránek se zkušenostmi s touto firmou i rady jak vše řešit. Přeju hodně sil, odvahy a štěstí. Je to nadlouho.
To mě tedamrzí, že mě dopředu nikdo nevaroval. Já o nich nic nevěděla, až teď. Teď se jen ale biju do hlavy,a říkám si, jak jsem mohla být tak blbá. Mám neprodejnou nemovitost díky nim, jsou to strašný … !
Vůbec jsem nevěděla ani, že jsou mediálně známý. Zkusím teda prohledat ten net. Jak ale můžou takový firmy existovat a legálně. Jsou vůbec legální?
Anonymní, a jakou máš ve slouvě pokutu, pokud to prodáš přes někoho jinýho? Určitě stojí za zeptání někde v Asociaci RK, protože problémový jsou, to už víš, a určitě se ti vyplatí jim zaplatit nějakou, byť třeba 50.tisícovou pokutu než neprodat nemovitost. teda v případě, že nemáš napjatý rozpočet na jinou nemovitost. Pokud jsou takhle známý, tak určitě stojí za to to řešit, i když při podepsaný smlouvě se už těžkodokazuje, že to bylo jinak. Ale nám taky makléř lhal, ale my se nenechali ošálit, ale především díky tomu, že jsme věděli, co čekat a kde hledat. Je to v prd…, že takovýhle „lidi“ existujou ![]()
Bití do hlavy nepomůže. Anonymní, jsi tady zaregistrovaná? Že bys mi poslala sz? Napsala bych ti nějaké odkazy.
Musim ji pohledat, ja ji v zapalu nastvanosti nejak pokrcila a zalozila. Myslim, ze o pokute tam nic neni. Nebo asi nejaky procenta vlastne jo. Zkusim mrknout, to me nenapadlo. dekuji.
Příspěvek upraven 30.07.10 v 11:19
Farlin, ty si zakladatelka? Určitě pohledej a jednej, jinak jim jen budeš nahrávat. Držím palce, ale určitě to dopadne přinejmenším dobře i když s nějakou ztrátou ![]()
Dobrý den,
podrobně prostudujte http://stop-prolux.webnode.cz
Je tam vše potřebné, včetně kontaktu na právníky, kteří se již kauzou zabývají.
Existuje Občanské sdružení, je nachystána zápurčí žaloba, na další medializaci se pracuje.
Nedejte se. Prolux je celý založen na podvodu.
Nevěřte jim ani slovo.
Ahoj, nevím jestli jsem zde správně, ale zajímalo by mě, zda jste se někdo setkaly s realitní kanceláří Prolux Consulting. Já ano, prodávám přes ně nemovitost a nejsem nějak moc nadšená. SLíbily mi, že mají kupce, kterého jsem nikdy neviděla, prohlídka nemovitosti je u nich myšleno prohlídka nemovitosti na jejich webu a né na místě,snižují prodejní cenu aniž bych souhlasila,nekomunikují, zaslala jsem výpověď smlouvy,na kterou mi odpověděly, smlouva je nadále platná (??) což nechápu..atd, atd, atd.
Je tu někdo, kdo má podobný problém, případně kdo je s jejich službami spokojený?