Propadlá fontanela x dehydrovaný?

215
25.4.06 12:20

Propadlá fontanela x dehydrovaný?

Ahoj holky,
hledala jsem v diskusi, ale nenašla jsem nic, a tak se Vás chci zeptat. Teď jsem si všimla, že má Sem fontanelu propadlou. Stále ho kojím, ale už i dokrmuji. Jinak je veselý, ale všimla jsem si, že i jeho moč je žlutější než obvykle. Jak poznám že má dost tekutin? Nemůže být ta fontanela propadlá z toho, že málo pije? Kojím ho asi 4× denně. Moc děkuji za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
25.4.06 12:36

A dáváš i jiné tekutiny? Ono je docela teplo, tak je otázka, jestli mu to stačí, zkusila bych nabídnout vodu. Asi bych volala na poradu dr, protože mám dojem, ež jsem tu četla, že to je právě známka dehydratace, ta propadlá fontanela. Kolik plen ti přes den počůrá?
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
25.4.06 12:40

Ahoj Gabinko,
nedávám, nic mi nechce pít, jen chce vycucávat mě. :) Asi 3 pleny denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.4.06 12:43

Já nevím, kolik by těch plen mělo být, ale 3 se mi nezdají moc. CO o tom soudí ostatní? Navíc ta žlutá (tmavější) moč tomu nasvědčuje…
Asi bych fakt zavolala dr. Za to dáš pár kaček a klid na duši.
Dej vědět.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
25.4.06 12:44

Říkají při příkrmech 4-6. :? Zkus dávat vodu nebo čajík. Dalis je skoro stejně starý, celkem pití (kromě prsu) odmítá, ale něco přece jen po troškách vypije. Jo, a dělám řidší příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
25.4.06 12:45

Propadlá fontanela je skutečně známkou dehydratace, ale alarmující je to hlavně u malinkatých miminek. Píšeš, že i moč je koncentrovanější, což je taky známka nedostatku tekutin, ale pokud není Sam nějaký apatický, uplakaný nebo nemá teplotu, tak se nic neděje. Zkus ho kojit častěji, jen tak na žízeň a nebo pokud už chceš denní koja spíš omezovat, tak mu začni dávat kojeneckou vodu - po lžičkách nebo z hrníčku…Toto by mělo stačit. Myslím si, že konzultace s dr. není nutná, pokud je jinak spokojené usměvavé mimi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
25.4.06 12:51

Taky si myslím, že je dehydrovaný. Plen by mělo být 6-8. Tmavější moč a propadlá fontanela, to jsou všechno jasné příznaky. Takže podávat vodu a zase bude vše OK.

Milka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
25.4.06 12:53

Moc Vám děkuji, zkouším do něj teď dostat trochu šťávičky z jahodového kompotu zředěnou z vodou, a papá, ale více je na mě než v něm. :evil: , A ještě, holky, se chci zeptat, jaký hrníček je vhodný od 7 měsíců, z lahvičky mi z ničeho nic pít nechce. Jakou kojo vodu používate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
25.4.06 12:53

Holky,

ja nevim, ale v pul roce jsem prebalovala uz jenom 4-5×, a ted taky,

Takze 6-8 plen nemame

Ta propadla fontanela a tmavsimoc svedci o dehydrataci...... nabizej mi piti.....

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
25.4.06 12:57

Převařenou z kohoutku :lol: .
Pijeme čistou vodu, právě proto, že to moc nechce, tak mu to teče úplně všude, což u čisté vody nevadí, čajíky jsme zkoušeli, i vodu z uvařeného jablka, ale výsledek nebyl lepší, takže jsem se vrátila k vodě a nemusím tolik prát. :wink: Pítko máme Avent bílé, to mu nejde, z lahve taky ne, tak ho zalívám obyč hrnkem s hubičkou nebo z toho Avent pítka vyndám ventilek - nakloním a teče.
Taky si jdu polít dítě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
25.4.06 12:59

Jeste jsem chtela dodat, ze maly vypije pres den tak 300ml vody + 2× 270 mleka a ma tak 4-5 plen za 24h

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
25.4.06 13:00

Já myslím, že jsme těch 5 denně měly taky a když víc, tak spíš kvůli kakání než čůrání. Ovšem nebyl žádný jiný problém jako propadlá fontanela a barva moči, to bylo OK.

Takže bych to pití přidala, ale určitě teda ne šťávu z kompotu! Začít vodou (v tomhle věku by dle mého názoru měla stačit převařená pitná voda z kohoutku - pokud ji pijete vy), čaj a teprv pak bych zkusila koupit dětskou š´távičku a i tu naředit. Ale ne teda šťávu z kompotu. Možná ještě lžičku glukopuru do vody. Dá sečekat, že to nebude hned zázrak tím spíš, že na to není prcek zvyklý, v případě nutnosti bych to zkusila i stříkačkou.

G

PS: pokud se tento příspěvek ukáže částečně 2×, omlouvám se, ale dcera tu mlátí do klávesnice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
25.4.06 13:06

Gabinko, té šťavičky je tam opravdu jen trochu, zkusím mu dát i tu vodu a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
25.4.06 13:07

My zacli davat prevarenou vodu z kohoutku az v 8. mesici.....ale redim do ni stavicky od Hippu, nebo Hami, tak 20ml stava a 120voda

A malej to ma rad trosku ohrate.......tak vyzkousej…nebo mu dat napit z normalniho hrnku......sice bude asi i mimo ale urcite se napije

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
25.4.06 13:10

Ahojky:O)
Já bych také podávala víc tekutin, zvláště v těchto vedrech. My jsme od 5 měsíce používali netekoucí hrníček od Aventu (mají savičku od 4m a pak od 6m), ale trvalo nám dlouho, než se z toho Sára naučila pít. Kojo vodu používáme Aquilu, občas jen převařenou vodu z kohoutku.
Tak ať je to brzy lepší, pa Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky