Pronatal Praha - IVF 2014

2008
15.2.14 18:22

Pronatal Praha - IVF 2014

Ahoj holky, čeká nás v březnu 2014 druhé IVF, tentokrát poprvé v Pronatalu v Praze. Jaké máte s tímto centrem zkušenosti? Udělali jsme dobře, že jsme přestoupili z českobudějovického Artu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.2.14 18:41

Ahoj, podle mě tam jsou odborníci, ale chybí jim lidský přístup. Asi jsem cíťa, ale radši jsem šla jinam a nelituji. Držím palce, ať se brzy dočkáte!

• Citovat
  • Upravit
1947
15.2.14 18:42

@dana.dv Ahoj, my v Pronatalu byli loni, poslal nás tam můjdr. s tím, že koho tam poslal, tak se mu vrátil s miminem :-). Unás to na IVF nebylo, 2 děti jsme měli bez problému, třetí teď nešlo s velkým odstupem kvůli věku(teď mi je 43). Takže před rokem ve 42- naprosto profesionální přístup, žádné nemístné narážky- udělali všechna vyšetření, nezjistilinic kromě věku, pak UZV a našli polypa. Doporučili odstranit, po odstranění jsem otěhotněla hned první měsíc, teď jsem cca 30. týden :-). Takže za mne doporučuju, byli milí, profesionální, pěkné prostředí a co poradili, tak pomohlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
15.2.14 18:45
@Anonymní píše:
Ahoj, podle mě tam jsou odborníci, ale chybí jim lidský přístup. Asi jsem cíťa, ale radši jsem šla jinam a nelituji. Držím palce, ať se brzy dočkáte!

Na nás tam tedy byli všichni nadstandardně milí.. :nevim: Sice říkají vše na rovinu, prostě naprosto věcný přístup, ale to jsme brali jako plus, že nám nemazal nikdo falešný med kolem huby.. a občas jsme se i zasmáli.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.14 18:55

@Agáta13 To je dobře! :) Já se z toho věcného přístupu sesypala. Připadala jsem si tam jako „platící maso“. Dr. Sobotka, když viděl, že brečím, že opravdu není jiná možnost než IVF metoda ICSI kvůli partnerově spermiogramu, ještě řekl: Když jste u toho pláče, je navíc dost pravděpodobné, že se v průběhu léčby přijde na to, že je nějaký problém i u vás. Šli jsme jinam a tam jsme si připadali víc jako lidi.

• Citovat
  • Upravit
475
15.2.14 19:12

Já byla v Pronatalu na 1. IVF s ICSI teď v lednu a dnes jsem 6+3tt a včera mi ukázali srdeční akci miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3472
15.2.14 19:12

My díky Pronatalu ČB máme Janičku. Nemůžu si vynachválit přístup sester. Lékaři opravdu mluví přímo. Je to lepší než mazání medu okolo pusy. Ale zase to není tak hrozný jak píše anonymní. Přeji hodně štěstí, aby se zadařilo :hug: a bylo na konci snažení miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
15.2.14 19:13

My jsme zdrhli z ČB Artu - já jsem ok, manžel tragický spermiogram. Jeho nikdo neřešil, vše jsem si zjistila na netu a „naordinovala“ mu sama, tak jsme se z nuly dostali po roce na 4miliony :) Při IVF v ČB vše vypadalo ok, ale nedopadlo to. Vyžádala jsem si dokumentaci a ejhle víme více - zaváděli spermie s leukocyty (což znamená v zánětlivém stádiu). Nikdo nám nic neřekl, nevzali „zamraženou“ rezervu za 6tis kč…Lékaři v Artu ok, sestřičky fajn, jen práce embryoložek se nám moc nezdála. A práce v laboratoři (isci atd) - to je v našem případě to nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.14 19:15

Ahoj,
určitě jste udělali dobře, my od nich máme dvojčátka… držím palce:-))

• Citovat
  • Upravit
975
16.2.14 07:53
@Anonymní píše:
@Agáta13 To je dobře! :) Já se z toho věcného přístupu sesypala. Připadala jsem si tam jako „platící maso“. Dr. Sobotka, když viděl, že brečím, že opravdu není jiná možnost než IVF metoda ICSI kvůli partnerově spermiogramu, ještě řekl: Když jste u toho pláče, je navíc dost pravděpodobné, že se v průběhu léčby přijde na to, že je nějaký problém i u vás. Šli jsme jinam a tam jsme si připadali víc jako lidi.

Taky chodim do Pronatalu, to co Ti rekl Sobotka, tak to se na neho hodi…Jinak ostatni lekari jsou mili, akorat pokud chces vysetreni jako hysteroskopie, laparka nebo reprodukcni imunologie, musis o to sama zadat a to se mi nelibi. Navrhnou na zacatku IUI a pak IVF, ale myslim, ze pokud zena je v poradku, ovuluje a chlap ma dobry spermiogram a nedari se, meli by ji automaticky poslat na laparku a na imuno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.5.14 14:41

Lékařské hovado

To je asi jediný výraz, který bych v souvislosti s tímto lékařem použila já. Jeho názor, že máme 0 šanci mít vlastní dítě a ať to tak neprožívám, když jsem se nad tím verdiktem sesypala, a to udělal manželovi 1. spermiogram, no bože, tak aspoň 50% genů děcko mít bude (doslova). Tak to se nám po 6 letech neuvěřitelného boje podařilo vyvrátit. Máme vlastního 3. letého super chlapečka.:-) A moje rada, od něj co nejdále. Doporučuji MUDr. Kočího, který při M/T tam u manžela ty spermie našel (doslova a do písmene 62 ks) a nakonec to stačilo. Všem držím pěsti, ať se zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.14 19:21

Zdravím všechny kolegyně :mavam: já byla teď v dubnu a včera jsem byla na prvním ultrazvuku takže naprostá spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.14 11:25

Berete tu někdo Estrimax v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12488
4.6.14 12:26

@Gina.Lenroy jupiiii..:-) :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
11.10.14 19:36

Ahojky, můžu se zeptat, jak jste z Pronatalu dopadly?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.