Proplaceni dovolene?

2178
1.4.04 16:50

Proplaceni dovolene?

Ahojky!

Mam takovy dotaz. A budu rada, kdyz mi poradite. Mam zustatek dovolene z lonskeho roku, a to 18,5 dne a letosni dovolena mi dela 25 dni.
Kdyz jsem zjistila, ze jsem tehotna, nastoupila jsem od zacatku prosince na nemocenskou na ktere budu az do materske. Chci se zeptat, jestli nekdo nevite jak je to s proplacenim lonske a letosni dovolene? :idea:
vsem predem dekuju :D
Radka + cvrcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
1.4.04 17:52

Ahoj,
já jsem si zažádala a všechnu dovolenou mi proplatili. I tu loňskou. Ale asi záleží na ochotě zaměstnavatele. Zkus se informovat na osobním.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2178
1.4.04 18:03

ahojky,

ja se chystam na mzdovku, tam mi to urcite ujasni, ale zajimalo by me kdy to proplaci, jestli pred materskou, nebo po materske atp. kazda kacka dobra, takze zjistuju co nejvic. V dnesni dobe musi mit clovek rozhlet, jinak ma smulu :roll:

Radka + cvrnda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.04 18:21

Ahoj Radko,
loňskou dovolenou (z roku 2003), můžeš podle zákona dostat proplacenou na začátku roku 2005, i když už budeš na mateřské, a letošní dovolenou si budeš moct vybrat po skončení mateřské dovolené před nástupem na rodičovskou dovolenou a pokud nebudeš chtít, tak ji dostaneš proplacenou na jaře roku 2006.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.4.04 18:23

Ještě mě k tomu napadlo, že nárok na dovolenou Ti vzniká až po odpracování nějakého minima dní v roce, teď bohužel nevím, kolik to je, jinak budeš mít letošní dovolenou pokrácenou.
 Petra

• Citovat
  • Upravit
7
2.4.04 08:49

Zaměstnanci náleží jedna dvanáctina dovolené za každých 60 odpracovaných dnů. Pokud zaměstnanec zamešká 100 pracovních dnů, krátí se dovolená o jednu dvanáctinu. Další krácení dovolené z důvodu omluvené nepřítomnosti v práci po dovršení 100 zameškaných dnů se za každých dalších 22 takto zameškaných pracovních dnů o jednu dvanáctinu.
Krácení dovolené: Zákoník práce § 107
Jestliže si zaměstnanec nemohl dovolenou vyčerpat v kalendářním roce z naléhavých provozních důvodů nebo proto,že zaměstnavatel naurčil její čerpání, nebo pro překážky v práci, je zaměstnavatel povinen poskytnout ji zaměstnanci tak, aby skončila nejpožději do konce příštího kalendářního roku.Zaměstnavatel je však povinen určit zaměstnanci, jehož pracovní poměr k témuž zaměstnavateli trval po celý kalendářní rok, čerpání alespoň čtyř týdnů dovolené v kalendářním roce, pokud na ně má nárok. Pokud dovolená není poskytnuta, proplácí se. Tzn. pokud vznikl nárok na dovolenou v roce 2003 a nebyla vyčerpána ani v roce 2004, proplatí se v lednu 2005.
Vše co se týká dovolené najdeš v Zákoníku práce § 101 - §110.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí