Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer děvčata. Mohla bych se prosím Vás zeptat, jaké máte z nejbližší doby zkušenosti s Pronatalem v ČB? Před třemi lety jsem byla v Pronatal v Praze a upřímně nic moc. Převažoval si mě jak horký brambor a samozřejmě se nezdařilo. Již 5 let chceme miminko a zatím nám nikdo nepomohl. Dekuji
Mám odtud syny (rok a 3/4 a 1,5 měsíce) a za mě super. Jde samozřejmě o to, jaké máte obtíže. Mně se tam povedlo IVF i KET na první dobrou. Vím že pomohli i dalším, co měli mnohem závažnější obtíže.
Jde pouze o pomalejší spermiky. Tenkrát mi odebrali 10 vajíček a bohužel se ani jedno nechytlo
. Mam z toho šíleně nervy, že se to opět nepodaří… Moc Vám gratuluji k dětičkám ![]()
Já chodím do pronatalu od října. 14.2.2020 jsme měli první UIU a povedlo se hned jsem v 8 týdnů ![]()
Ahoj holky nějaké zkušenosti s pronatalem v č. b. zajímá mě přístup lékařů i cenově třeba prostě vaše zkušenosti děkuji
@Peťka L. Taky by mě zajímal Pronatal v Budejcich.. byla jste tam? Povedlo se? ![]()
@Alexinka87 Zítra jdu na první IUI, tak ti můžu dát vědět jak jsem dopadla
jinak jsem tam byla cca před rokem kdy mi udělali veškerý kontroly a odběry - vše dopadlo dobře včetně výsledků přítele. Nechali jsme tomu volný průběh ale jelikož se samo nezadařilo (kromě biochemka na podzim) tak jsme se objednali na IUI, Všechno krásně vysvětlili a všichni byli hrozně příjemní ![]()
@Medvidek23 Ahojky, tak jak jsi dopadla? Ja jsem sedmý den po KET a bojím se nejhoršího… mám hrozne bolesti jako na menzes
Vždy jsem se takhle cítila sedmej den a vždy to pak přišlo o pár dní později ![]()
@Alexinka87 čauky, máme za sebou 2 IUI a nic..
Další pokusy se nekonali, protože nám to vyšlo na Velikonoce a ted sem měla ATB kvůli zánětu, takže čekám na další cyklus a půjdem do třetí IUI
Do ivf se mi zatím moc nechce, tak jestli se nezadaří tak to necháme až na příští rok ![]()
a taky chodíš do Pronatalu v ČB? Já s tímhle bohužel nemám zkušenosti, máme za sebou jen ty IUI. Budu držet palce aby to dobře dopadlo. Co už máte za sebou vy? Ještě máš nějaké mrazáčky?
@Medvidek23 Tak vy jste na těch začátcích jak se říká a přeju ať vám to jednou vyjde
ja mám za sebou strašně moc let se snažením, takže to už ani nespočtu, je mi 38 a tohle byl vyčerpaný druhý IVF cyklus, kdy z každého jsem měla jednou pět a podruhé čtyři embrya… ted jsem byla na vložení toho posledního… takže dost transferu a když jsme začínali tak ani nevim kolik tehda pokusu bylo, ze mi dávali spermie
a v pronatalu jsme ted s tim posledním embryem, kdy nám ho převezli z jineho centra. Beru uplne jiné léky než doposud alw u me je velký problém imunologie, i pres kortikoidy to proste nelze ošálit ten organismus. Takze se bojím, ze se zhroutím kdyz tohle ted nevyjde jelikož embrya uz nemame a penize taky ne
zas našetřit a léta mi utíkají
kolik je tobě?
Jinak jsi zdravá celkove po vsech testech?
@Alexinka87 Tyjo tak to mě moc mrzí
Máte toho fakt dost za sebou, moc přeju aby se zadařilo
a kdy máš dostat MS? Je to mazec kolik to stojí, i když je část placená na pojišťovnu ![]()
My už jedno dítko spolu máme, to šlo vlastně hned po vysazení HA, ale bylo mi 23 když sem otěhotněla, ve 25 jsme se přestali chránit, s tím že to třeba vyjde a bude sourozenec, no jsou to 4 roky a nic, takže jsme to na začátku roku začali „zlehka“ řešit v CAR. Ale dle všech výsledků je všechno ok, hormonální profil, genetika, imunologie, spermiogram, tak těžko říct co tomu brání ![]()
@Medvidek23 Ty blaho, tak to je taky záhada proč to nejde, ze? A to mate všechny testy v pořádku, člověk si pak říká jak to teda má vyjít lidem, co nemají všechny testy na výbornou. Je to prostě pokus/omyl.
Moc vám přeju, aby jste nemuseli jít do transferu embryjek a šlo to vážně jen s pomocí IUI ![]()
Přeju hodně energie ![]()
@Alexinka87 Jooo je to záhada, kamarádka je na tom úplně stejně jen teda žádné mimco nemají, ale jinak taky všechny testy ok, ale několik let už jim to nejde
dekuju moc, tobě taky přeju at to vyjde a nemusíš řešit další ivf 🙏 urcite dej vědět jak si dopadla ❤️
Ahojky, koukala jsem ze je zdarma vyšetření, psala jsem email na objednaní. Co vám holky brali? Nebo jak to probíhalo? Dekuji.
![]()