Vaše zkušenosti s klinikou Pronatal Budějovice?

56
30.6.25 13:18

Pronatal Budějovice

Postup při IUI Pronatal Budějovice

Zdravím všechny
Zajímali by mě vaše zkušenosti s klinikou Pronatal Budějovice. S partnerem se rozhodujeme jestli navštívit kliniku a zajímalo by nás jak to funguje. Můžeme na kliniku docházet odděleně nebo musíme spolu ( střídáme se na směny)? Co se děje po provedení IUI když se to nepovede a nebo naopak když se to povede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9292
30.6.25 13:40

Jako všude jinde. Na některou schůzku můžeš jít sama a na jinou musíte jít spolu. Když se nepovede tak si pak zavoláš až budeš chtít jít znovu. Když se povede převezme si tě tvůj gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
30.6.25 13:41

@Petra739 Ahoj, já tento rok taky podstoupila poprvé v pronatalu dvě IUI. Funguje to tak, že přijdete společně, udělají s Vámi takový vstupní pohovor, kde řeknete jak dlouho se snažíte atd.. Proberou s Vámi jaké jsou možnosti, vezmou krev a udělají různá vyšetření, případně spermiogram. Dostala jsem léky - clostilbegyth na podporu růstu folikulů a měla jsem ho brát 3-7 den cyklu. poté sem šla kolem 10-13DC na kontrolu velikosti a dle toho se plánovala IUI. Ta probíhala většinou kolem 13-17DC záleží na velikosti folikulů. Chlap tam jel ráno na 8 dát sperma a já chodila kolem 10-11. Musí mezitím být nějaký rozestup aby spermie připravily. Pak už jen čekás na výsledky a případně zavádíš progesteron :) Kromě dne IUI kdy musíte přijet oba i když v rozestupu 2-3 hodin jsem jezdila na kontroli a měření folikulů sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.6.25 16:54
@kavenka píše: Více

je na další pokus nějaká lhůta nebo to záleží na nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
30.6.25 16:56
@Medvidek23 píše: Více

takže je možné i jít spolu jen na tu první a pak na ten termín IUI v rozmezí pár hodin a jinak odděleně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
30.6.25 19:11
@Petra739 píše: Více

Záleží pouze na vás. Nikdo vás nebude k ničemu nutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.7.25 17:11

@Petra739 Ano přesně tak, my jsme spolu byli jen dvakrát, poprvé při vstupním pohovoru a odběru krve na nějaké vyšetření, a poté jsme měli pohovor s genetičkou taky společně. Jinak jezdím buď sama - na měření folikulů a ostatní kontroly UTZ. a Samozřejmě ak v den IUI, chlap jezdí ráno na tu 8 a já jedu pak později, většinou mezi 10-12 hodinou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
1.7.25 17:13

@Petra739 Jinak žádná lhůta není, je to čistě na Vás, můžete jít jeden měsíc, pak dát pauzu a ozvat se znovu až bude chtít opět něco podstoupit. nebo jít hned po sobě na IUI :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.