Propadlá občanka a cesta do Polska

Anonymní
16.10.13 07:05

Propadlá občanka a cesta do Polska

Ahoj zjistila jsem že mám od 19.září propadlou občanku.
A mám dvě otázky.

Na poště mám od včera složenku, to mě asi peníze nedají že?

A druhá máme jet v sobotu do Polska, stačí ten jen nějaký ten papír co vystavují po dobu vydání nové občanky?

Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
16.10.13 07:45
@Anonymní píše:
Ahoj zjistila jsem že mám od 19.září propadlou občanku.
A mám dvě otázky.

Na poště mám od včera složenku, to mě asi peníze nedají že?

A druhá máme jet v sobotu do Polska, stačí ten jen nějaký ten papír co vystavují po dobu vydání nové občanky?

Díky moc :kytka:

Jo měl by stačit, ale promin, nevsimnout si, že mám propadlou občanku, mě po ránu docelo rozesmálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 07:51
@tumpach píše:
Jo měl by stačit, ale promin, nevsimnout si, že mám propadlou občanku, mě po ránu docelo rozesmálo

No naposledy jsem ji použila asi před půl rokem na poště, takže na ní denně fakt nekoukám ;)

• Citovat
  • Upravit
1743
16.10.13 07:56

Na poště ti peníze nevydají a do Polska bez dokladu taky jet nemůžeš. Jediná možnost je nechat si udelat dnes občanku na počkání. Stojí to 200 kč a musíš si donést fotku. Vystaví ti občanku takovou růžovou co byla dříve, která bude mit platnost jeden měsíc. Jo a neradi to dělají, tak jim řekni, ze jedeš do zahraničí… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
16.10.13 08:01

Co jet na pas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1586
16.10.13 08:03

A nemá ten papír funkci náhradního dokladu - přeci když si měníš občanku normálně, tak taky nějakou dobu máš jen starou ustřiženou a ten papír. A jako doklad v zahraničí by šlo použít pas, měla jsem za to, že v EU NEMUSÍŠ mít pas, stačí OP, ale pas snad není chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
16.10.13 08:09

Jenže ona ji ma propadlou, takže ji odeberou a bude mit jen ten zelený papír a ten je ji k nicemu. Je to jen potvrzení, že odevzdala propadlou občanku. Roh u občanky se stříhá jen když ma ještě platnost. A předpokládám, ze pas nevlastní… Na ten může i vybrat peníze na poště a cestovat :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 08:09

Jenže já pas nemám, ani na tu náhradní občanku na ten měsíc bych nemohla jet? a ty peníze by mi na ní dali? mám tam totiž rodičák tento měsíc poprvé :?

• Citovat
  • Upravit
2947
16.10.13 08:12

Ne. Na obe otazky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
16.10.13 08:15

Na tu náhradní můžeš. Ale ja to mela tak, ze jsem dostala zeleny papír, ale občanka mi zzůstala. Ale pravda, ze jako to neměla prošle. Ale jen na ten zeleny papír ti peníze nedají. Musí to byt doklad s fotkou. Třeba řidičák k tomu nemáš? To by mohlo projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
16.10.13 08:18

Na tu náhradní občanku můžeš jet do zemí EU a i vybrat peníze na poště. Jen si ji musíš udělat dnes, protože je úřední den, jinak máš smolika a v sobotu nikam nepojedes. Hlavně neriskuj, ze by jsi jela bez dokladů. Kdyby tě chytili, tak te zavrou do cely předběžného zadržení, dokud nezjistí tvou totožnost. Vím, co říkám, manžel je taxikář a už se mu stalo 2 krat, ze si klienti zapomněli pas na hotelu. Jednou čekal na ně 8 hodin a po druhý je propustili až se vratil a dovezl pasy z hotelu. Takže tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 08:20
@vicany píše:
Na tu náhradní občanku můžeš jet do zemí EU a i vybrat peníze na poště. Jen si ji musíš udělat dnes, protože je úřední den, jinak máš smolika a v sobotu nikam nepojedes. Hlavně neriskuj, ze by jsi jela bez dokladů. Kdyby tě chytili, tak te zavrou do cely předběžného zadržení, dokud nezjistí tvou totožnost. Vím, co říkám, manžel je taxikář a už se mu stalo 2 krat, ze si klienti zapomněli pas na hotelu. Jednou čekal na ně 8 hodin a po druhý je propustili až se vratil a dovezl pasy z hotelu. Takže tak :nevim:

No to já bych bez toho nejela :lol: tak díky já tam dnes zajedu po obědě hned. akorát jsem to na internetu nikde nenašla u nás na úřadě, že to dělají na počkání.

• Citovat
  • Upravit
60
16.10.13 08:27

Vzhledem k těm kontrolám ( nevím zda už jsou či teprve budou ), které se plánují při cestě do Polska bych si dala vše do pořádku raději :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.13 08:29

Potřebuji k té náhradní občance na počkání i rodný list?

• Citovat
  • Upravit
1743
16.10.13 08:32

Musíš si o to říct, oni to neradi dělají… Ja delám na poště, takže kdyz si někdo přijde pro dávky a má jen zelený papír, tak ho pošleme na magistrát a do hodiny je tam nazpátek i s růžovou občankou a platností jeden měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová