Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme měsíc a půl staré miminko a poslední dny mám pocit, že je nějak nervózní, pořád chce být u prsa, jinak pláče a i u něj se kroutí (prdíky to nejsou). Už měl zánět středního ucha a bral antibiotika, mám ho taky pořád a opakovaně, tak tak nějak prostě čekám, kdy se mu to vrátí. No už je to 4týdny a zatím nic, teda pokud to nemá teď. No a teď k tomu hlavnímu… takovej lehčí průjem (ani to průjem nebyl, prostě jen jiný vzhled bobků než dřív-vodnatý, bez kousků sraženýho mlíka) měl před pár dny, to vymizelo a pak krásná oranžovoučká stolička se sraženým mlíčkem no a dnes jsem se docela při pohledu do plíny vyděsila- zelený, hůenovitý a to moc, úplně mu to v cárách viselo na prdelce… Nevím co s tím, teplotu ani rýmu nemá, tak fakt nevím z čeho by to mohlo být, máte někdo zkušenost???
Omlouvám se, ne měsíc a půl, ale dva a půl měsíce a malej je nedonošenej, o měsíc dřív.
myslím si,že by to mohlo být z nedostatku mlíka,jestli je plně kojenej,tak popisují že se to pozná podle hlenovité páchnoucí stoličky a je zelená,každopádně bych zítra zašla do poradny ho převážit,když se to bude opakovat,tak vem plínku sebou-tu pokakanou.hlavně se nestresuj,může to být přechodné,napiš jak jsi dopadla ahojky
Může to být větší potřeba MM čili hlad a růstový spurtík, ale takové cosi jsme měli v plíně i když jsem nadílku odhalila později - nějak to zhlenovatělo a zezelenalo. Zkus častěji přikládat (to si stejně vynutí
), ty sama hodně pít a do dvou dnů by se to mělo upravit. Pokud by bylo hůř, zajdi do poradny.
Jestli nekojíš, tak fakt nevím, s UM nemám zkušenosti.
Eva
Plně kojenej je, teda někdy večer dostane trošku, maximálně 60ml Hamilonu, přibírá pěkně, porodní váha 2750g, po týdnu 2490g a nyní v pátek 4950g, takže přibírá pěkně jenže stejně má pořád hlad, je prostě nenažranej, proto chce pořád, jinak si to neumím vysvětlit.
Ahoj, na 2 měsících měl syn zelenou stolici s hlenem, šla jsem s ním k dr., provedli mu odběry stolice na kultivaci, nic špatného nevyšlo, přesto jsme dostali kapky Hylac, týden jsem je podávala a stolice se znormalizovala. Určitě to nebyla tzv. hladová stolice. Ať jste rychle v pořádku! L.
Maxík- nadílku tam měl asi 20minut po tom co jsme ho přebalovali, takže dlouho tam nebyla.
Teplotu nemá.
ONi to někdy nedonošenečci a dětičky s nízkou porodní váhou mají snahu dohnat.
Okolo 3. měsíce mívají děti růstový spurt (taky v 6 týdnech, 6 měsících) - rychle poporostou a hrozně moc toho snědí. Skoro každá mamča z naší diskuze měla tou dobou problém s nedostatkem MM. Zkus hodně přikládat, ať se ti zvýší tvorba MM, z obou prsů, hlavně v noci. Pokud večer nebude mlíčko ale bude hlad, dej ten Nutrilon, ať mimi usne a ty spočneš.
Dalis má taky „žravá“ období, po každém pak poskočí na váhu i délku.
Ahoj,
já jen, že to holky mívají často při rýmě - i hodně lehké. Tím pádem i u kojení se vrtěly a málo se napily, protože jim ten ucpanej nosík vadil. A pak chtěly pít tím častěji
.
Ty ale píšeš, že rýma není. Tak kdyby se náhodou spustila
, tak pro uklidnění. A poradnou nic nezkazíš.
Zdraví Bubu
Ahoj,
také míváme hlenovitou stolici. Volala jsem kvůli tomu naší paní doktorce. Může za to prý zadní rýma, kterou malá polyká. Tak snad má pravdu.
Klára
Ahojky,
tak u nás tohle byla jasně rýma. Ale ty píšeš, že nemáte, no třeba se spustí. U Viki jsem taky poznala přicházející rýmu podle kakání, tak jak píšeš. Tmavě zelené s hlenem (táhnul se a lepil) a děsně smrděla. A na druhý den už rýma jako hrom. Jak jsme začli odsávat tak to zmizelo. Vysvětlovalo by to i ten neklid u kojení, špatně se dýchá nosem. Uvidíš.
Hladová stolice bývá spíš do hněda až skoro černozelena a je delší dobu i týden. Alespoň tak to měla Viki. A co se týče dokrmu když jsi dala Hamilon tak stolice může být tužší a spíš by měla být žlutější. Určitě koj jak bude mimísek potřebovat (chtít) a pokud se rýma nespustí zajdi k doktorce tím nic nepokazíš. ![]()
Držím palečky Iva a Viki.