Spinkání na bříšku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
22.4.06 13:56

Spinkání na bříšku

Máme měsíčního prcka a řeším problém, zda ho nechat spinkat na bříšku??? Nebo ho nutit na záda, ale to spát nebude skoro vůbec. Jak ho přemístím na bříško, tak spokojeně spí. Na zádech se pořád vzteká. Mám strach ho tak nechat spát…spinkali vaše děti taky na bříšku a odmítali záda? Jak jste to řešily?

Díky za odpovědi
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
944
22.4.06 14:36

jj

Sendy, mám stejně staré mimčo a i když spíme většinou na boku nebo se občas převalí na záda, začala jsem ho teď jednou denně tak na hodinku dávat spát na bříško. Jen mu hezky otočím hlavičku, aby ji měl na stranu, narvu mu do pusy dudlíka, aby dudal a nenapadlo ho hlavu otočit a už spíme :) Jen ho chodím častěji kontrolovat, zda nezabořil obličej do matrace. Krásně tohle ležení pomáhá na prdíky.

Jestli může takhle mimčo ležet pořád, to nevím, ale když to vezmu kolem a kolem, každé mimi je jiné a co jednomu uškodí, druhé snáší v pohodě a nic se mu nestane. Jestli ti takhle usne a je v klidu a spokojené, tak bych ho tak nechala. Snad to jen zkus zmínit u doktorky, aby mimi nemělo třeba problémy se zády, ale myslím, že pokud je mu tak fajn, tak proč mu to nedopřát. My například nespíme v kočáru, což je pro většinu miminek spací ráj… :lol:

No, snad ti někdo poradí erudovaněji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.4.06 14:39

Mám strach kvůli syndromu náhlého úmrtí :roll: záda mě ani nějak nenapadly 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
22.4.06 14:41

Tak ja osobne by som sa bala. Vivi spavala na boku, teraz na chrbatiku, hlavicku si uz otaca ako chce. Na brusko ju davam, ked je hore, aby si cvicila hlavicku a tak.
Ale ked ti na chrbatiku spinkat nechce a na brusku je spokojne, asi s tym aj tak nic neurobis, kazdopadne v:,–(e sa hovori, ze v polohe na brusku je podstatne zvysene riziko syndromu nahleho umrtia :(
Mas Nanny? Mozno to by bolo riesenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
22.4.06 14:48

Ahojky.

Můj malej spinkal na zádíčkách, ale setry kluci spali oba od příjezdu s porodnice na bříšku. I v kočárku tak byli. Prostě by jinak nespali. Dnes jsou znich kluci jako buci. 6 a 13 let. Co si pořídit pro klid duše monitor dechu? Jinak mě po příjezdu z porodnice dr. říkala, že malého nemám nechávat na boku kvůli kyčlím. Přitom v porodnici tuto polohu doporučovali. Tak jak se v tom máme vyznat. Co dr. to jiný názor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.4.06 16:30

Sendy, měla jsem dítě, které spalo výhradně u prsu, a pokud ne, tak jedině na bříšku…první měsíc jsme se trápili, pak jsme to jednou zkusili na břichu a bylo. Spával takhle během dne v kočárku, později se takto naučil usínat i v postýlce. Ve dne jsem ho samozřejmě chodila pořád kontrolovat. v noci jsem ho takto spát nenechala, po usnutí jsem ho otočila na záda, jenže to se hodně budil. Když byl menší, tak v noci spal v zavinovačce na boku.
Furt jsem to řešila, nakonec úderem 6. měsíce ho i v noci nechala spávat na břichu, když mu to tak vyhovovalo, proč ne. A hlavně on se tam pak začal v noci otáčet sám…já myslím, že to je dobrá poloha, pokud nemáš nedonošence, nekouříte a hlavně hodně větráte a nebalíte mimčo jak na Sibiř, mělo by to být OK. Pro tvůj klid si pořid monitor dechu…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
22.4.06 18:26

Ahoj Sendy,
jestli to prckovi vyhovuje, klidně ho tak nech spát. Pro svůj klid si pořiď monitor dechu. Stejně si prcek nenechá říct a vydupe :lol: si to, co mu bude vyhovovat. Názory doktorů se různí, na bok ne kvůli kyčlím, na bříško ne kvůli možnosti udušení, na záda ne, tak si vyber. Když se mi před 13 lety narodil syn, doporučovala se poloha na bříšku. Malému vyhovovala a když byl stařší, zkoušela jsem ho dát i na záda, ale hned se překulil. Dcera na břiše spala jednou na chvilku a omylem. Ta i ve spánku pokud se překulí na bříško, začne zvedat hlavu a budit se. Každému mimču vyhovuje něco jiného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
22.4.06 19:33

Ahoj,

nedavat igelit pod prosteradlo a poridit monitor dechu!

Ja jsem si myslela, ze syndrom nahleho umrti je jen nejaka chimera, co o ni vsichni mluvi a nikdy se nestane a nakonec se to v nasem okoli stalo 2×! Takze bez monitoru bych dite na bricho nedala i kdyby melo rvat az do rana. Ja jsem z toho mela nakonec takovy stres, ze jsem monitor poridila i uplne zdravemu diteti spicimu na zadech :D Ale ty dva pripady me fakt vydesily.

lejla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
22.4.06 19:39

Ahoj,
slyšela jsem, že syndrom náhlého úmrtí už vyřešili. Příčinou je prý kouření. Děti, které takto žemřely, musely být aspoň chvíli pasivními kuřáky. Zrovna dneska jsem byla na písku se třemi jinými maminkami, kouřily na lavičce dítě nedítě :( . No, ale jen jsem to slyšela, nevím jistě, jestli je to pravda (docela tomu tedy ale věřím). Ráda bych věděla, jestli to tak vážně je, abych se nemusela zbytečně bát.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.4.06 19:53

Kuba spaval od narozeni ZASADNE na brise, doporucila nam to nase detska lekarka! Rika, ze syndrom nahleho umrti se vetsinou dostava stejne v poloze na zadech, tak nevim. Kuba na zadech spi pouze v kocarku. V poloze na brise se 1. nebudi nahodnym machnutim rukou, jako ze se uhodi, 2. na prdiky genialni, 3. na odrihnuti genialni - nikdy jsme nerihali svisle, v noci by se tim jenom vzbudil, vzdy ho nakojim a sup do postylky na brisko. Zije a je husty - 5 a pul mesice, 72 cm a 9 kg ! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
22.4.06 20:13

Mamka mi říkala, že můj 26letý bratr spal zá:,–(ně na břiše, dřív se to tak neřešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
22.4.06 21:26

Ahoj holky,

díky za odpovědi.Monitor dechu mám, ale přece jen, kdyby spustil jen proto, že si vydupe :lol: to spaní na bříšku… to by mi asi mrzelo. Nejhorší je, že chce spát na břiše i v kočárku a tam na něj fakt špatně vidím. Doma to není o moc lepší, protože s tím druhým raubířem mi už moc času na kontrolování nezbývá :(

EVA: Pasivním kuřákem? Myslíš jako v těhotenství? Já nekouřím, ale samozřejmě jsem prákrát byla v místnosti, kde se kouřilo.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
22.4.06 21:36

Mi monitor pískal, když spal Dali na zádech - opakovaně v průběhu jedné noci se mi v této poloze dusil (já se také na zádech dusím - prý reflux). Takže od druhé noci doma spinká na bříšku. Jednou, ještě v porodnici, jsem přišla ze sprchy a malý ležel na zádíčkách a chrčel 8O - dusil se zvratky, i když si předtím pěkně odbrknul. Kdybych se vrátila později, udusil by se. Mé tetě tak zemřel osmiměsíční kluk.
K SIDS - těch rizikových faktorů je mnohem víc: kouření, vysoká teplota v místnosti, nedonošenost, spaní v posteli s rodiči, rodiče zneužívající drogy či alkohol, neurologické problémy, … u nás se to zjednoduší na polohu na břiše:?
Máme Nanny a spí se u nás na břiše. Je dobré ohlídat, aby mimi nemělo co sežmoulat kolem nosu a pusiny - polštářek, plenku, měkkého plyšáka - prostě aby nebylo do čeho zabořit nos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
22.4.06 22:06

Zdravím spinkálky na bříšku,
já přežila spaní na břiše od narození až do nevím kolika let. V leže na zádech (a vlastně úplně v jakékoli poloze) jsem se totiž dusila ne zvratky, ale slinami - nějak jsem je zapomínala polykat či co (vyšetření prý nic nepotvrdila)… tudíž doktoři tehdy řekli, dávat spát na břicho. Monitory dechu nebyly, a tak mě mamka celé noci hlídala, chudák :( Taky jsem spala na břiše i v kočárku, jelikož jsem si na tu polohu navykla a jináč mě neuspali :D
Naše malá spinkala v miminkovském věku na zádech nebo na boku, ale občas se na těch zádech taky zakuckala slinama nebo vyškytnutým mlíkem. Měla jsem k tomu účelu monitor dechu, sice jsem v prvních týdnech asi třicetkrát za noc sledovala blikající zelený světýlko :D ale příště si ho rozhodně pořídím zase.
Doktoři nedoporučují polohu na břiše kvůli vyššímu riziku syndromu, ale když miminko jinak neusne, tak co máš jako dělat???
Pořídila bych si fakt ten monitor.
evě : já četla, že pasivní kuřáctví je pouze jedním z faktorů zvyšujícím riziko, stejně jako příliš velká teplota v místnosti a sklouznutí miminka hlavou pod deku a nevím co ještě. No, ono asi ale stejně celkově je lepší cigárům se vyhnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
22.4.06 22:09

jo, a kamarádka vozila monitor dechu i v kočárku, přikoupila si k němu ještě jednu desku. Měla obavy. Já teda kočárek moc neřešila, protože někdo mi říkal, že jak kočárek drncá, miminko dýchat nezapomene, takže syndrom by SNAD neměl v kočáru hrozit, pokud teda jede… tolik o kočárech z doslechu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí