Proplachování basmati rýže

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
16.3.22 14:14

Neproplachuji, ale možná začnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
16.3.22 14:20

Proplachuju všechnu rýži, ale ne kvůli nějakým karcinogenům nebo co (to z toho fakt nedostaneš i kdyby tam byly), ale kvůli tomu jak pak chutná. Dělám ji v rýžovaru a ten rozdíl je pak hodně znát.

• Citovat
  • Upravit
pet p
16.3.22 14:41

Nejen proplachuji, ale když je čas, nechávám namočenou, vodu pak sliju a znova propláchnu. Rýže přirozeně obsahuje arsen, tím namočením se toho prý jde trochu zbavit.

• Citovat
  • Upravit
11169
16.3.22 15:32
@pet p píše:
Nejen proplachuji, ale když je čas, nechávám namočenou, vodu pak sliju a znova propláchnu. Rýže přirozeně obsahuje arsen, tím namočením se toho prý jde trochu zbavit.

Tak to bych musela být už otrávená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
16.3.22 16:48

Proplachuji kazdou ryzi, ne kvuli karcinogenum, ale protoze tak se proste ryze pripravuje a to i v asijskych zemich. Chci ji mit cistou a jhlavne, aby se z ni dostal skrob.
A pokud ti jde o rakovinu, tak hlavne prestan varit ryzi v saccich, vzdyt z toho plastu se hlavne uvolnuji karcinogenni latky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
16.3.22 17:51

Proplachuji každou rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
16.3.22 17:52

Proplachuji kazdou rýži krome kulatozrnne (sackovou jsem teda v životě nepouzila dyť je to hnus). Je to kvuli škrobu. Karcinogenní látky studená voda neodstraní a tretizemsky bordylek zničí var. Diteti se nic nestane, klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
17.3.22 12:28

Neproplachuji vždy, někdy Jo, někdy ne. Beru to jako budování imunity :D Nikdy mi nic nebylo, ani nikomu z rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
1.4.22 13:01

Proplachuju přeš sítko až je voda čistá, potom orestuju na másle nakrájenou cibulku a rýži. Poté zaliju vodou. Doporučuju místo cibulky červenou řepu. Výborná rýže a hlavně zdravá. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13206
1.4.22 16:55

Proplachuju, a pak tím zalévám orchideje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1217
2.4.22 14:00

Proplachuju každou pod proudem vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.6.22 11:35

Ani profesionální kuchaři se v tomto neshodnou. Já basmati neproplachuji, ale pro malé dítě je asi lepší propláchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
29.6.22 11:46

Namáčím a proplachuju, ale nedávno jsem na youtube koukala na nějakého Asiata, který říkal, že neproplachuje, právě aby tam zůstal ten škrob a líp se jedla hůlkami. :nevim:

Jestli seš úzkostná ohledně zdraví prcka, spíš začni tím, že mu jídlo nebudeš vařit se zbytečným plastem.

Ach, reinkarnovaná diskuze, už vidím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí