Proplachování basmati rýže

Anonymní
16.3.22 12:41

Proplachovani basmati ryze

Holky, mam tady jeden stupidni dotaz. Proplachujete vzdycky ryzi? Hlavne treba basmati? Ja proplachuji jen sackovou, tu mam klasiku parboiled, ale basmati mam sypanou, nasypu, varim, nabobtna a nevylivam nic. Ani na navodu k priprave proplachnuti neni. Ale ted jsem se dozvedela, ze teda to muze obsahovat nejaky bordel a karcinogenni latky? :oops: Delam tak i prckovi a delam ryzi casto, tak me prosim jen nekdo uklidnete, ze to nevadi :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
16.3.22 12:42

Proplachuju vždycky každou, do sítka a hodně proplachnout. Sáčkovou nepoužívám, ale u té jsem myslela, že se právě neumyva 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
16.3.22 12:43

Rýži vždycky proplachuju. Nikdy by mě nenapadlo vařit rýži bez propláchnutí. Uvědom si, odkud je rýže a jaká je v těch zemích asi hygiena.

• Citovat
  • Upravit
1519
16.3.22 12:50

Vetsinou proplachuju. I kdyz zrovna ty karcinogenni latky se asi vodou jen tak nesplachnou :lol: parkrat jsem mela sackovou a tu jsem teda nikdy neproplachovala. Stejne by to zustalo v tom sacku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1194
16.3.22 13:03

Taky proplachuju každou rýži… Pěkně pod proudem v sítku a pěkně dlouho :)
No teď už na to nemysli a nehrabej se v tom, bude to dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
16.3.22 13:24

Nikdy mě to nenapadlo, nikdy jsem neproplachovala, a nic se nestalo…

Ani basmati, ani jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681

Buď v klidu, prckovi se nic nestane. Hodně se má proplachovat sushi rýže, ale kvůli škrobu ne kvůli sajrajtům. A třeba kulatozrnná rýže na risotto či mléčnou rýži se zpravidla neproplachuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313

Proplachuje rýží vždy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.3.22 13:31

Neproplachuju nikdy nic, ani jsem nikdy neviděla, že by někdo rýži proplachoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
16.3.22 13:34

Já rýži vařím tak, že ji nejdřív vždycky orestuju na másle a pak teprve zaliju vodou… takže ne, neproplachuju žádnou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
16.3.22 13:35

Proplachuju každou. Tady odkaz na jeden z mnoha článků

https://eurozpravy.cz/…aruji-vedci/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
16.3.22 13:48

Proplachuju vsechny a vzdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
16.3.22 13:49

Jo, a hodně, jinak by byla moc škrobová a těžká. :) Prostě jsem tak naučená. Na pytlíku brambor taky nepíšou, že je mám umýt, a taky je myju. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
16.3.22 13:54
@Tomie píše:
Jo, a hodně, jinak by byla moc škrobová a těžká. :) Prostě jsem tak naučená. Na pytlíku brambor taky nepíšou, že je mám umýt, a taky je myju. :nevim:

Tak je teda argument, ze to tam neni napsane a taky to delas :mrgreen: takze treba testoviny taky proplachujes? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
16.3.22 13:56
@Anonymní píše:
Holky, mam tady jeden stupidni dotaz. Proplachujete vzdycky ryzi? Hlavne treba basmati? Ja proplachuji jen sackovou, tu mam klasiku parboiled, ale basmati mam sypanou, nasypu, varim, nabobtna a nevylivam nic. Ani na navodu k priprave proplachnuti neni. Ale ted jsem se dozvedela, ze teda to muze obsahovat nejaky bordel a karcinogenni latky? :oops: Delam tak i prckovi a delam ryzi casto, tak me prosim jen nekdo uklidnete, ze to nevadi :zed:

Proplachuji. Karcinogenní látky jen vodou pryč nedostaneš. A dítě to také přežije. Jen chuť té rýže je jiná, když je pořádně propláchnuta. Říká se, že by se rýže měla proplachovat dokud není voda úplně čistá průhledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí