Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Proplachuju vždycky každou, do sítka a hodně proplachnout. Sáčkovou nepoužívám, ale u té jsem myslela, že se právě neumyva 😃
Rýži vždycky proplachuju. Nikdy by mě nenapadlo vařit rýži bez propláchnutí. Uvědom si, odkud je rýže a jaká je v těch zemích asi hygiena.
Vetsinou proplachuju. I kdyz zrovna ty karcinogenni latky se asi vodou jen tak nesplachnou
parkrat jsem mela sackovou a tu jsem teda nikdy neproplachovala. Stejne by to zustalo v tom sacku.
Taky proplachuju každou rýži… Pěkně pod proudem v sítku a pěkně dlouho ![]()
No teď už na to nemysli a nehrabej se v tom, bude to dobrý ![]()
Nikdy mě to nenapadlo, nikdy jsem neproplachovala, a nic se nestalo…
Ani basmati, ani jinou.
Buď v klidu, prckovi se nic nestane. Hodně se má proplachovat sushi rýže, ale kvůli škrobu ne kvůli sajrajtům. A třeba kulatozrnná rýže na risotto či mléčnou rýži se zpravidla neproplachuje.
Neproplachuju nikdy nic, ani jsem nikdy neviděla, že by někdo rýži proplachoval.
Já rýži vařím tak, že ji nejdřív vždycky orestuju na másle a pak teprve zaliju vodou… takže ne, neproplachuju žádnou. ![]()
Jo, a hodně, jinak by byla moc škrobová a těžká.
Prostě jsem tak naučená. Na pytlíku brambor taky nepíšou, že je mám umýt, a taky je myju. ![]()
@Tomie píše:
Jo, a hodně, jinak by byla moc škrobová a těžká.Prostě jsem tak naučená. Na pytlíku brambor taky nepíšou, že je mám umýt, a taky je myju.
Tak je teda argument, ze to tam neni napsane a taky to delas
takze treba testoviny taky proplachujes? ![]()
@Anonymní píše:
Holky, mam tady jeden stupidni dotaz. Proplachujete vzdycky ryzi? Hlavne treba basmati? Ja proplachuji jen sackovou, tu mam klasiku parboiled, ale basmati mam sypanou, nasypu, varim, nabobtna a nevylivam nic. Ani na navodu k priprave proplachnuti neni. Ale ted jsem se dozvedela, ze teda to muze obsahovat nejaky bordel a karcinogenni latky?Delam tak i prckovi a delam ryzi casto, tak me prosim jen nekdo uklidnete, ze to nevadi
Proplachuji. Karcinogenní látky jen vodou pryč nedostaneš. A dítě to také přežije. Jen chuť té rýže je jiná, když je pořádně propláchnuta. Říká se, že by se rýže měla proplachovat dokud není voda úplně čistá průhledná.
Holky, mam tady jeden stupidni dotaz. Proplachujete vzdycky ryzi? Hlavne treba basmati? Ja proplachuji jen sackovou, tu mam klasiku parboiled, ale basmati mam sypanou, nasypu, varim, nabobtna a nevylivam nic. Ani na navodu k priprave proplachnuti neni. Ale ted jsem se dozvedela, ze teda to muze obsahovat nejaky bordel a karcinogenni latky?
Delam tak i prckovi a delam ryzi casto, tak me prosim jen nekdo uklidnete, ze to nevadi