chuť hotových příkrmů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
24.4.06 14:42

chuť hotových příkrmů

Tak se vám zda, že papaníčka od Hami nebo Hipp jsou takový smradlavý, ne moc dobrý? Koupila jsem je, ale naše mala (6 měsíců) je vůbec nechce. Je pravda, že teprve začínáme, ale nevpravím do ní ani sousto. A to ani kombinaci mrkev+jablko. To mi vždycky chutnalo a když jsem ochutnala konzervičku, tak teda nic moc. Než začnu shanět bio mrkev na vaření domácího papání, taky máte ten pocit, že konzervičky nejsou tak dobrý jako domácí? Jsem studentka a těžko všechno stíhám, myslela jsem, že hotovky mi pomůžou, ale nemůžu se zbavit pocitu, že jsou chuťově nějak horší než to domácí. A myslíte, že se může začít syrovou mrkví? Ja je přeci chutnější. Aby mi malá pořád nepředváděla zvracecí obličeje a já do ní mohla něco papání vpravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
24.4.06 14:57

Tak předně je důležitý si uvědomit, že tvoje miminko, dosud zvyklé na mléko, ještě není „zkažené“ kořením a jinými dochutinami. Takže i když tobě to nechutná a až páchne (což pociťuji dodnes i já) tak jemu to tak přijít nemusí. Vůbec to nesouvisí s tím, že si hned nedá. To je záležitost někdy dlouhodobá, než miminko začne dlabat víc a chutnat mu. Chce to trpělivost, nikam nespěchat, klidně na pár dní počkat.
Co se týče hotovek vs. domácího. Je to věc každého a názoru. Moje jídla malá nejedla, hotovky ano. Začala jsem jablkem, mrkev nechtěla. Přes jablko jsem šla na mrkev a s mrkví pak do dalšího.Na hotovkách byla malá prakticky do 15měsíce, dneska už je má zřídka a vždy se po nich olizuje víc než po mém jídle, byť jí ho dochutím:)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.4.06 14:58

Jo a syrovou mrkví bych teda nedoporučovala začínat, neb se může přidusit. Nadavování je zcela no rmální. Je to záležitost, než si na chu´t zvykne, není to holt mlíčko a navíc je to jiná konzistence, já zpočátku i ředila a i tak natahovala. A se zoubkama jim pak zas pojede jinak.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
24.4.06 15:09

Ahoj,
jájsem vařila spíš domácí jídla, i když u nás biomrkev sehnat nejde, takže v podstatě kvalitnější jsou kontrolované kupované výrobky. Ale máš pravdu,taky mi to nechutnalo, a není to tím,že bych byla zvyklá na koření. Prostě jsem srovnala chuť podušené mrkve s kupovanou a ta kupovaná nic moc.
S úsporou času-dělala jsem jídlo vždy na 2 dny, a to oškrábání a rozmixování jedné mrkve zas tolik času nezabere.Maso jsem řešila tak,že jsem buď domácího králíka nebo kuřecí chlazené nakrájela na malé kostičky do pytlíku,dala do každýho porci tak na dva dny(takže pidipidi) a když jsem vařila,jen jsem to frkla k zelenině.
Syrovou zeleninu určitě nedávej,ta se hůř tráví. A s polykáním si nedělej hlavu,malá to plivala 14 dní,než pochopila,že k obědu nic jinýho nedostane a že je to vlastně dobrý.Tak pevné nervy při krmení dravé zvěře!
Jitka a prďolata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
24.4.06 19:43

No tak mě naopak se ty hotové příkrmy zdají jaksi chutnější než domácí, neb oni do toho přidávají různé dochucovadla-jablečný koncentrát, různé škroby atd atd. Později se už dokonce neštítí dát tam sůl či do špenátu smetanu, napíšou tam vhodné od 8. měsíců a je to. :roll:
Já tedy víceméně vařím domácí od začátku a občas, když nestíhám, nebo jsme někde venku, dávám kupované skleničky. Osobně bych raději prtě naučila na domácí stravu, hodně dětem zachutnaly ty kupované a pak domácí nechtěly papat:( a kdybys žila jen z kupovaných masozeleninových jídel, přesnídávek, do toho později UM, čaj, jogurty, kaše a další věci, tak za rok si za to můžeš pořídit nějakou dovolenou:(((

se syrovou zeleninou počkej, nejprve je třeba vyzkoušet různé druhy vařené zeleniny, zda nebude alerg. reakce, později můžeš zkusit do vařeného přidat najemno nastrouhanou mrkev. Totéž platí u ovoce-nejprve podusit ve vodě, až později syrové.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky