Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
prosim poradte.Mam 11 mes.dite,ktere se jiz 3 tyden trapi kaslem,ktery ho viditelne dusi.Doktorka po prohlednuti nenasla zadne obavy,ze by se melo jednat o neco vaznejsiho.Maly ma take neustale rymu.Nevim zda se jedna o alergii.Ma z vas nekdo podobne zkusenosti a nasla by se nejaka prirodni cesta,jak mu pomoci?Nemuze chudacek ani v noci spinkat.Dekuji mnohokrat… ![]()
Ahoj, mam 7l dceru ktera tuto zimu je opakovane nemocna (ryma, kasel). Dr. taky nic nenasla ale poslala nas na vysetreni nosni mandle, pokud by bylo v poradku tak by se jeste zjistovala alergie a astma. Jinak na rymu je prirodni napr. Vincentka ale ta je spis preventivni a nic prirodniho na kasel pro mimi neznam.
Ahoj Marinda,skúšala si Hedelix?Je vo forme kvapiek ale chuťovo lepší pre deti je sirup.Je bez alkoholu,cukru a mojim deťom vždy zabere.Môžu ho užívať kojenci do 1roku a taktiež aj tehotné.Pripadne sa skús v lekárni spýtat na nejaké ine homeopatikum.Prajem skoré uzdravenie.
Ahoj, pokud dítě kašle déle než 3 týdny, dala bych ho vyšetřit na ORL a dle výsledku i na alergologii. L.
Taky hlasujeme pro Hedelix. Měly jsme kašel dost dlouho a tohle nám opravdu moc pomohlo. Můžou to i dospělí.
My máme tiež vyskúšaný Hedelix,je to prírodné a pomohol ako veľkým tak malým..Inak staršiemu tiež dávam cibulovú šťavu.Nakrájaná nadrobno sa zasype cukrom alebo zaleje medom,potom čo pustí šťavu,dávam 3 až 5 krát denne kávovú lyžičku.U nie ročného mimi to ale radšej neskúšaj..s tým nemám skúsenosť.
Nemôže to byť aj suchým vzduchom? Skús dať do nejakého zvlhčovača alebo len do aromalampy tak 2,3 kvapky eukalyptového éter.oleja..to robím bežne aj keď je moje mimi choré.A možno by pomohol aj „babský“ recept,natrieť trošku priedušky husacím sádlem.
Ale tá inhalácia je podľa mňa veľmi dobrá…A tiež rada dobrého lekára,ale fakt dobrého..či to nebude nejaká alergia.tak držím palce a želám všetko dobré…