Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
jo lepilo, ale já nikdy chleba v pekárně nepekla, dělám v tom jen kynutý těsto na buchty a peču v tom maso a až dnes poprvé plácám vlastní chleba, jak jsem už psala peču to kvůli mámě aby jsem jí přišla na to proč to kecá
musí to být z tady těch spešl mouk, ona je na zdravý výživě a chleba z obyč mouky by nepozřela ![]()
No ta polohruba by tam byt nemela. Ja pecu ze spaldovy chlebovy mouky, pridavam zitnou chlebovou a nekdy celozrnnou spaldovou. Tak jestli chces neco zdravyho, kup tu bio chlebovou spaldovou a mas to
Kupuju po 5ti kilovkach na netu.
Tak prvně uber tu tekutinu a když tak i droždí. To těsto musí být koule, nelepit, nepatlat se (i když, s tímhle poměrem mouky asi úplně nelepivé nikdy nebude
)
A koukej na to, jak se to bude míchat a případně dosyp tu polohrubou asi…
mě to je fuk z čeho ten chleba bude, ale máma má prostě tento recept a přesto nejede vlak, nechápu proč, když je furt blbej, že nezkusí jinej
no to mě řeknite kde ten recept vzala když říkáte že i poměr mouky je divnej, já se jí budu muset zeptat kde ho našla, to přece není možný, se jí na to můžu vyprdnout to zkoumat když je to recept jak říkáte k prdu
jdu mrknout na nějakej jinej chlebík, si upeču jinej, svůj a ona ať si jí ty zdrcliny ![]()
asha-tak ty stránky to čumím, ty ceny
jdu to nastudovat a zítra hned mámě volám a objednáme to z netu, to je nesrovnatelný oproti tomu co to stojí ve zdravěnce
No maji tam cenu vzdycky za kilo… Vyplati se brat vetsi baleni.
Edit…vyplatilo
Koukam, ze maji ty kilovky od jiny firmy o par korun levnejsi.
Dělám chleba : 350 ml vody, 2 ČL soli, 1ČL kmínu, 300 g hl. mouky, 100 g žitné chlebové a 100 g grahamové a 1 ČL droždí s modrým ptákem. Povedl se vždycky. Když je uvnitř vlhký rozhodně ubrat vody. Těch 350 je maximum.
Goldi, určitě tam musí být hladká mouka, ta to spojí. A droždí dávám sušené, jednu lžičku. A vody na půl kila 320ml.
ja nic nevazim, delam od oka, proste naleju tekutinu,+ vse ostatni a dosypavam mouku, tak aby testo nebylo prilis lepive, proste tak akorat, mouku davam priblizne polovinu obyc hladke a polovinu nejake chlebove, drozdi susene.
povede se vzdy
podle me tam mas moc vody i drozdi
experimentuj, casem to vychytas
V návodu na pekárnu píšou, že propadlý chleba může být: nedostatečné množství mouky, velké množství droždí, velké množství vody, příliš teplá voda.