Pronatal 2022

95
23.11.22 17:58

Pronatal 2022

Ahoj holky, je tu někdo kdo ještě letos nastupuje do Pronatalu v Praze nebo nedávno nastoupil? My jsme objednaní na první konzultaci začátkem prosince k Mudr. Zelenkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56
23.11.22 18:18

Podstoupila jsem v Pronatalu v Praze IVF letos v únoru a již měsíc mi spinká v postýlce výsledek. :D Byla jsem tam moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
23.11.22 18:23

@Vosa77 jeee tak to moc gratuluju ❤️️ a ke komu jste chodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.11.22 19:08

Děkuji moc. Nechodila jsem pouze k jednomu lékaři, různě se střídali. Nicméně nečastěji jsem chodila k MUDr. Vobořilovi, který mi prováděl i transfer. Znamí se nějakou dobu též léčili v Pronatalu a byli s přístupem kliniky také velmi spokojení. I jim to nakonec vyšlo. Držím palce, aby jste to měla stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
23.11.22 19:14

@Vosa77 a můžu se zeptat jak to probíhalo? Za jak dlouho jste cca od první návštěvy šli na transfer? Máme ivf téměř na 99%. Tak mě zajímá co nás postupně asi bude čekat abych si udělala představu. Zatím moc nevím co očekávat 😬 před covidem jsme už pár testy prošli, ale pak jsme to už nedotáhli a dali si ještě čas na přirozenou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
23.11.22 19:15

Já tam byla naposled 2021 na KET. Za sebe doporučuji na konzultace a plánování IVF MUDr. Vobořila. Je to trošku morous, ne každému jeho přístup sedne, ale díky němu máme děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.11.22 20:01

@janie-s V červenci 2021 první návštěva, při které proběhla gynekologická prohlídka. Pak čekání na menstruaci, během které měl proběhnout odběr krve. Měla jsem jí dost nepravidelně, takže na odběry jsem šla až začátkem září. Začala jsem brát hormony, parner absolvoval spermiogram a pak jsme ještě oba absolvovali genetické vyšetření v Immunii. Spermiogram vyšel partnerovi dost podprůměrně a i mé výsledky nebyli nějak valné. Následně jsme se rozhodli, pro dárkyni vajíček. Zde můžete uplatnit své požadavky na její vzhled, vzdělání apod., ale čím více budete mít požadavků, tím bude hledání trvat déle. My jsme žádné speciální požadavky neměli. To bylo v říjnu 2021. Na začátku prosince byla dárkyně nalezena, ale já jsem měla problém s nížší sliznicí, než bylo potřeba, takže jsem před vánoci absolvovala v Pronatalu vyšetření dělohy, aby se zjistilo, proč mi sliznice po hormonech adekvátně neroste. Žádný problém zjištěn nebyl a prý měli pacientky, které měli také nižší sliznici jako já a zadařilo se, takže jsme s dárkyní začali slaďovat menstruační cyklus. V té chvíli jsem dala na babské rady a tolik červeného vína kolik jsem toho za 1,5 měsíce vypila, jsem v životě nevypila. :D Nevím, zda to bylo tím, ale na konci ledna 2022 už byla sliznice v normě. 13.2. pak proběhl odběr vajíček a spermií a 18.2. byl transfer. Dárkyně měla celkem 7 vajíček, 5 jich bylo oplozeno a 4 přežili, takže máme ještě 3 děti v mrazáku. Celkem nám to od první návštěvy do transferu zabralo cca 7 měsíců. Byl to můj první pokus a jsem šťastná, že to vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.11.22 21:16

Ahojte děvčata, chodí někdo do Pronatalu v Českých Budějovicích? Máme zasebou první konzultaci a partner spermiogram, teď prý čekat na menstruaci a pak si zavolat mezi 2-5 dnem, udělají se prý odběry krve a dozvíme se výsledky partnera..Co nás ještě čeká při druhé návštěvě? moc Vám děkuji :) 🙏Bude to naše první IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
23.11.22 21:27

@Vosa77 tak to vám šlo celkem jako po másle 😍 začínám být malinko nervozni, ale jsem ráda, že jsme to konečně rozsekli a teď uvidíme co nám poví. No o červeném víně mi taky kámoška povídala a ja ho teda moc nemusím.. ale asi začnu 😂

Příspěvek upraven 23.11.22 v 21:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
23.11.22 21:32

@Caarolinee tyjo, tak mě první konzultace vychází asi týden před MS, to by to mohlo celé urychlit 😂 no sama jsem zvědavá na ten průběh… přeji vám ať to jde také jak po másle 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.11.22 21:51

@janie-s děkujeme no právě na prd 😁měli jsme jít v létě, ale musela jsem to zrušit a přeobjednat nás a vyšlo to, že jsme byli na konzultaci asi 14dní po 😁 🤦🏼‍♀️Tak jsem právě zvědavá jak to bude probíhat dál😁Tak přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
24.11.22 12:37

@Caarolinee taky držím pěsti a dejte vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
24.11.22 13:42

@janie-s děkuji určitě dám a vy taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
3.1.23 22:26

@Caarolinee ahojky, tak jak pokračujete? My jsme v prosinci na 3týdny onemocněli, takže jsme to museli zrušit. Dnes jsme byli na konzultaci, příští týden mi vychází MS takže jedu na krev a partner na spermiogram. Pak nás poslali ještě na imuno a začneme. Zrovna studuju materiály od pronatalu a vybíráme ty příplatkové věci 8o sem z toho trošku jelen - co si vybrat a co je už pro nás zbytečné apod. 😂 no asi ještě uvidíme i po všech výsledcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
18.1.23 12:16

Ahoj holky,
do Pronatalu v Praze chodím taky, primář MuDr. Vobořil. Jsem spokojená, máme za sebou moje odběry krve, stěry, hormonální profil, manžel spermio. Manžel vše v pořádku, já zjištěné PCOS a problémy s anovulačním cyklem a rezistencí na inzulin. Beru Metformin a příští cyklus nasazujeme Clostillbegyt. Zkusíme jeden cyklus přirozeně a pak jdeme do IUI.

Mám za sebou jeden potrat v 11tt minulý rok v červnu, otěhotněla jsem přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.