Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím o radu.
Mám 7t.mimi a dneska jsem zpozorovala,že se nám ve vláscích-zatím na čelíčku začínají dělat takové mastné šupinky.
Vim,že se to u miminek dělá,ale nevim,jak se to jmenuje.
Nedávno jsem viděla mimčo,které mělo na hlavičce z těhle šupinek takový „krunýř“ a vypadalo to šíleně.
Poraďte ,jak se hlavička ošetřuje,co se s tím dělá.
Díky
Ahoj, namaž to hodně dětským olejem, přikryj kapesníkem a starší čepičkou, nech pár hodin působit a pak mimišovi umyj hlavičku. Ten olej šupinky uvolní a jdou pak krásně vyčesat dětským kartáčkem na vlasy. Ale pozor, má tendenci se to vracet.
My to dáváme kolem páté a koupeme v sedm; stačí to, můžeš i déle.
mám za to, že to bude seborhoická dermatitida.
jak psala maxik přede mnou, stačí namazat olejíčkem, nechat působit a pak vyčesat. Mě se osvědčil dětský kartáček - nebo na tento účel vyhrazený zubní kartáček - ty štětinky to krásně uvolní, a pak se hlavička normálně umyje…
Ale opravdu se to rádo vrací - takže několikrát zopakovat…
Věra
Ahojky,
mě se na šupinky olej neosvědčil, vždycky hlavička celá zčervenala a vypadalo to hodně ošklivě.Pak jsem to mázla modrou indulonou a to byl rozdíl.Namaž celou hlavičku,nech tak 2-3hodinky působit a pak to proti směru růstu vlásků jde krásně vyčesat.Ale je to běh na dlouho trať.Pořád se nám to vrací dokolečka,ale pokaždé je šupinek méně a méně.Teď už to ani nevyčesávám.Je jich opravdu málo.
pá Yasmin+Kubík 6m
Já mám velmi dobrou zkušenost s Excipialem. Mazala jsem malé hlavičku 3× denně, vždycky po malém zaschnutí a za 3 dny lehounce setřela z vlásků papírovým kapesníčkem na který se to přilepilo. Zkoušela jsem i umýt vlásky, ale mast na kůži zůstávala.
Ahoj,nám na tie šupinky lekárka predpísala taký žltý olejček.Neviem ako sa to volalalo
ale zarábali nám to v lekárni.Asi 3krat som poriadne olejíčkom natrela hlavičku a všetko pekne zliezlo dolu.Ak nezaberú rady ktoré odporúčali holky,skús sa opýtať svojej lekárky.
Zrovna vcera som sa tu o to zaujmala, reku, nebudem zakladat novu diskusiu
takze staci dat v „Hledat“ v diskusiach pojem supinky, a vylezie ti minimalne 8 diskusii, kde sa to uz riesilo.
napriklad :
https://www.emimino.cz/modules.php?…
a mnohe dalsie, pricom rady su viac menej furt to iste dokola.
pa,
Ahoj,
nám pomohla petrolejová mast, nechat to na hlavičce a pak jen vyčesat. !Ta mast je fakt mastná. ![]()
Ahoj tak jakuž tu bylo řečeno nám taky pomohlo mléčko exipicial U Lipolotio je to i na vysušenou pokožku a zabírá to v podstatě hned po prvním namazání.
Jak píše Monicek, řekni si doktorce, jestli by ti nenapsala olejíček na ty šupinky. Měli jsme ho taky, namazala jsem, na hodinu na:,–(ila čepičku a pak vyčesala hřebínkem. Mastnotu smeješ dětským šamponem. Měli jsme to ve 2m a od té doby nic (zítra nám bude rok).
Mě na ty šupinky dala doktorka Pevaryl - je to krém k místní léčbě kožních onemocnění. Pomáhá a voní, ale i tak se nám vrací sem tam, ale už to není tak hrozné. Doktorka mi taky říkala, že prostě ta hlavička nesmí být suchá, tak mazat mazat mazat i slunečnicovým olejíčkem. Pak mi radila dát nachvilku čepičku a vyčesat!Prý to může mít až do jednoho roku!
Mě se na šupinky nejlépe osvědčil Kerasal, v lékárně se dá koupit. Nanést, nechat působit a smýt vodou. Byl nejlepší, zkoušeli jsme i olej a vyčesávat - nic moc- atd. ale toto je nej.
Ahoj holky,
mám na hlídání svoji netř. Má 13let a už někoik let má suché šupinky ve vlasech. Pomohl by dětský olejíček i ji? =)
Určitě ano.Jen tedy pokud má dlouhý vlasy tak to vyčesávání je horší. Taky jsem je vyšesávala 5letý, ale byl to boj.