Promlčený dluh - exekuce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.5.11 17:56
Sumaya píše:
Jak tu někdo psal, tak bych zkusila uplatnit námitku promlčení. Za zkoušku nic nedáš. U soudu stejně DP musí předložit důkazy, že šlo o tebe.

můžu se zeptat co se počítá za takový důkaz??? :think: :?:

• Citovat
  • Upravit
4880
3.5.11 18:03
Anonymní píše:
Sumaya píše:
Jak tu někdo psal, tak bych zkusila uplatnit námitku promlčení. Za zkoušku nic nedáš. U soudu stejně DP musí předložit důkazy, že šlo o tebe.
můžu se zeptat co se počítá za takový důkaz??? :think: :?:

No musí mít originál Zápis o provedení přepravní kontroly (tobě dají kopii), měly by tam být tvoje údaje jako jméno, podpis a pokud se nepletu tak rodné číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5911
3.5.11 18:03

Pořádně si vše zkontroluj ve spisu. Z pracovní zkušenosti (zastupování klienta): přišlo deset exukucí během jednoho roku od pražských dopr. pod..... vše nezaplacené pokuty z roku 1998, klient v Praze nebydlí. Nakonec se přišlo na to, že to pramení ze ztráty dokladu a uhráli jsme to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.11 18:17

Mně se kdysi stalo něco podobného. Bývalá manželka majitele bytu, kde jsme bydleli v podnájmu, a se kterou byl 10 let (!!!) rozvedený a nebydlel s ní, udělala taky u DP v Praze dluh a exekutor přišel k nám do bytu. Bydleli jsme tam několik let, vybírali pravidelně poštu, a žádná obsílka, upomínka, nic na její jméno nepřišlo! Až exekutor. Rozhlížel se po bytě po našich věcech, na dotaz, jestli tu má trvalé bydliště, odpověděl že neví!!! takže si ani nic nezjišťoval. Choval se ke mně, jako by ten dluh byl můj, a když jsem řekla, že ty věci jsou moje, odpověděl arogantně, že bych to u soudu musela dokázat!

Nakonec jsem mu ukázala aspoň smlouvu o podnájmu, takže ho asi něco osvítilo a sepsal papír, jako že nic hodnotného v bytě (notebook ap.) není její, ale to chování… :poblion: humus. Vyděsil mně úplně totálně, byla jsem z toho na prášky.

Po několika dnech sám zavolal a omluvil se, ale i tak se z toho osypávám, jen když si na to vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.5.11 18:19

Nakonec to zaplatila, takže se asi nc nepromlčovalo, jednalo taky tak nějak o 10 nebo i více let starý dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
3.5.11 22:17

ja bych se urcite hnedka obratila na pravnika nebo nejakou poradnu v lbc je urcite nejaka. mam podobnou zkusenost jako limutka v nasem panelaku bydlel asi pred 15 lety chlap, prijmeni stejne jako muj pritel, jen bydlel v jinem byte v prizemi a pred asi mesicem , prisli exekutori a chteli vymahat dluh 1 milion kc. vubec je nezajimalo, ze jdou do ciziho bytu, meli pistol , tomfu. policajti nic delat nemohli, nakonec jsme je pustili do bytu aby nam nic neodvezli, byli to arogantni kreteni, museli jsme jim ukazat kupni smlouvu od bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
4.5.11 09:41

mě take přišel od DP Praha ale platební rozkaz na 7000 všechno seděla jmeno rodné číslo ale to bylo jen na tom papiře co mi příšel byla to pokuta z 15.9.1999 jsem si řikala tak jsem jela na černo a zapoměla jsem na to jenomže jsem se podivala z jakého je to data a v te době jsem ještě v praze nebydlela tak tam bylo tel číslo jsem jim tam řekla číslo spisu a ona mi řekla uplně jiné udaje než byli na papiru co jsem dostala takže tam maji dost bordel asi :zed: jsem jim to poslala na adresu kterou mi řekli a hotovo ..

radím pořádně si zjisti jestli se opravdu jedná o tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nedejte se!
3.4.13 16:52

pomoc při promlčených pohledávkách

Dobrý den,
občanské sdružení Nedejte se! se zabývá ochranou občanských práv. Pohledávky jsou promlčené dle zákona po 3 letech. Pokud někdo vymáhá pohledávky, které jsou promlčené, je to neprávní postup a naše občanské sdružení vás bude bezplatně zastupovat u soudu. Stačí nás kontaktovat: https://www.emimino.cz/…ankovani/40/ NEDEJTE SE!

• Citovat
  • Upravit
1
14.11.14 17:49

Ahojky, chci se zeptat: Přišel mi platební rozkaz z dopravního podniku za 6 pohledávek, měla jsem se dostavit na soud, ale nevyzvedla jsem si doporučený dopis a pošťačka mi ho později hodila do schránky, což bylo už pozdě se dostavit na soud. V dopise nebylo napsáno rodné číslo a adresa byla na staré trvalém bydlišti. Tak se chci zeptat jestli není ještě pozdě na Promlčení? a jestli souvisí s tím, že tam nebylo napsané rodné číslo nebo stou adresou, že byla na staré adrese?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.11.17 21:32

Dobrý den. Asi před 7 lety mi soud zastavil výkon rozhodnutí pro nedostatek fin. prostředků. Pozděli jsem našel práci a ještě získal ČID. Před měsícem obdržela účtárna příkaz ke srážkám ze mzdy a zjistil jsem, že se jedná o ten dříve zastavený výkon rozhodnutí. Je možné takto obnovit zastavené rozhodnutí? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
17.11.17 23:08

@Honza N byla ti zřejmě zastavena exekuce pro nemajetnost. To ale neznamená, že se zrušil dluh a věřitel nemůže před promlčecí lhůtou 10 let podat návrh na exe znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.11.17 20:28

Velmi děkuji za odpověď. To bude pravý důvod. Honza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie