Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci se zeptat. Mám malé mazat tvářičku opalovacím krémem s vysokým ochranným faktore, když jdeme ven|? Je sic v kočárku se stříškou, ale někdy ji tu stříšku trochu zdělámať vidí na svět. Sluníčko jí sice do tváře nesvítí, ale přece jenom to slunce září. Tak jak to řešíte vy?
Ahojky,
já bych určitě mazala. TeĎ je to sluníčko zrádnější čím dál tím víc. Děti už taky začnu mazat. Zvlášť Berunku (1 rok), která jakmile je chvilku na sluníčku, tak jí zčervenají tvářičky. Ono se to sluníčko odráží a i když je pod stříškou, sem tam na ni může něco padnout.
papa VABE (Veronika Adámek a Berunka Ema)
ROZHODNĚ MAZAT!!! Jarní sluníčko je úplně nejzrádnější. Já používám Bübchen „20“. Mažeme i když jsme převážně ve stínu.
Katka a spol.
Ahoj, záleží na tom, kolik malé je. Do 1/2 roku se mazat nemá.
Zkopírováno: O pokožku dětí je potřeba pečovat i v létě, důležitá je ochrana před slunečním zářením (fotoprotekce). Obecně platí, že kojence nevystavujeme přímému slunci z několika důvodů: spáleniny, přehřívání organismu, prevence rakoviny kůže v dospělosti (basaliom, melanom), prevence předčasného stárnutí pokožky. Ochrannou „opalovací" kosmetiku, tzv. sunscreeny doporučujeme používat až u dětí od 6 měsíců věku. Do té doby se kůže chrání před sluncem lehkým oděvem. Děti do 3 let věku by měly používat tzv. fyzikální sunscreeny. Ty obsahují pigmentové částice (např. oxid titaničitý nebo oxid zinečnatý), které blokují průchod slunečního světla. I u vodostálých krémů se musí jejich aplikace během dne několikrát opakovat.
Ahojky:O)
My jsme Sáru mazali už minulé léto, to jí byly teprve 3 měsíce. Sice měla většinou přes kočárek plenu, ale občas jsem ji dávala stříšku dolu, aby mohla koukat po světě. Na sluníčko jsme ji sice nikdy nedávali, ale i ve stínu to opaluje… Máme Astrid - dětské opalovací mléko s faktorem 25.
Jaa
Ahoj.
Radimek je zimňátko, proto jsme začali mazat až později - jarní sluníčko je poměrně ostré, asi v 5 měsících ( Radimkovi v kočárku babička trošku připálila nožičky). Myslím, že 3 měsíční miminko už je trošku živější a kvalitní dětský opalovací krém v přiměřené vrstvě mu neuškodí. Pochopitelně bude ve stínu - to i větší miminko, ale na 100% se stín vyrobit nedá. Stejně tak udržte půlroční dítko v klidu v jedné poloze ve stínu
. Moc malá miminka bych mazala běžným krémem (pokud jsou zvyklá).
Beruška ![]()
Ja bych se snazila take do 6m nemazat a slunicku nevystavovat. Ale asi 100pro to nejde. Ale boudicku bych na stranu nedavala. Teda ne ve 3m veku ditete. Koukala jsem na test kremu. Loni pro nas tohle tema bylo aktualni a po veskerem badani a doporuceni jsme koupili Bubchen. Chteli jsme krem na mineralni bazi, neparfemovany a bez konzervacnich latek. Syn ma ekzem a tento krem mu nevadi.
Koukam, ze nekdo pouziva Astrid. Uz si nepamatuju proc, ale zrovna ten jsem tenkrat nasla jako nevhodny. Tim ho nechci vymlouvat. Mozna se mylim. Uz je to rok. Fakt uz nevim, co se mi na nem nezdalo. Lidi taky doporucuji Weledu. Tu bych asi u malych miminek pouzila.
No ale kdyby nekoho zajimalo. Tak tady je par informaci:
Omlouvam s Astridu. Uz jsem to nasla. Astrid pouziva pri vyrobe konzervacni latku MDGN. Ale ne v detskem opalovacim kremu, ten je OK. A to bylo to, co mi zustalo v hlave.
tak jsem si šla koupit do lékarny bübchen a paní lékárnice mě přesvědčila a doporučila mi nexw daylong. měli tam obojí, ale dala jsem na ni. No i o new daylong jsem v jiné diskusi četla samá pozitiva:)
Kristain, prosím Tě, kolik stál v lékárně ten krém Daylong?
Andy
my s lindou byli hned po porodu u more,snazili jsme se ji stinit,ale opalila se i pres to,byla uplne hneda!
Pres ty nejhorsi hodiny jsme ven vubec nechodili,ale podle me odpoledni slunicko po 16-17hodine,pri normalni prochazce se stinitkem, nemuze skodit,vytvari prece vit.D
navic rikaji ze s k mori muze rano treba do 10hodiny,dite ma mit kloboucek a stinitko,pokud neni na slunicku vylozene vystavene,neni potreba ani mazat podle me..A odpoldne navecere,po17hod.
Tedko mam krem 25pro deti od narozeni,videl ajsem taky jeden od firmy chicco filtr 50stick,pro novorozence…
nebo je vyborne mleko od vichy
http://www.escentual.co.uk/…lk_spf60.jpg
tady maji opalovaci kremy on-line
http://www.lekarna.cz/…ovaci-kremy/
Andys, sorry, koukám sem po delší době…stál necelé 300,– 100ml faktor 40, ten bübchen byl o něco málo levnější cca 250,–
já bych určitě mazala. Vždyť když jste u moře a jste ve stínu, tak se taky opálíte!!! Loni v létě nebylo mému Vojtíkovi asi 6 měsíců, ale mazala jsem ho krémem Daylong 40. Je lepší když je miminko namazené, než když by se spálilo (a že mají miminka hooodně jemnou a citlivou pokožku netřeba říkat).