Pronajmout či prodat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1917
25.3.25 07:01
@Anonymní píše: Více

Tak sú aj iné spôsoby ako dieťaťu pomôcť do začiatku, než im nalinkovať kde presne majú bývať. A ak sa im to konkrétne miesto nepáči, alebo tam napríklad nezoženú prácu v práve vyštudovanom obore, nedostanú nič, lebo celý rodičovský majetok je tá jedna nemovitost a nič iné. Za mňa je to teda presný opak slobody :nevim:

Z môjho okolia - byt od rodiny spôsobil veľké rodinné hádky keď “nevďačným” deťom “nebol dosť dobrý” a chceli ho predať a kúpiť si dom. Dom od rodiny spôsobil, že mladá rodine žije v mieste, ktoré by si nevybrali a nezoženú tam dobrú prácu. A ten dvojgeneračný je tiež slušná pasca ktorá môže deťom pekne zničiť vzťah s partnerom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 07:15

@Elfido psala jsem, že v případě, že budou chtít jít jinam, dům se prodá v té době a dostanou peníze. Pokud teď prodáme dům i chalupu, tak bude další dům a pro děti nic.
Dvougenerační dům to je, ale počítáme s tím, že v případě potřeby tam budou žít spolu sourozenci. Nikdy bych nechtěla žít s dospělými dětmi pod jednou střechou.

• Citovat
  • Upravit
10198
25.3.25 07:59

Nic jsem nepsala…to je na vás.
Vicegenerační bydlení chce minimum lidí…přináší to obvykle jen problémy…to je to co jsem komentovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 09:21
@1010 píše: Více

Předpokládám, že sourozenci by spolu vycházet mohli, pokud ne, řešení je jasné. Prodej a dělejte si, co uznáte za vhodné.

• Citovat
  • Upravit
10198
25.3.25 10:10

Sourozenci s partnery budou…za mě vycházet lépe…když budou mít soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
25.3.25 11:18

Chlap chce prodat tvoje dědictví a rozfrcat to za svoje lepší bydlení. Dětem pak nezbude nic. Až budou potřebovat ony do začátku, on řekne, kde bych na to vzal. Dobře vymyšlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41265
25.3.25 11:24

a vy máte aktuálně možnost měnit práci jinde za lepší? a děti by chtěli měnit školy? :think: já bych do toho nešla už jen z těchto důvodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 12:52
@Keyllah píše: Více

Práce se prý vždy najde. Změnu školy u dětí neřeší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.3.25 12:56
@Okta píše: Více

Bydlení by bylo pro všechny, ale přijde mi zbytečné měnit velký dům za velký dům. Jak dlouho budeme tak velký dům potřebovat, za pár let nám bude stačit mnohem menší.

• Citovat
  • Upravit
24861
25.3.25 13:06

tak to bych v této situaci neprodávala…
v jakém stavu je ten velký dům, kde teď bydlíte? chtěl by rekonstrukci?

manžel asi chce mít víc „svého“ a taky se mu chce - jak píšeš „lépe žít teď“ - což přeloženo znamená, za tvoje utržené prachy..
takže nene
rozumné je chalupu pronajmout, protože dřít se na dvou barácích je pakárna, to je úplně jasné…
taky je možnost tu chalupu prodat, za část spravit na baráku, kde teď bydlíte, co je potřeba, zbytek diverzifikovaně investovat…
ale pokud ten dům není 100% tvůj, ošetřila bych investici do rekonstrukce zřejmě navýšením svého osobního podílu na té nemovitosti… protože do společného domu bys cpala vyloženě své vlastní peníze
další možnost je za většinu utržené částky z chalupy koupit byt a pronajímat ten… s tím, že část prostředků si necháš…
možností je více, ale pokud ti bydlení vyhovuje, tak bych se nestěhovala… že ho to tam najednou přestalo bavit? začichal prachy z chalupy??

a taky zmiňuješ, že ty domy by nestačily na lepší barák a museli byste si vzít hypošku, tak to bych nedělala už vůbec!! jako majitelka dvou nemovitostí mít pak jen jednu v sjm a ještě zatíženou hypotékou, to je jak v pohádce, jak dědeček měnil až vyměnil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 13:39

@Lucy75 dům je po rekonstrukci, ale pořád to je starší dům a pořád je co zlepšovat. Navíc je patrový a to s ním souhlasím, bylo by super mít bungalov.
Muž touží jít do nového, být blíž krajskému městu, aby měly děti víc možností studia.

• Citovat
  • Upravit
24861
25.3.25 13:48

na který by vám stejně ani prodej obou - de facto tvých - nemovitostí nestačil a museli byste se zadlužit
tobě to přijde rozumné? kvůli fatamorganě bungalovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.25 14:43
@Lucy75 píše: Více

Rozumné mi to nepřijde, taky s tím nesouhlasím a prodej nechci.
Souhlasím s tím, že by bylo super mít nový bungalov, ale ne za těchto podmínek.

• Citovat
  • Upravit
1Janinka1
25.3.25 14:47

A co si ten bungalov postavit namísto té chaty? Pokud tam zbyde byť jedna původní cihla, furt je to rekonstrukce, takže jednodušší než stavba úplně od podlahy na nezastavěné ploše… :think:

• Citovat
  • Upravit
10198
25.3.25 14:49
@Lucy75 píše: Více

To, že je manžel vychcanej mě tedy vůbec nenapadlo…a to jsem velký konspirátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí